Побједник Давор и Правда за Давида

Резултати избора, какви год да буду, остаће у сјенци једног протеста! У овој изборној години побиједили су Давор Драгичевић и група "Правда за Давида"! Они су показали сву снагу народа и све слабости власти! Показали су да је народу од власти и политике важнија правда, а онима на власти, од правде важнија власт. Сви који се боре за власт треба из ове демократске тековине да извуку дугорочне поуке.

Република Српска 01.10.2018 | 22:36
Побједник Давор и Правда за Давида
На Тргу Давида Драгичевића први пут су људи могли да виде окупљање које није осмислила и водила политика. Први пут су видјели окупљање које је настало из револта према власти која скрива истину и игнорише правду. И први пут су видјели људе који се не плаше полицијских пријетњи. То људско и морално отрежњење је снажна порука овог грађанског бунта. Ако окупљање не буде увучено у политичке игре на скупу који се најављује, могло би да остави дубок траг у демократској будућности овог друштва. Ако склизне у воде политике, биће упропаштена идеја правде, чији је заштитни знак млади Давид Драгичевић. Због тога је неопходно сачувати достојанство протеста и политичаре држати даље од протеста. Капитал који је створен протестом без њиховог учешћа једнако је важан и за власт и за опозицију. Биће на добитку свако ко га буде знао искористити.  

Давор Драгичевић и "Правда за Давида" приморали су полицију да одустане од првобитних пријетњи и да осумњичи људе из својих редова за скривање доказа и незаконито поступање у истрази. Један од осумњичених оптужен  је за помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела, а још се не зна којег дјела и којег починиоца!? Из тога обрта се могло закључити да Давор не оптужује без основа и да у полицији постоје људи које се баве организованим криминалом и који су изван контроле. Потом је из полиције отишла и кривична пријава против патолога Жељка Карана (директора Завода за судску медицину и дугогодишњег судског вјештака), који је уз челне људе из полиције сједио на конференцији за штампу са које је отишло саопштење да Давид Драгичевић није убијен. Др Каран је осумњичен за несавјестан рад, а осумњичили су га исти људи који су га позвали да присуствује конференцији и удари печат медицинске струке на неистину која се пласира јавности! Било би занимљиво чути како су тек сада утврдили да је патолог радио несавјесно? На основу полицијских пријава и лаик је могао да закључи да ствари и даље иду наопако и да се поново амнестирају главни кривци и они који су најодговорнији.

"Правда за Давида" је бацила на кољена полицијски врх Републике Српске. Повјерење у ту институцију и људе који су јој на челу више не постоји! Пријаве против људи из посљедњег ешалона полицијске власти су само доказ више да институцијом не управљају компетентни људи. 

Показали су протести и да државни врх из нејасних разлога, од првог дана, штити ту исту полицијску власт, чиме  учвршћује сумњу да је и сам дио полицијскоправосудног пројекта ометања правде. Однос државног врха према очигледним злоупотребама полицијских овлаштења ствара утисак да је држава изгубила контролу над неким важним полугама власти. Ко зна шта ће се још открити, или остати неразјашњено и под велом велике сумње у овој рашомонијади у режији још неидентификованих центара (пара)полицијске и правосудне моћи!? Држава пропушта да реагује и хитно предузме мјере да се очигледни проблеми у вршењу полицијске власти ријеше и институција постави  на здраве ноге.

Протести су објелоданили и катастрофално стање у тужилачком дијелу правосудног система у Републици Српској. Поступајући тужилац (који је бивши полицијски кадар!) неколико мјесеци након проналаска леша Давида Драгичевића није отварао истрагу. Није реаговао ни на неовлаштено саопштење полиције о узроку смрти. И поред очигледних пропуста у вођењу истраге, наставио је да ради на случају "Драгичевић" без резултата. (Кривичне пријаве против актера истраге нису резултати у откривању убица Давида Драгичевића!) Ових дана испливало је у јавност да је тужилац Врећо већ имао режиран судски случај на Основном суду у Градишци (случај "Наерац"), који је окончао на начин раван холивудској крими-причи. То полицији није могло остати непознато! Зашто није реаговала? Да ли је и тај случај полицијско-тужилачка режија? Изгледа да није могло остати непознато ни суду, који је тужиочеву режију случаја провео кроз судску процедуру. Ускоро ће се видјети да ли је и суд упетљан у нечувени правосудни криминал. Ако се и то потврди, правосуђе ће за јавност бити систем најгорег организованог државног криминала.

И о главном окружном тужиоцу по медијима кружи прича да је своје незаконите тужилачке послове наплатио станом у Београду!? И о томе надлежне институције у Републици Српској ћуте. Зашто? У свакој држави  неко би одговорио на овакве оптужбе. О угледу носилаца државне власти свака држава води рачуна. Народ има право да зна ко га штити, а држава да зна каквим је људима повјерила власт. У овом случају, ВСТС је морао о оваквим оптужбама провести истрагу и хитно донијети одлуке. Двојица тужилаца су под тешким оптужбама и имају право да буду заштићени од неоснованих оптужби. Чуди ме да сами нису затражили да буду изузети из рада на предметима док се њихова одговорност не разјасни. (Изгледа да је бањалучко правосуђе нестало у, још увијек неразјашњеној, паљевини просторије у Основном суду, у којој су се чували докази о извршеним кривичним дјелима!?)

Кратка историја протестних окупљања разобличила је и институције и људе који њима управљају. Од  конференције за штампу, парламентарне расправе, анкетног одбора, предсједникових неодмјерених изјава (због којих се касније извињавао), до подношења пријава против маргиналаца који су учествовали у истрази на овај или онај начин, могло се видјети на каквом нивоу функционише полицијска и судска власт и какве су способности људи који управљају овим државним институцијама. Све што се могло урадити наопако, урађено је наопако.

Ко је тај ко ће све ово замешатељство распетљати да би се одржало повјерење у власт и њене институције? Изгледа да нема ко? Предсједник оклијева. Парламент чека поруку предсједника. И Влада би да то предсједник затражи. За ВСТС се не зна да ли још увијек постоји као институција!? Постаје очигледно да је власт на кољенима и да не зна како изаћи из блата у коме се нашла.

На крају, протести су показали да је снага државе (не власти!) у снази њених институција, а не у варљивој величини појединаца. За снажне институције потребни су образовани и часни људи. Наравно, и механизам ефикасне контроле и одговорности. Владајућа номенклатура се дуго поиграва са институцијама, доводећи на управљачке позиције некомпетентне партијске послушнике. Они ће јој доћи главе, ако већ нису дошли!?

(Аутор: Бранко Перић/Независне новине)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Срле

01.10.2018 20:42

Цисто политицки скупови,које је иницирала назалост трагедија. Ово је сад циста политика,и лицни интерес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

01.10.2018 21:03

Браво срле мајсторе.Када устанес ујутро и погледас се у огледало и повратис на своју фацу и питас ли себе дали сам ово ја .Колико си јадан идиоте.

Name

6

01.10.2018 21:13

О ј.... сам себи и опет политицку Маму...јеси толко покварен ил глуп...ЈЕЛ КАРАН ПОЛИТИЧКИ..ООО ГОСПОДЕ..ХУЉО Дабогда и ти овако политички процјето..на овај начин...НЕМА ТЕ РЈЕЦИ КОЈЕ БИХ ТЕ ОПИСАО

Name

!!!

01.10.2018 21:29

правда

Name

Никола

01.10.2018 21:35

Нажалост,трагедије увијек отвара очи народу! Трагедију је направио режим и њихове убице и сада сви треба да ћуте,јер је то политика!? Ма немој!?

Name

БојанР

01.10.2018 21:43

Бојим се да није. То би зељели сви у власти да је тако. Али није. Ово сад је само посљедњи дани резима који је рацунао да је народ глуп и да це одустати. Али није. Зато јос ови трзаји са оваквим коментарима док не поцну хапсења и тузбе. Полако али сигурно.

Name

за срлета

01.10.2018 21:51

који си ти идиот не видис поред своји оцију и нецујес поред своји усију кога то ти бранис убице и криминалце оцекујес некакво добро од такви људи или си и ти сањима

Name

Требава

01.10.2018 22:22

ПРАВДА ЗА ДАВИДА,ПРАВДА ЗА СВЕ!!! Подршка Давору,Сузани,Теодори и групи Правда за Давида!

Name

Гован Латиновић

01.10.2018 22:42

Срки, колико те плаћа расПутин?

Name

ПРОМЈЕНЕ

01.10.2018 22:44

Додик је се препао од Лукача за своју породицу и за своју дјецу,унучад...и због тога не смије ништа Лукачу,боји се шта ће њима и њему урадити,а ми који смо се препали од њих обадвојице треба да ћутимо и трпимо,чије је дјете од свих нас је следеће,НАМЕ ВИШЕ ДОДО,ја сам мислио доста другачије о теби,ти си на с све изадо,КРАЈ ТИ ЈЕ !%.

Name

"Правда"

01.10.2018 22:57

Свако има право да протествује али за свој интерес,а не за тудје интересе. Ово висе лици на Београд 5.октобар,Кијев у скорије вријеме и блиски исток (подигнута рука и песница). Ови сто данима стоје на тргу питао бих од цега зиве кад данима не раде ?

Name

ПзД

01.10.2018 22:57

И да није изборна година било би овако,цекали би правду ако треба и 10 година и да се убице похапсе.Народ зели истину и равноправност међу свим граданима а не подрску бахатим руководиоцима и њиховој дјеци а народ због уцјене не смије писнути...доста је било садизма,за дјела тј.недјела сви морају бити исти пред законом.Хоцемо уредену дрзаву а не криминалце и мафију у њој!ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВУ НАСУ ДЈЕЦУ! ИДЕМО ДО КРАЈА!! СМРТ МАФИЈИ И УБИЦАМА!!

Name

У страха су велике очи

01.10.2018 23:44

Мене занима зашто је "политичар",Милорад Додик и политичар министар Лукач ишли Даворовој кући да му изјаве саучешће? Саучешће за дијете чије убиство они затаскавају,или је можда ,"злочинац се на мјесто злочина увјек враћа"? Ти политичари су се умјешали а не Давор да је умијешао политику. Политичари затаскавају убиство његовог сина,они су му убили сина.

Name

СВИРАЈ ,СРЛЕ,

02.10.2018 01:48

Срле је ту да скрене пажњу са теме. Корупција је толико ушла у све поре правосуђа и врха МУПа, да је питање ко уопште ово може разријешити. Ови исти сигурно не. Овдје се мора радити процес широких размјена. Шта је рјешење? Довести тужиоце, судије, адвокате, читав тим из неке пријатељске земље, платити их одузетом имовином ових скоројевића, њих процесу ирационално и осудити, да више никада нико у правном систему не помисли на корупцију. Не деси ли се то, све борбе су залудне. Перићу свака част и већ данас мора да се чува од стране мафије. А више је него амброзије.

Name

Архандјело

02.10.2018 03:38

Тако је срле мајсторе. Дабогда их и ти овако као Давор организовао

Name

АНТИБОТ✊

02.10.2018 04:12

Срле, надимак си добио од СРНЕ? Ха ха ха✊✊✊

Name

Н*1

02.10.2018 04:14

срле , ЈЕДЕШ ГОВНА А ХЉЕБ ЈОС НИЈЕ ПОСКУПИО ...?

Name

Ре Срле

02.10.2018 04:28

Правда за Давида није никакав политицки скуп него борба за истину и правду. Само цовјек који у себи нема ниста људског мозе то назвати политицки скуп.Као прво политика крије убице само са те стране се умијесала политика. Само због мијесање политике у прикривању убиства досло је до протеста и формирање групе ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

Сократ

02.10.2018 05:18

Има и политике утолико, колико питање гласи: засто полиција и тузиластво лазу? Ето ту је та спона политике са слуцајем због које резим оптузије Правду за Давида да ради на "сламању институција РС". Па да су те институције јаке не би био проблем демантаовати исте, али тај демант је немогуц! Јер власт је огрезла у криминалу!

Name

Свиће

02.10.2018 05:29

За Срле:Теби, тако глупом, а задојеном политиком власти, очигледно се, све затровало у мозгу и души!!!!!

Name

Џери

02.10.2018 05:39

Је ли политика и када Џери Селман без тендера купи неукњижен пословни простор без дозволе по 3x надуваној цијени за пилицијску агенцију у пропалој творници???? Он је "фактички" увео криминал и корупцију у правосуђе и са њом управља из сјене.... Жалосно али истинито.

Name

ЖИКА Ж

02.10.2018 05:42

За Срле:Да бог да да ти Додик кући долазио!

Name

за срле

02.10.2018 05:50

Колико си бедан ,ви који мислите тако да бог да да и ви стојите.

Name

Ре СРЛЕ, ОГАВНИ БОТЕ

02.10.2018 06:08

Лудост је пустила тако дубоко корење. А ДРЖАВА СВЕ ВИШЕ ТОНЕ ПОПУТ ОВАКВИХ КАКАВ ЈЕ СРЛЕ БОТИНА. Држава је створена за човека, а не човек за државу. Појам права мора бити битно обновитељски [...] Концепција права морат ће бити ослобођена сваког остатка трансцендентнога и апсолутног, практично свакога моралистичкога фанатизма. Ипак ми се чини да не може полазити са стајалишта да држава не "кажњава" (ако је так израз сведен на своје хумано значење), него да се бори само против друштвене "опасности". А од чега се бори НАРОД НА ТРГОВИА ШИРОМ РС. У ствари, држава се мора схватити као "одгајатељ" уколико управо тежи да створи нови тип или ниво цивилизације [...] А шта ми имамо ових посљедњих двадесетак година присуства БАЈИНЕ ДИКТАТУРЕ- имамо "ЕНТИТЕ БЕЗ ПРАВНЕ ДРЖАВНОСТИ", ентитет јада , биједе, лажи, отимачине и убистава. ПА ЈЕ ЛИ ТО ПРАВНА ДРЖВНОСТ. Право је репресиван и негативан вид читаве позитивне активности у цивилизирању што је развија држава. У концепцији права морају бити инкорпориране такође "наградна" дјелатност појединца, групе итд; награђује се заслужна и похвална дјелатност, као што се кажњава она криминална (а кажњава се на оригиналне начине тако да се наводи на уплитање "јавно мишљење" као санкцијски фактор). А КОД НАС У НАЗОВИМО ЈЕ ДРЖАВА ИМАМО СВЕ СУПРОТНО НАВЕДЕНОМ. И НАРОД НА ДАВИДОВОМ ТРГУ ИПАК УКАЗУЈЕ НА СЛЕДЕЋЕ: у животу шта год да учинимо или не, најмање једно кајање нам не гине ТОГА ТРЕБА БИТИ СВЈЕСТАН БАЈА И ЊЕГОВЕ НАКАРАДНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ... Управо, ради онога што може да буде ипак се држи само онога што јесте. БАЈА није схватио и следеће: Бог је условљено биће пар еxцелленце, сужањ над сужњима заточеник својих атрибута, заточеник онога што он јесте. Напротив, БАЈИ је на располагању извјесна игра, и то у оној мјери у којој он није, у којој се он, будући да има само привидну егзистенцију, батрга у својој лажној стварности. Никад БАЈА не може да каже толико мудрости, колико може да прећути лудости. Мудар човек се стиди мјешати у оно у чему није вјешт, а лудом се чини да је срамота ако свуда свој нос не увуче. Не морамо посјећивати лудницу да би пронашли поремећене умове; наша планета је умоболница свемира. Мудрост се не може саопштити. Мудрост коју мудрац покушава да саопшти, звучи увијек као лудост. ПА И У СЛУЧАЈУ БАЈЕ ИЗ БАКИНАЦ. НИКАКАВ МУДРАЦ ВЕЋ НАПРОТИВ БИТНГА, ЛОПОВЧИНА, МАНИПУЛАТОР и УБИЦА. Превару и лаж од стране БАЈЕ, оних које смо га до сада штовали и до којег нам је било веома стало, као и колико ће дуго ће "живети" никада не бих волио да сазнам. ЧАК И НЕ ЖЕЛИМ ДА ЗНАМ КАКО ЋЕ ЗАВРШАВАТИ СВИ ЊЕГОВИ БОТОВИ,ПОСЛУШНИЦИ И КЛИМОГЛАВЦИ. НАРОД ОДЛУЧУЈЕ О СВИМ ЉИГАВЦИМА И НИКО ВИШЕ.

Name

За "правду"

02.10.2018 06:17

Ја не зивим од дрзаве јер сам на бироу,зивим од своје дневнице па кад ми је газда исплати идем на трг.Давор зиви од плате коју и даље прима,а вјеруј ми да њему за зивот није потребно пуно,јер слабо једе,а од кад је стално на тргу добри људи доносе храну и одјецу.Хвала теби сто се "бринес".А сто се тице песнице-немам стрпљења да објасњавам ста знаци уздигнута песница.Цак је и један српски тенисер дизе а нисте га окривили за револуцију.

Name

Ре БојанР

02.10.2018 06:17

Као што је љубав према животу заправо само страх од смрти, тако и друштвеност људи заправо није директна; она се, наиме, не заснива на љубави према друштву, него на страху од самоће. Ако свако уради онолико колико је способан, неће народ пропасти. Увредио си Бога и људски род БАЈА јер твој рад није досегао квалитет коју је требао досећи. Само су два типа људи на овом свијету - добри и лоши. Добри боље спавају, али чини се да лоши више уживају у сатима кад су будни.МИСЛИМ ДА СИ ТИ БАЈА ВЕЋ ДУЖЕ БЕЗ СНА-СТРАХ,СТРАх.... Људи виде себе онакве какви би желели бити. Из неког разлога скоро свако жели бити нешто што није, неко други. Питам се, због чега страх, зашто људи крију своје право лице. Боје ли се да ће бити повређени или испасти смјешни ако се покажу у правом свјетлу. А ТИ БАЈА НЕ СМИЈЕШ НА СВЈЕТЛОСТ ДАНА - НА ДАВОРОВ ТРГУ ЈЕР СУ ТИ РУКЕ ОКРВАВЉЕНЕ... ДОБРО ЗНАШ ЧИЈОМ НЕВИНОМ КРВИ. Само могу рећи: срећан је ДАВОР, који има довољно поноса да никада не говори о себи, који се боји оних што га слушају и који не доводи у питање своју вјеродостојност охолошћу других. Пас којег узмете са улице и нахраните га неће вас угристи. То је основна разлика између људи и паса. ДОВОЉНО ДОБРА ИЗРЕКА ЗА БАЈУ.

Name

За Срла

02.10.2018 06:43

Дао бог па ти се оваква политика и лични интерес нашла и у твојој кући па ћеш мање млатити.

Name

За Срлета

02.10.2018 06:49

Шта вам је људи чудо прочитао сам већину коментара и углавном су сви нормални сем Срлетовог а можда није чудо Срле је или убица или саучесник друго не може бити. Дао бог да му се оваква политика нађе и у кући па онда нек млати до миле воље.

Name

♤♡◇♧

01.10.2018 20:45

Браво ШКОЛОВАНИ ЧОВЈЕЧЕ ...ОВИ КО ПРОЧИТА СВЕЦЕ МУ БИТИ ЈАСНО...ОПЈЕВАО ЈЕ ДАВИД ГЕТО...НЕКА ПОБИЈУ ОВЕ ЧИЊЕНИЦЕ..НЕКА СЕ СРАМЕ И КАЗНА ЗА СВЕ...ПРАВДА ЗА ДЈЕТЕ..НЕКА СЕ СРАМЕ СВУ КОЈИ СУ ВРЕДЈАЛИ МРТВО ДЈЕТЕ..ОВО ДЈЕТЕ ЈЕ БИО ИСТИТУЦИЈА ЗА ЊИХОВУ РАЗМАЗЕНУ ДЕБИЛСКУ ДЈЕЦУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

02.10.2018 05:33

БРАВО, ПЕРИЦУ! ОДАВНО БОЉИ И СТРУЦНИЈИ КОМЕНТАР, БЕЗ ПОЛИТИЦКЕ ОСТРАСЦЕНОСТИ, НИСАМ ПРОЦИТАО. БРАВО!!!

Name

Живојин

01.10.2018 21:02

За истину и правду до краја!!!✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

01.10.2018 21:10

Каква црна држава. Да ту има и Д од државе досада би их бар пола завршило на дугогодишњим робијама. Али, ничија до зоре не сија. Свачије лоповлуку додје крај. Ближи се крај и нашим примити има и "дрзавницима". 5.октбра ће их Давор и Правда за Давида живе сахранити. И горе су заслужили. УБИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Л.

01.10.2018 21:39

БРАВО! ПРАВДА ЗА ДАВИДА, СВУ НАШУ ДЈЕЦУ И НОРМАЛНЕ ЉУДЕ! 05.10. У 18 х, ДОЂИТЕ СВИ НА ТРГ ДА ПОДРЖИМО ДАВОРА И ЊЕГОВУ ПОРОДИЦУ! ✊✊✊♥

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирус

01.10.2018 21:41

Ко је убио Давида? Правда за Давида, правда за нашу дјецу и све добре људе! Подршка Давору и његовој породици! ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

БојанР

01.10.2018 21:42

На насу велику залост, кроз ову трагедију види се комплетна ЛАЗ овог резима. Ово је узас. институције слузе ЈЕДНОМ ЦОВЈЕКУ а не НАРОДУ. СРАМОТА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

01.10.2018 21:43

Господине Перицу, јос само да не дозволите да Додик покраде вољу народа и сврстали сте се у људе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кочићев вијенац

01.10.2018 21:44

05.10. У 18 х СВИ НА ТРГ ✊! ПРАВДА ЗА ДАВИДА! ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА! ✊

01.10.2018 21:49

Правда за Давида! ✊♥

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

02.10.2018 05:49

Тако размисљају паметни, образовани, интелектуалци. Свака ријец истина, све процитано из срца постеног, напаценог народа. Господину, цеститке, успјесан рад, олосу и фукари дани одбројани. Народ је прогледао, народ се уз унесреценог цацу ослободио окова, једноставно дусе су проговориле и то висе нико немозе зауставити. Правда за Давида, Дзенана и све друге недузне

Name

Борба зла и добра

01.10.2018 22:02

Написани текст је изузетно аналитички обрадио стање у друштву, у коме живимо дуже вријеме, функционисање институција власти, са апострофом на бројне девијације, а све у односу на злочин уморства дјечака од 21 годину. Досадашњи Скупови за Давида, немају апсолутно никакву политичку конотацију, они су борба са сотонама и још увијек незнаним убицама, које воде Давор и Сузана са пријатељима истине и правде, уопште... Било је покушаја увлачења и политике у овај случај, од стране неких појединаца, онако подмукло и хињски,.. Међутим, Давор је присебан и разуман, без обзира на све, да је свјестан прљавих политичких игара., те убацивања кукавичјих јаја... Он не дозвољава да се политика уопште увуче, што увијек наглас истиче, јер су му из одређених медијских центара довољно облатили и налагали на мучки убијено дијете. Он не дозвољава никоме, као частан отац и човјек никакво додатно постскрнављење драгог Давида. Грешан је свако ко тврди да ови скупови имају политички карактер. Дапаче, они су вапај и урлик од бола и туге неутјешних родитеља за звјерски умореним дјететом, момком на прагу живота, све у срцу Републике Српске, коју је он стварао и за њу пострадао. Протести су вапај за истином о овом злом догађају, ма каква била, оне су отворени и јавни захтјев Институцијама власти да се коначно огласе, да изнесу чињенице "јавно и без скривања", јер познаје своје дијете, које је дио бића родитеља. Протести су вапај за правдом, која је напокон овдје и свугдје логична и без које живот нема смисла, уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

01.10.2018 22:03

Правда за Давида!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

01.10.2018 22:14

Браво господине Перицу. Одавно нисам процитао бољи и писменији текст. У њему сте хируски прецизно навели све, у каквом се стању налазе насе институције,какве их сподобе воде и на крају у каквом се стању налази РС и друство у цјелини. Паметном доста . Ово стање се мозе и мора промијенити 7.октобра . У име оцувања РС и застите насе дјеце ,сви на изборе. Сретно!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиолог

01.10.2018 22:28

Ренгенски снимак стања у институцијама полиције и правосуђа,а и односа политике према том проблему.На крају политика је та која је довела ту структуру и омогућила јој да ради то што ради.Епилог је да су се отели контроли оној истој политици која их је довела јер су и доведени да би забијали главу у пијесак да не виде криминал и корупцију у институцијама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

02.10.2018 04:30

Одлицан текст, само , колико могу да закљуцим , стање је јос горе од описаног. Кад институције система вец дузи период слузе мафији И кад се мафија крије иза институција тада се једино мозе констатовати да су сyстем , власт И дрзава- ентитет потпуно трули, да , у ствари И не постоје. А ста постоји? Беззакоње И диктатура која се одрзава на таквој основи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

02.10.2018 04:37

Хоцу истини и правду за ДАВИДА,не интересује ме политика али хоцу да зивим у Републици у којој се постују закони и да су исти за све градјане,СТОП НЕКАЗЊЕНИМ УБИСТВИМА У БАЊОЈ ЛУЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

права истина

02.10.2018 04:40

У свакој фирми и у свим овим јавним предузецима,установама,,.гдје нема приватног власниства стање је катастрофално.Глупост и неспособност испред нерада и лијености ! Узас .Треба багер то све да поравна,па де се све гради поново од темеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.10.2018 07:34

Сто се фирми тиче..ГЛЕДАМ СВАКИ ДАН ГЕНОЦИД НАД НЕРАДОМИ НЕЗНАЊЕМ..Чак неки људи немају визију тог нерада..Иституције ПУНЕ НЕРАДНИКА НЕЗНАЛИЦА..2500КМ плате се примају МАМ8НИ СИНОВИ ДОЛАЗЕ одлазе кад хоце..И КЋЕРИ..СЛУЗБЕНА возила возе млате излазе ходају играју карте на копјyтеру..Сто до стола нагуран..А САД ПРЕД ИЗБОРЕ 8 људи освануло само убацују УХЉЕБЕ..Свеје пуно ко сибица ...НЕРЕД НЕРАД НЕОДГОВОРНОСТ ..СЕФ ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ...НЕМОЗЕТЕ НИ ЗАМИСЛИТИ САМО ОНИ КОЈИ ТО ВИДЕ МОГУ ВАМ ПРЕПРИЦАТИ...ДА НЕПОВЈЕРУЈЕТЕ

Name

Неписмена тужитељица Славица Матијаш

02.10.2018 04:41

Нема правде све док је неписмена тужитељица Славица Матијаш на слободи! Неписмена Славица Матијаш је члан правосуднополициске злочиначке организације и да би се правда задовољила неписмена Славица Матијаш и остали чланови правосуднополициске злочиначке организације морају бити у затвору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2018 18:50

Хвала сто ме насмијавас у овој туробној предизбирној ситуацији...

Name

дадо

02.10.2018 05:44

Бољи и професионални цланак нисам нигдје процитао о слуцају Драгицевиц. Браво за Аутора. Политика у РС се заснива на уцијењивањима измедју себе у владајуцим структурама. Свако свакога дрзи за врат , и због тога нема оставки нити смјена нити морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Среле

02.10.2018 06:25

Чињеница да БАЈИНА ДРЖАВА или пословање има врлине које се могу призивати да би се оправдало њихово постојање, не може по себи служити за оправдање њиховог посједовања посебних права над одређеним појединцима. Тек интеракцијом са тобом - и на начин за који уобичајено претпостављамо да једној странци даје морално право да очекује нешто од друге - ће "легитимирати" своје наметање и/или провођење дужности према теби. БАЈА ПОСАО ТИ НИШТА НЕ ВАЉА. Држава ти је превртљива. Данас ти је, рецимо, дала, а сутра ће ти отети. Замисли да нема држава. Није тешко да то учиниш. Нема ничег за шта би убијао или умирао... Држава, то нису територије РС, то је контрола над територијама РС. Држава није крава која се на небу храни, а на земљи музе. А КОД ТЕБЕ ЈЕ РС ЈЕ ТВОЈА КРАВА МУЗАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОРУКА ПРЕД ИЗБОРЕ

02.10.2018 06:51

БАЈА не чини никад ништа што је противи твоје савјести, па чак ако то од ТЕБЕ и ЛУКАЧ тражи. Ниједан народ не може се спасити сам одвајајући се од других. Или се спашавајмо заједно, или заједно пропаднимо. Владе су једра, народ вјетар, држава лађа, вријеме море. Једина ствар које се нека демократска нација мора бојити јесте тако моћна влада да је народ није у стању контролисати. ПА ТАКО ЈЕ И СА ТВОЈОМ ВЛАДОМ БАЈА. Та држава мора пре или послије пропасти у којој већина тријумфује, а неинтелигентни одлучују. ПА ЗАР НИЈЕ ТАКО СА БИСОМ И ЊЕНИМ МИНИСТРИМА. Држава у којој насиље и појединци остају некажњени завршиће у дубокој тами. Човек почиње тамо гдје држава завршава. Кад у земљи постоји ред, бједа и понижење су срамота. А КОД ТЕБЕ БАЈА ЈЕ СВЕ ОБРНУТО. Када у земљи влада неред, онда су богаство и углед срамота. Најбоља је држава она која људима жели срећу и која зна како да их учини срећнима. А ТИ БАЈА НЕ МОЖЕШ НИКОГ УЧИНИТИ СРЕЧНИМ. Држава је најхладнија од свих хладних немани. И хладно лаже: и ова лаж гмиже из њених уста: - Ја, држава, ја сам народ. П БАЈА ОВО ЈЕ ТВОЈА ПАРОЛА И МОТО. Земља која без престанка мрзи или воли неку другу земљу донекле је роб своје мржње или љубави, што год је од тога удаљило од њене дужности и интереса. Држава има сва права, а човек их нема, умјесто да буде обрнуто. Како видимо да свака држава представља неку заједницу и да је свака заједница настала ради неког добра, јер ради онога што мисле да је добро људи раде све, јасно је да све заједнице теже неком добру, а она која је од свих најмоћнија и која све остале у себи обухваћа, тежи добру највишем од свих. Она се зове држава односно државна заједница. А МИ ТО У РС НЕМАМО ЗБОГ БАЈЕ-БИСЕ-ЛУКАЧА....ЗАИСТА ИМАМО ДРЖАВУ КРАВУ МУЗАРУ КОЈА ЈЕ ВЕЋ НА ИЗДИСАЈУ.

Name

Додик или Иванић?

02.10.2018 07:22

Информације имају слободан проток. Бранко Перић је могао овај текст да објави на било код друго сајту. Ипак, ако имате времена да се одморите од изборне кампање, предлажем вам да одпутујете негдје било ради посла или ради задовољства. За оне који први пут траже смјештај имамо неколико корисних савјета. хттпс://www.мојстан.орг/блог/206-савјети-за-госте-који-први-пут-тразе-стан-на-дан заборавите на кампању, пустите Иванића и Додика да се боре а ви уживајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО НЕ БАЈА, ДРУГИ ЋЕ СЕ ТЕК ДОКАЗИВАТИ!!!!!!!!!!!!!!

02.10.2018 07:41

Не треба да ћутимо. Има се о чему говорити, не нападајући. Помоћи треба, а не одмагати. Држава је то, болан, хиљаду брига и невоља, имање своје не може уредити како ваља, а камоли толики свет. И онда почне неко да закера, те не ваља ово, те не ваља оно, е чудна ми чуда! Јашта да не ваља. Право је чудо како ишта ваља: толики људи, а свако вуче на своју страну. Мислиш да је лако овима што управљају државом? ПОГОТОВО НИЈЕ ЛАКО ЈЕР СУ КРИМИНАЦИ. . У души државе постоји извесно тајанство о коме не сме да се говори, а чије је дејство божанственије но што дух и перо могу да опишу. Ову Шекспирову мисао потврђује и правна наука, јер је државу збиља веома тешко одредити. До тога долази пре свега због њене сложене природе. А БАЈА НЕМА НИКАКВУ ИДЕОЛОГИЈУ ДА СТВОРИ ПРАВНУ ДРЖАВУ. НАПРОТИВ...ДРЖВА МУ ЈЕ ПИРАМИДА КИМИНАЛАЦА И УБИЦА. Није тешко уништити државу, тешко ју је поставити на чврсте ноге, А ТО НЕ ЗНАЈУ БАЈА И БИС. НЕ МОГУ ВОДИТИ У БУДУЋНОСТИ ОВАЈ НАРОД У РС. Границе поверења које се могу имати у држави одређене су њеним ИНТЕРЕСИМ. А ТРЕНУТНИ ИНТЕРЕС У ДРЖАВИ ЈЕ НАСТАВАК КРИМИНАЛА, КОРУПЦИЈЕ УБИСТАВА. Ако хоћеш да знаш каква је држава и њена управа, и каква им је будућност, гледај само да сазнаш колико у тој земљи има честитих и невиних људи по затворима, а колико зликоваца и преступника на слободи. То ће ти најбоље казати КАКАВ ЈЕ БАЈИН ЕНТИТЕТ КОЈИ ОН СВОЈАТА КАО "СВОЈУ ДРЖАВУ".

Name

независни предсједницкикандидат

02.10.2018 07:38

Велика изборна кампања велике оптузбе једних на друге пада у воду.5 '10 2018 ко изадје на митинг подрске за правду и истину тај је побједник Мој слоган за правду и истину неце донијети побједу ни гласове мени али це промјене бити.Када се једни протестанти помјере трг це зазети власници правде и истине али са орузјем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада.

02.10.2018 09:28

Како је правда.

Name

Опомене

02.10.2018 09:01

Правда за Давида је напокон људима отворила оци.. нека сви знају да је народ тај који бири и који мозе да их уклони са власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

02.10.2018 09:49

Господине Перићу,велике похвале на тексту!Суштина проблема је у моралу и некомпетентности као и криминалу лица која воде институције.

ОДГОВОРИТЕ