Вратили се одбојкаши Србије са СП-а...

Сви смо болесни, прехлађени, намучени, исцрпљени. . . ! Одбојкаши Србије вратили су се у Београд са Светског првенства на ком сузаузели четврто место.

Остали спортови 01.10.2018 | 17:15
Вратили се одбојкаши Србије са СП-а...
Српски одбојкаши су освојили четврто место, пошто су у недељу увече поражени од САД у борби за бронзану медаљу.

Председник Савеза Зоран Гајић је изјавио да треба бити задовољан постигнутим.

"Ако се гледа шта је могло боље, сигурно је код свих уверење да се могла узети бар медаља. Али, ако се погледа шта је све претходило тој борби за медаљу, у сваком случају морамо да будемо задовољни јер су иза нас остале такве одбојкашке велесиле. Ово је још један велики успех српске одбојке. Нажалост немамо медаљу, али смо близу", рекао јеГајић по доласку у Београд.

Репрезентативац Никола Јововић је казао да је после утакмице није било спавања.

"Прелепо је бити међу четири екипе, побеђивати велике тимове, али стварно остаје велики жал. Сви смо болесни, прехлађени, намучени, исцрпљени... А, сутра идемо у клубове. Да смо заслужили медаљу - јесмо, и надам се да ће нам се то вратити, бар на Олимпијским играма. Доћи ће кад тад. Још нисмо довољно дорасли оваквим такмичењима. Морамо да научимо да играмо и када је тешко и кад не иде све како треба", казао је Јововић.

Немања Петрић је рекао да је све теже како време одмиче.

"То је негде и нормално зато што човек постаје свеснији колико је био близу нечему што сања и за шта се припрема. Ово је био тежак и болан пораз, али с друге стране велики успех. Ово што смо урадили није занемарљиво. Нама играчима је најтеже. Дали смо максимум и поносан сам јер смо се борили до последњег тренутка", рекао је Петрић.

Никола Росић је додао да екипа не треба да буде незадовољна већ поносна.

"Само ми знамо кроз шта смо прошли да бисмо дошли до овог резултата. Знамо колико је било тешко такмичење, каква је конкуренција у светској одбојци. Много екипа је остало иза нас, успели смо да уђемо међу четири на свету, али су на крају Бразилци и Американци били бољи од нас. Остаје жал за медаљом, али треба да сви заједно будемо поносни", навео јеРосић.

Марко Ивовић је рекао да остаје жал.

"Имали смо огромну енергију и борбеност, али је то стало пред сам циљ. Као да се после Италије све изгубило. Не знам који је разлог томе. Нисам задовољан како смо завршили првенство јер сматрам и верујем да је сезона била јако добро одрађена и квалитет смо могли да крунишемо медаљом, ако не златном, онда макар бронзаном. Није лоше четврто место, али остаје велика жал јер смо били на корак", рекао је Ивовић.

Одбојкаше су на аеродрому у Београду дочекали технички директор ОСС Драгутин Ћук и председник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар