Пекинг сам пропустио да бих дуже остао у Србији!

Новак Ђоковић причао је српским медијима о плановима за крај сезоне, пропуштању турнира у Пекингу и нешто дужем боравку у Београду него што је то уобичајено.

Тенис 02.10.2018 | 17:30
Пекинг сам пропустио да бих дуже остао у Србији!
Ђоковић је већ седам дана у Београду где се на Дорћолу спрема за финиш напорне сезоне, а пре свега за Мастерс у Шангају који је на програму наредне недеље.

"После УС опена нисам имао много времена да се одморим, одмах сам отишао у Чикаго на Лејвер куп који ме је доста исцрпео и био је доста захтеван ментално, емотивно и физички бити део тог пројекта. Желео сам да мало дуже будем у Србији са породицом, немамо често такву прилику. Играо сам раније и Пекинг и Шангај заједно и освајао тај турнир, али би ме умор сустигао негде касније па сам тако одлучио да бих се одморио и опоравио", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је на теренима ТЦ Новак на Дорћолу признао да је имао јединствено искуство да игра дубл са Федерером и да му је било задовољство.

"Неће се променити ривалство, ово ће оснажити наш однос. Упознали смо један другог као никада до сада, видели смо одредјене рутине један другом. Верујем да је и њему било јако интерантно, али када будемо играли један против другог неће то утицати и неће бити "пуштања", рекао је Ђоковић.

Он је додао да је управо њихово ривалство, заједно са Рафаелом Надалом, дало на популарности тенису.

"Тренутно само "Лејвер куп" може све нас да уједини, да играју најбољи тенисери на истој страни. То је велико узбудјење за мене, Федерера, не видјамо се на истој страни мреже. Федерер је јако посвећен "Лејвер купу" , један је од оснивача и стало му је да Европа победи, уложио је и много енергије. Свесни смо тежине тог такмичења, иако многи говоре да је егзибиција".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар