Николић: Челси је свјетски врх, али желимо изненађење!

Тренер Видеотона очекује да његов колега Маурицио Сари, кога изузетно цени, у мечу Лиге Европе одмори Едена Азара и још неког од стандардних првотимаца.

Фудбал 04.10.2018 | 09:15
Николић: Челси је свјетски врх, али желимо изненађење!
Челси у четвртак од 21.00 (директан пренос на Арени спорт) дочекује мађарског првака МОЛ Види у мечу 2. кола Л групе Лиге Европе.

"Плавци" су пре 14 дана у комбинованом саставу савладали ПАОК у Солуну (0:1), док је тим Марка Николића код куће изгубио од увек неугодног БАТЕ Борисова 0:2.

"Дошли смо да поносно представљамо наш клуб и мађарски фудбал. Мислим да смо заслужили да се нађемо на овом месту и да одмеримо снаге са клубом који је по свим критеријумима у светских Топ 10. Челси је велики фаворит у предстојећој утакмици, али ми желимо да изненадимо", навео је Николић на конференцији за новинаре на "Стамфорд Бриџу".

Капитен МОЛ Видија Роланд Јухаш говорио је о тешком задатку, заустављању Едена Азара, који ове јесени игра у врхунској форми, на шта је Николић питао: "Мислиш ли да ће он играти?".

"Азар је један од најбољих фудбалера на свету и волео бих да га видим на терену због мојих играча. Али, можда ће нам бити мало лакше ако он не буде играо. Маурицио Сари је искусан тренер и сигурно зна најбоље како да располаже својим играчима".

Репрезентативац Белгије пропустио је поменуто гостовање у Грчкој, а реално је да га Сари и овог пута сачува свежим за недељу и гостовање Саутемптону, након узастопних ремија са Вест Хемом и Ливерпулом у Премијер лиги.

Упитан шта мисли о италијанском стручњаку, летос доведеном у Челси из Наполија, Николић је одговорио:

"Сигурно спада у ред најбољих. Лично ми се веома допада његов стил. Фудбал је више од бизниса, а он је необична појава у свету фудбала и ја то волим. Један је од мојих омиљених тренера", признао је стратег МОЛ Видија, некадашњег Видеотона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар