Саопштење ФК Радник: Мусемићу, неће више моћи!

Бијељински премијерлигаш огласио се саопштењем за јавност поводом дешавања на утакмици 12. кола Премијер лиге БиХ, која су у суботу на "Кошеву" одиграли Сарајево и Радник.

Фудбал 01.10.2018 | 21:15
Саопштење ФК Радник: Мусемићу, неће више моћи!
Бурно је било у дуелу 12. кола Премијер лиге БиХ, који су у суботу на "Кошеву" одиграли Сарајево и Радник.

Двобој Сарајлија и Бијељинаца, у којем су домаћи славили 2:1, обиљежио је вербални сукоб двојице тренера, Хусрефа Мусемића и Младена Жижовића.

Послије дешавања на овом сусрету Управни одбор бијељинског премијерлигаша огласио се саопштењем, које преносимо у цјелини.

"Нисмо се до сада оглашавали ни по једном питању везано за наш клуб, током протекле четири године. Добијали смо и губили утакмице, све је то саставни дио фудбалске игре. Тежили смо да будемо добри домаћни и да се сви у Бијељини осјећају пријатно прије, за вријеме и послије утакмице. Мислимо да смо то све и доказали широј спортској јавности у БиХ.

Јесмо 'мали' клуб, али имамо своје достојанство и своју част. Лигу БиХ играмо часно и поштено, против сваког противника ма ко то био.

Међутим, неспортска понашања од стране једног човјека (Хусрефа Мусемића) према нашем клубу су већ постала недопустива. Сваку утакмицу у посљедње вријеме он покушава претворити у свој шоу по вулгарности, примитивизму, вријеђању наших фудбалера, нашег вођства екипе, Клуба и простора са кога долазимо (сељаци).

Међутим, тај исти Хусреф Мусемић је рођен у Бијељини (Јања), фудбалску афирмацију је стекао управо у Раднику, одакле је отишао у Сарајеву, па Црвену звезду итд.

Зашто се он тако понаша?

Како му то дозволе у ФК Сарајево, клубу кога ми изузетно поштујемо и цијенимо, клубу који има армију својих навијача које ми уважавамо и који су ослонац клуба са 'Кошева'. Прошлу сезону Сарајево је освојило треће мјесто захваљујући чињеници да смо играли поштено до краја и остварили неријешен резултат против Широког Бријега у Бијељини. Он говори о фер-плеју - о одуговлачењу игре, а наша два играча су морала бити принудно замијењена на утакмици (један због разбијеног носа и немогућности заустављања крварења (Сушић) а други због грубог старта на нашег играча (Глишић), који је завршио у болници са три копче на поткољеници) на синоћњој утакмици у Сарајеву.

Наш директор клуба је у Тузли посјетио повријеђног навијача Сарајева који је настрадао на путу за утакмицу у Бијељини. Није ли то доказ да смо ми свјетионик спортског понашања у фудбалу Босне и Херцеговине!?

Овим путем обавјештавамо спортску јавност да више нећемо толерисати испаде и неспортска понашања према нашем клубу од стране било кога па тако ни од Хусрефа Мусемића.

Свима је ваљда до сада потпуно јасно да је Бијељина најбољи примјер коректног и спортског понашања и да ни један клуб или појединац није имао ни најмањи проблем у Бијељини, то је најмање што очекујемо и од других", наводи се у саопштењу ФК Радник објављено названичној Фацебоок страници.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар