Федерер је велики шампион, али мали човјек!

Срђан Ђоковић, отац најбољег српског спортисте Новака Ђоковића, дао је своје мишљење о највећем ривалу свог сина Роџеру Федереру.  Срђан Ђоковић: "Мали човек" Федерер се покајао. . .  "Једина породица која је дошла да ме пита за савет су Даниловићи", открио је отац најуспешнијег српског тенисера и рекао да и даље сматра да је Федерер велики тенисер, али мали човек.

Тенис 03.10.2018 | 12:30
Федерер је велики шампион, али мали човјек!
Срђан је гостовао на телевизији "Хаппy" у емисили Ћирилица, а уз њега нашао се и Новаков бивши тренер, легендарни Никола Пилић.

Отац најбољег српског тенисера дотакао се инцидента од пре 12 година, када је Србија играла са Швајцарском у Дејвис купу.

Новак је тада играо против Вавринке, а у петом сету је затражио медицински тајм-аут. Роџеру се то није свидело, а касније је Србина оптужио да је преварант.

"Не верујем његовим повредама. Озбиљан сам, заиста. Мислим да је он превара, када се прича о тим повредама“, рекао је тада Федерер.

Срђан Ђоковић је добро запамтио речи најбољег швајцарског тенисера.

"Рекао сам тада да је Федерер велики сампион, али мали човек. То мислим и данас. У последње време је променио однос, видео је да је погрешио. Чак му је и тренер, видели сте како га је саветовао на Лејвер купу", рекао је Срђан Ђоковић.

Срђан Ђоковић, отац најуспешнијег српског тенисера Новака Ђоковића, гостујући у емисији "Ћирилица" открио је да његов син успешан у свему што ради, као и да се након завршетка каријере сигурно неће бавити политиком.

Он је рекао да су сви тенисери само тенисери, док је Новак то само "тренутно".

"Тек када заврши тениску каријеру, он ће бити признат и познат. Чиме год да се буде бавио кад заврши каријеру, биће успешан исто колико је и у тенису", рекао је Срђан Ђоковић и открио да не зна који ће то посао бити, али да "сигурно неће бити политика".

"Он ће се сигурно вратити у своју земљу да живи, да буде уз свој народ и помогне им".

Наравно да нисам био у дилеми. Како можеш да продаш душу зарад неког новца? Да будемо Енглези? Па како би то онда било, како би се појавио оцу и да кажем ја сам од сада Енглез и моја децу су... Ми смо Срби и остали смо Срби до краја, рекао је Ђоковић сениор о понуди Британаца тада још 17-годишњем Новаку да наступа под њиховом заставом.

Поменуо је и Роџера Федерера, али не желећи да изговори његово име. Рекао је да је он за њега "мали човек", од меча Дејвис купа Швајцарска - Србија у Женеви 2007. године и да то мишљење није променио.

"Новак је имао проблем са дисањем, био је и алергичан на глутен, није могао да издржи дуге поене, па је затражио медицински тајм-аут, а Федерер је очајно реаговао на то (изјавио да не верује да му је потребна помоћ). Тада сам рекао да је он велики шампион, вероватно највећи у историји, али мали човек. И даље то мислим", рекао је Срђан Ђоковић и навео да се Швајцарац ипак променио.

"Па, ево сад му је био тренер на Лејвер купу, па му је причао како да удари форхенд и бекхенд", уз осмех је рекао.

"Али добро је кад се призна грешка, у томе је величина, нико није безгрешан. А у животу то треба ценити кад неко призна да је погрешио. Као и Виландер, шта му је радио последњих десет година…"

"ДАНИЛОВИЋИ, ЈЕДИНА ПОРОДИЦА КОЈА ЈЕ ПИТАЛА..."

Срђан Ђоковић поновио је да је породица прошла тежак пут да би Новак стигао до великог успеха. Рекао је да је било потребно много одрицања, улагања и труда да би се направио велики шампион.

Тај савет о искуству које имају, од њега је затражио само један човек - Предраг Даниловић, некада и сам успешни кошаркаш, отац талентоване тенисерке Олге.

"Једина породица која је дошла да ме пита за искуства како је направити врхунског тенисера су Даниловићи. Предраг И његова супруга дошли су И разговарали са мном неколико сати. Он је био кошаркашка звезда, али ме је питао за савет јер није из тог спорта. Као што сам и ја питао Николу Пилића", навео је Срђан Ђоковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

чињеница

03.10.2018 10:40

Он не може никако да се помири са чињеницом да ће његов син, иако је врхунски тенисер, остати у сјенци Федереровој , који је међу најомиљенијим спортистима у свијету,а не само у тенису,да Швајцарца његови ривали са Тура сматрају најкоректнијим међу њима ,да је његов стил игре најљепши у историји тениса и да је по основу спонзорских уговора најплаћенији тенисер у историји бијелог спорта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новак зиви у монте карлу

03.10.2018 11:03

Да не плаца порез На Зараду Србији. Прави Србин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике очи

04.10.2018 23:36

Дај људи престаните бити пакосни,Новак је дао Србији пуно,а Србија њему ништа. Ј... Вас порез.Кад негдје у свијету кажем "ја сам из Србије",људи одговоре на то "Новак Ђоковић",а они мало ученији,кажу "Новак Ђоковић и Никола Тесла"