Договор о сарадњи БиХ и Србије

Министар спољне трговине и економских односа БиХ, Мирко Шаровић потписао је данас током састанка са министром трговине, туризма и телекомуникација Србије Расимом Љајићем меморандум којим су закључене процедуре за значајно унапређење економског развоја и сарадње између Босне и Херцеговине и Републике Србије.

Босна и Херцеговина 02.10.2018 | 15:43
Договор о сарадњи БиХ и Србије
Ријеч је о Меморандуму о међусобној сарадњи и прихватању докумената издатих од акредитованих лабораторија за индустријске непрехрамбене производе којим ће се додатно уклонити баријере, олакшати и интензивирати међусобна трговина двије земље, а која би ускоро могла достићи и двије милијарде евра годишње.

"То у суштини значи да један индустријски производ уколико има сертификат, документ акредитоване лабараторије из БиХ, тај производ може слободно да иде на тржиште Србије без потребе да га испитује акредитована лабараторија из Србије и обрнуто”, рекао је Шаровиц.

Љајиц истакао је да је то јос један корак у циљу олакшаванија трговинске размјене између двије земље, која расте из године у годину.  "Мислим да Србија и БиХ могу да буду одличан модел за све друге земље. Ми смо од 13 баријера за непуних шест мјесеци отклонили девет баријера. Ове четири рјешавамо али за то су потребна и додатна средства, као сто је случај са проширивањем и осавремењавањем граничних прелаза“, рекао је министар Љајиц.
 
Шаровић и Љајић договорили су и скоро одржавање мјешовитог комитета за економску сарадњу БиХ и Републике Србије, саопштено је Шаровичевог кабнинета.



БН ТВ

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Само напријед

02.10.2018 13:59

Добро је неко написао: Док Додик галами, Шаровић ради конкретне ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.10.2018 14:18

А ста то тацно ради насао је најсиромаснију земљу на Балкану да тргују сцим да тргују...

Name

Лалица

02.10.2018 16:52

РТРС ни рец о договору. А вазан је за све градјане БиХ, па тако и РС. Мисле они, ми нисмо објавили, нико неце знати..е јадна је то уредјивацка политика!!! Хоце ли скоро смена уредника? Да додју они који знају, они који су професионалци!

Name

Ре

03.10.2018 13:44

Он подписује цетири године а никакви користи па он је у сарајеву Нико и ниста као и сви ови коалициони Партнерин СДА то су само фигуре

Name

Лалица

02.10.2018 16:48

Не реце РТРС ни рец о овом састанку. А договор је вазан за све градјане БиХ, па тако и РС. Али ста да се ради није га потписао Стевандиц, Клокиц, Савановиц или мозда Радојициц. Зар они мисле да се данас у ери електронских комуникација вест мозе сакрити? Или мисле ми нисмо објавили, није се ни десило. Хоце ли икада доци до смене уредника у РТРС? Да додју они који знају посао!!!

ОДГОВОРИТЕ