Зборнаја без капитена, Акинфејев рекао "до свидания"!

"Одлазим мирне душе са гола репрезентације пошто су се у Русији појавили веома млади и талентовани момци, од који су се неки показали као лидери на Светском првенству", написао је руски голман.

Фудбал 01.10.2018 | 19:15
Зборнаја без капитена, Акинфејев рекао "до свидания"!
Фудбалска репрезентација Русије остала је и без четвртог адута по завршетку Светског првенства које је одиграно управо у њиховој домовини. После Александра Самедова, Јурија Жиркова и Сергеја Игнашевича од националног тима опростио се и капитен - Игор Акинфејев.

Чувени чувар мреже је тако ставио тачку на каријеру у репрезентацији након 111 одиграних сусрета чиме је тренутно други на вечној листи. Највише мечева за национални тим Русије одиграо је Игнашевич, чак 127. Голман ЦСКА је први пут позван у Зборнају годину дана раније, али је први пут стао на гол 28. априла 2004. за 18. рођендан примивши три гола у поразу од Норвешке на пријатељском сусрету (2:3)

"Свака прича има почетак и крај и, логично моја прича са националним тимом је дошла до логичног закључка. Била ми је велика част што сам као капитен водио репрезентацију на Светском првенству у Русији, што искрено никада нисам ни сањао да ће се догодити. Али догодило се и то је вероватно био врхунац моје кариијере у националном тиму. Да, нисмо узели медаљу, али смо дали све од себе. Главно је да међу нама није било оних који нису све дали од себе и улазак у четвфинале је за овај тим ипак био успех.

Чак 15 година у репрезентацији - велика част. Из године у годину је било све теже играти на два фронта, издржати максималне напоре. Ређале су се и повреде којима је требало све више времена да се залече. И сада сам дошао до јасног закључка да је време да дам простор млађима и да се концентришем на играње у мом клубу, ЦСКА. Одлазим мирне душе са гола репрезентације пошто су се у Русији појавили веома млади и талентовани момци, од који су се неки показали као лидери на Светском првенству. Морамо веровати у нашу младост, подржавати је и дозволити јој да буде успешнија од нас.

Захвалио бих и свим тренерима с којима сам радио у репрезентацији, људима са којима смо бранили част нашег националног тима, радницима савеза и наравно вишемилионској армији навијача из целе Русије",написао је 32-годишњи ас на интернет страници ЦСКА.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар