Ђоковић: Јесам "овјерио" Федерера у дублу...

Али су и они мене! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић говорио је у јутарњем програму телевизије ПРВА о будућим плановима, али ономе чиме се бавио у претходних неколико дана.

Тенис 04.10.2018 | 13:30
Ђоковић: Јесам "овјерио" Федерера у дублу...
Ђоковић се тренутно налази и тренира у Београду, одакле је стигао из Чикага, где је наступао на Лејвер купу.

Новак је био у "Тиму Европе" који је освојио трофеј, а у свом првом мечу са Роџером Федерером у дублу, погодио је Швајцарца лоптицом у доњи део леђа.

"Знао сам да ћете ме то питати. Нисам намерно. Закаснио сам на лопту и погодио га. Не играм често дубл, па ми је било потребно неколико гемова да ухватим ритам – признајем да је било доста захтевно", рекао је Ђоковић у "Јутру са Јованом и Срђаном".



Он је потом објаснио како се провео у америчком граду на овом несвакидашњем турниру.

"Лејвер куп је организован тек другу годину, али је већ достигао велику висину у оквиру спорта. То је једино такмичење које може да окупи велике звезде попут Роџера Федерера, Рафаела Надала, Александера Зверева, мене и многе друге. Игра се ‘Тим света’ против ‘Тима Европе’, нешто попут Рајдер купа у голфу. Била је то посебна прилика да играм са Федерером у дублу, јесам га ‘оверио’, али су и они мене нешто касније. Погодили су ме у груди, али је важно да смо се добро забавили".

Због пренатрпаног распореда је одлучио да прескочи турнир у Пекингу и следећи ће му бити Мастерс у Шангају који почиње 7. октобра.

"Бићу у Шангају. Планирано је да играм и Пекинг, али због одличних околности у последња три месеца и превише мечева које сам одиграо, одлучио сам да не наступим тамо. Мало сам био физички и ментално исцрпљен после Лејвер купа који је био захтеван за све нас. То ми је дало могућност и прилику да породично проведем мало више времена у Београду и тренирам овде", додао је Новак.

"Вајда стиже на тренинге пре мене, ја некад касним"

Ђоковић има обичај да касни, то је још једном потврдио и казао да би га вероватно чекали и да мора да гостује у јутарњем програм.

"Углавном стигне раније. Не знам да ли је то исправно, али он дође да припреми тренинг. Трудим се да дођем на време, понекад то не успем, али се трудим. Вероватно бих закаснио и у студио".

Новак скупио преко 200.000 долара за децу

Боравак у Чикагу искористио је да организује два хуманитарна догађаја и скупи новац за своју фондацију – скупљено је преко 200.000 долара за најмлађе у Србији.

"Искористили смо прилику, уз благослов организатора, да на Лејвер купу прикупимо што више средстава за нашу фондацију. Организовали смо два догађаја – у првом сам играо тенис са клинцима, било је њих 80. Једна половина су локална деца, док је других 40 нашег порекла. То је организовала Српска православна црква и било је веома забавно. Осетио сам се као код куће у Чикагу, то је највећи српски град ван Србије. Други догађај је био доручак, учествовало је око 100 људи и имали смо такав модел да смо наплаћивали столове. Људи су имали слободу да донирају и преко те своте. Федерер је допринео донацијом и био љубазан да присуствује догађају. Скупили смо преко 200.000 долара, што је фантастично за тако кратко време".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар