Суд: Америка да укине санкције

Међународни суд УН је донио прелиминарну одлуку на тужбу Ирана против САД по којој Вашингтон треба да укине санкције Техерану за хуманитарну помоц́ и робу, везану за цивилну авијацију.

Свијет 03.10.2018 | 11:58
Суд: Америка да укине санкције
"Ограничавајуц́е мјере САД против Ирана не треба да се тичу хуманитарне помоц́и, као ни резервних дијелова за цивилну авијацију", рекао је судија током слушања по овом предмету.

У привременој одлуци, преноси АП, суд је навео да Вашингтон мора да "уклони по властитом избору, препреке које произлазе из поновног наметања санкција извозу у Иран медицинских уређаја, хране и пољопривредних производа и резервних дијелова и опреме, потребних за осигурање безбједности цивилног ваздухопловства".

Амерички предсједник Доналд Трамп донио је у мају одлуку да поново уведе санкције Ирану, а након што су се САД повукле из иранског нуклеарног споразума.

Крајем августа Иран је поднео тужбу суду у УН због санкција САД.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роки

03.10.2018 10:08

Добро ме подсети . Па може и Рудоња и писац Шпирка уложити жалбу УН за своје санкције од Амера . Ма мора им неко рећи можда не читају новине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бамда

04.10.2018 05:57

Иран је јака земља и њих не мозе заратити свијет као остале исламске земље вец само санкције.....амери ником не мисле добро и ратују од настанка и то су узели тудју земљу!!!

ОДГОВОРИТЕ