Џонсон жестоко напао премијерку

Бивши британски министар спољњих послова Борис Џонсон одржао је јуче говор пред члановима Конзервативне странке на годишњем конгресу у Бирмингему у којем је критиковао приједлоге премијерке Терезе Меј за Брегзит и позвао конзервативце да се врате темељним вриједностима.  

Свијет 03.10.2018 | 14:20
Џонсон жестоко напао премијерку
Дочекан дугим пљеском и клицањем, најмоћнији премијеркин критичар у владајућој странци, Џонсон, рекао је да је њен план о напуштању Европске уније “превара” и позвао је странку да се врати својим традиционалним вриједностима ниских пореза, закона и реда.

У његовом говору, који је Вашингтон пост описао као “бруталан”, Џонсон је назвао приступ Меј Брегзиту и “политички понижавајућим”. 

– Ово није прагматично, ово није компромис. То је опасно и нестабилно – политичко и економски. Моји драги конзервативци, ово није демократија. Ово није то за што смо гласали. Ово је скандал. Ово није преузимање контроле натраг. Ово је предавање контроле – грмио је бивши министар спољњих послова, који је недавно дао оставку, наводно због незадовољства плановима за Брегзит, али према тврдњама аналитичара због властите амбиције да замијени Меј на челу странке и државе.

Такође је позвао на веће издвајање за јавно здравство.

 Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Огледало

03.10.2018 14:08

Каква фукара од цовјека.Био је главни да се одрзи референдум и напусти ЕУ и када се то десило побјегао од тог посла и другима увалио тај вруци кромпир и сад јос има образа да критикује премијерку Меј која покусава несто да уради а лицно је била против овог циркуса да се изадје из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ