Мусемић: Звездо, храбро, Парижани не лете!

Један од омиљених нападача Црвене звезде током 80-тих година прошлог вијека Хусреф Мусемић сматра да црвено-бијели немају шта да изгубе на утакмици са Пари Сен Жерменом у Лиги шампиона.

Фудбал 03.10.2018 | 15:45
Мусемић: Звездо, храбро, Парижани не лете!
Актуелни тренер Сарајева носио је Звездин дрес у свим европским такмичењима - од укинутог Купа побједника купова у којем је дебитовао погоцима против швајцарског Арауа, преко гола Панатинаикосу у Купу шампиона или Дандалку у Купу УЕФА, послије којих је заувијек постао миљеник навијача.

"Куп шампиона је тада био прави, а ово сада не можемо назвати Лигом шампиона јер не учествују искључиво прваци својих земаља, већ и другопласирани, трећепласирани, чак и четвртопласирани. Само један је првак државе, а ово сад је нешто друго", почео је причу Мусемић за наш портал.

Звезда послије ремија са Наполијем у Београду (0:0) у сриједу увече гостује на "Парку принчева" екипи ПСЖ-а, а директан пренос је на каналима ТВ Арена спорт.

"Изузетно ми је драго што је Звезда дошла тамо гдје јој је и мјесто. Први меч сам гледао против Наполија на телевизији и био задовољан освојеним бодом. Вечерашња утакмица са ПСЖ ће бити захтјевна, Парижани су неспорно квалитетнији са много већим буџетом, али у фудбалу је све могуће. Зашто Звезда не би одиграла јако квалитетно са много уложеног труда и енергије, а то зна да постигне тренер Владан Милојевић. Имам обичај, кад је неко на папиру много квалитетнији, да кажем: 'Не лете ни они, већ по земљи ходају'".

Према Мусемићемов мишљењу, црвено-бијелима на руку пред дуел у Паризу не иде ни чињеница да су "свеци" поражени у првом колу од Ливерпула.

"Отежавајућа околност Звезде је што су Парижани изгубили у Ливерпулу, али Звезда нема шта пуно да изгуби, али много може да добије у Паризу. 'Свеци' су под императивом јер су велики фаворити, а морају да добију и због почетног пораза на 'Енфилду'. Сваки њихов нови кикс би био веома проблематичан. Поред тога, ако се деси да опуштено уђу у меч, биће сурово кажњени. Било би лијепо да ПСЖ уђе у утакмицу по систему 'лако ћемо', али они су високи професионалци и сумњам да ће без оптерећења играти. Опет, зашто Звезда не би одиграла добро јер као што сам рекао Парижани не лете".

Мусемић је тако мотивисао играче Сарајева у Бергаму, када је бордо тим сјајно одиграо против фаворизоване Аталанте и ремизирао упркос заостатку од два гола (2:2), да би у реваншу на "Кошеву" доживио потоп (0:8).

"Види се када играчи слушају тренере, а кад нису дисциплиновани. Дисциплина је основни сегмент да се нешто направи. Ако нисте реално процијенили свој тим, ући ћете у проблеме, попут нас у реваншу са Аталантом кад су моји играчи кренули грлом у јагоде. Међутим у Бергаму, и код 2:0, оба њихова гола су пала из прекида, рекао сам играчима што ми не бисмо дали један гол, а постигли смо два".

На крају разговора пожелио је срећу свим играчима и навијачима на "Парку принчева": "А посебно, мом пријатељу Митру Мркели и желим му срећу и успјеха у Паризу".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар