"Био је пенал за Партизан, а Звезди га не би досудили у ЛШ!"

Члан Судијске комисије ФСС Игор Радојичић сматра да је Партизан оштећен за пенал на гостовању Радничком у Нишу (2:2).

Фудбал 01.10.2018 | 21:45
"Био је пенал за Партизан, а Звезди га не би досудили у ЛШ!"
Спорни тренутак се догодио у првом полувремену при вођству Радничког 1:0, када ја дефанзивац нишког тима Радован Панков руком зауставио лопту пред гол линијом.

"Да је Панков одиграо главом и да га је погодила у руку, онда нема прекршаја. Међутим, пошто нема одигравања главом и лопта иде ка голу, играч нема намеру да заустави лопту, покушава да одигра главом, али истовремено како помера тело помера и руку, шири своје тело, прави препреку лопти и ово јесте прекршај. Из ових разлога које сам навео", рекао је Радојичић. 

Радојичић сматра и да је линијски судија оправдано поништио гол Марка Митровића при 2:2 у 87. минуту, због офсајда. 

"Када играч постиже погодак два играча се окрећу ка помоћном судији. Он је можда и цео метар испред, тако да можда и није толико дискутабилна ситуација. Важна и тешка одлука, али је судија у праву. Два играча су се затрчала ка играчу, мислећи да није у праву, али су застали, с обзиром на ауторитет судије".



Члан Судијске комисије је анализирао и спорне моменте из победе Црвене звезде над Младошћу (2:1), пре свега пенал за домаћина на "Рајку Митићу". 

"Јесте Павловић ставио руке на играча Црвене звезде, али сам уверен да добар део судија не би ово досудио као прекршај. Разумем и судију, он је видео контакт, али није ни сваки контакт прекршај. Питање је колико има повлачења, морам да признам да није баш убедљиво. Можда је нечега и било, али уверен сам да овакве ствари се у Лиги шампиона и Лиги Европе не би судиле као прекршај", прокоментарисао је Радојичић.

Споран је био и меч који је Звезда одиграла током недеље у Крушевцу, када голман црвено-белих Милан Борјан није искључен играо је играо руком ван казненог простора, што је строго забрањено и често се санкционише црвеним картоном. 

"Прво питање које ми је било упућено о овоме било је да ли је ово уопште прекршај, јер га је лопта погодила у руку. Дакле, да анализирамо прво тај сегмент. Да ли може да вас погоди лопта која путује 30-40 метара? Неспретно је, али очигледно је погрешио играч испред њега. Тако да прекршај јесте био. С обзиром на то да прво видимо играча Звезде, који је одмах иза голмана, па да онда видимо играча Напретка, мислим да је жути картон више него довољан".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар