Хапшење: Слао ''опасна'' писма

Мушкарац из Јуте, индентификован као Вилијам Клајд Ален Трећи, ухапшен је због сумње да је повезан са слањем писама званичницима Пентагона и председнику САД.

Свијет 04.10.2018 | 10:20
Хапшење: Слао ''опасна'' писма
За та писма се страховало да садрже отров рицин.

Неименовани извор Ројтерса напомиње да оптужбе против осумњиченог, који је ухапшен у граду Логан у Јути, вероватно неће бити подигнуте до петка.

У саопштењу јединице ФБИ из Солт Лејк Ситија наводи се да та агенција истражује "потенцијално опасне хемикалије" у Логану, који се налази на око 106 километара од Солт Лејк Ситија. У саопштењу се људи позивају да избегавају ту област.

"У овом тренутку не постоји већа претња за безбедност јавности", наводи се у саопштењу.

Петходно је портпаролка Пентагона Дејна Вајт рекла да сумњива супстанца у ковертама, које су послате Пентагоновом објекту за сортирање поште, није била сам отров рицин, већ семе биљке из које се он добија.

Ројтерс је пренео, позивајући се на неименоване америчке званичнике, да су амерички истражитељи скоро искључили тероризам као мотив за слање коверти. Пентагон је примио пошту за коју се сумњало да садржи отров рицин, као и писмо упућено америчком министру одбране.

Неименовани званичник рекао је тада за Глас Америке да је Пентагон примио две коверте, од којих је једна била послата Матису, а друга главнокомандујућем поморских операција, адмиралу Џону Ричардсону.

Рицин може да изазове смрт од 36 до 72 сата од уношења само мало количине и за њега не постоји противотров.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар