Просинечки вратио Беговића међу “Змајеве”!

Селектор репрезентације БиХ, Роберт Просинечки, објавио је списак играча за утакмице против Турске и Сјеверне Ирске. На њему је поново голман Борнмута, Асмир Беговић.

Фудбал 01.10.2018 | 14:15
Просинечки вратио Беговића међу “Змајеве”!
Репрезентација БиХ ће 11. октобра на стадиону Ризе Шехир у Ризеу одиграти пријатељску утакмицу са Турском, док ће 15. октобра на Грбавици дочекати Сјеверну Ирску у оквиру УЕФА Лиге нација.

Роберт Просинечки саопштио је списак играча за ове мечеве, а на њему се поново нашао Асмир Беговић, након што су искусни чувар мреже и селектор ријешили несугласице.

"Беговић је ту, јер је дошао, разговарали смо и сложили око неких размишљања. Али, да се не лажемо, Шехић је сада у првом плану", рекао је Просинечки.

На његовом списку су: Ибрахим Шехић, Асмир Беговић, Ведран Кјосевски, Дарко Тодоровић, Огњен Врањеш, Тони Шуњић, Ермин Бичакчић, Ервин Зукановић, Елдар Чивић, Бојан Настић, Мухамед Бешић, Гојко Цимирот, Миралем Пјанић, Елвис Сарић, Раде Крунић, Горан Закарић, Харис Дуљевић, Един Вишћа, Един Џеко, Кенан Кодро, Сањин Прцић, Дени Милошевић, Риад Бајић.

Протеклих дана спекулисало се да би позив у репрезентацију БиХ могли добити, фудбалер румунске Крајове, Еливр Кољић, који је у одличној форми, као и Смаил Превљак из Салцбурга, те Изет Хајровић из Динама.

Они се на крају нису нашли на списку, а ево како је своју одлуку објаснио Просинечки.

“Кољић има своје квалитете, али шта сада треба звати играча јер је дао два гола? Он је одличан играч на ког ћу обратити пажњу... Превљака нисам звао, јер играмо са једним шпицем. А Хајровића ћемо оставити за новембар. Гледам га јер ми је близу у Заграбу. Шта рећи, има одличну љевицу", рекао је селектор БиХ.

Утакмице против Турске и Сјеверне Ирске пропустиће и фудбалер Арсенала, Сеад Колашинац, који се опоравио од повреде. Просинечки је рекао да он није позван, јер му треба континуитет и да ће када се врати у форму, поново у новембру бити међу “Змајевима”.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар