Нова Влада мора бити одговорна

Одговорност и поштовање закона може донијети бољу будућност Републици Српској. Савез за побједу је спреман да ради у интересу грађана Српске и тако ће бити након седмог октобра, поручено је са конвенције Савеза за побједу у Градишци.

Република Српска 01.10.2018 | 22:29
Нова Влада мора бити одговорна
Мој први задатак кад ме народ изабере за предсједника Српске биће да скинем прашину са Устава РС, који ништа није значио човјеку који је осам година био предсједник, рекао је кандидат СзП за предсједника РС Вукота Говедарица.



„Ја ћу бити народни предсједник, статут моје политичке организације ме не занима, хоћу да изражавам национално јединство српског и осталих народа који живе у РС, као и јединство политичких организација, а не да манипулишем са разним референдумима који се скривају од јавности. Изаћи ћу са јасном стратешком националном политиком која нам је потребна“, каже Говедарица.



Нова Влада Српске, како каже, мора бити прије свега одговорна.

„Да коначно побиједимо политику лажи, задужења и сиромаштва. РС се у просјеку ове године сваки дан задуживала за два милиона марака, а ја то не желим. Задужења треба да служе за развој и просперитет, а не за куповину социјалног мира“, сматра Говедарица и додаје да је Српској потребно вратити међународни углед.



Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да он Српској отвара врата, а његов противкандидат их затвара.

”Ипак, Додику странци не сметају кад на њих троши десетине милиона марака народних пара Српске. Не сметају му странци кад лобира за активацију Акционог плана за чланство у НАТО (МАП) и кад им се додворава”, каже Иванић.



Тврди да Додик иза сцене прави свакакве глупости са странцима и да му је боље да га не изазива да проговори.

”Моје је да га спријечим да прави глупости, а ваше је само да не дате да неко искористи ваш гласачки листић”, рекао је Иванић.

Носилац листе СДС за ПС БиХ из Изборне јединице 1 Драган Мектић обећао је грађанима да ће СДС заједно са својим коалиционим партнерима оправдати сваки глас који добије на овим изборима.

БН ТВ