Хамилтон: Жао ми је због Мекларена и Вилијамса!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон каже да је тужан због проблема у којима су се нашле екипе Мекларен и Вилијамс и да се нада да ће се некадашњи великани опоравити.

Остали спортови 05.10.2018 | 15:30
Хамилтон: Жао ми је због Мекларена и Вилијамса!
Мекларен и Вилијамс су до сада освојили 36 титула у конкуренцији возача и конструктора, али ниједну од 2012. године.

Мекларен је шести у конкуренцији конструктора, а Вилијамс је 10. и могао би сезону да заврши на последњем месту, први пут у својој историји. Хамилтон је почео каријеру у Мекларену, где је освојио титулу 2008. године.

"Никада нисам крио да сам тужан што то видим, као и што сам тужан да видим да тим уз који сам одрастао, Вилијамс, није више у врху. Лудо је помислити да је Вилијамс на зачељу, екипа која је једном имала у свом болиду Најџела Менсела и Дејмона Хила, који су освајали титуле. Мекларен, који је моја породица, се такође мучи већ дуже. Заиста се надам да ће видети светло на крају тунела", рекао је Хамилтон, пренели су британски медији. 

Он је рекао да се нада да ће власници Формуле 1 донети одлуке које ће помоћи екипама. 

По броју победа и титула Мекларен и Вилијамс су само иза Ферарија на вечној листи, а Хамилтон је рекао да ће за те две екипе бити велики изазов да понове резултате из прошлости. 

"Како сам старији, више разумем бизнис и људе као што је (директор Мерцедеса) Тото (Волф) и како воде организацију, а такође, постаје ми јасније како ствари могу да крену наопако. Није лако свуда водити бизнис", навео је четвороструки светски шампион Хамилтон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар