Случај Давид је требало ријешити

"Случај 'Драгичевић' је до сад морао да буде ријешен и за то је неко морао да одговара. А ако није ријешен, онда и за то неко да одговара", рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у данашњем интервјуу за портал "Кликс".

Република Српска 01.10.2018 | 09:18
Случај Давид је требало ријешити
На питање да ли опозиција користи овај случај, Иванић је подсјетио да је предсједник Републике послије посебне сједнице Народне скупштине РС изјавио да је "намјерно увалио" опозицији Анкетни одбор за рјешавање случаја "Драгичевић".

"Опозиција је утврдила све чињенице које је могла да утврди са парламентарне позиције. Мислите ли да је то вјешто кориштење случаја? Није. То је само институционални рад. За разлику од осталих институција, које су у овом случају заказале. Укључујући и парламентарну већину која је одбацила извјештај Анкетног одбора, а на крају се испоставило да се поклопио са наредбом тужилаштва", рекао је Иванић.

Он је рекао да је случај сам по себи трагедија, а да је СНСД-ова власт на њему показала докле може да сеже бахатост, те да је очигледно да је у интересу некоме из власти да случај не буде разријешен.

На питање да ли случај Драгичевић може да кошта актуелну власт Српске која се доста арогантно односи према овом случају, Иванић је рекао да је случај "Драгичевић" само прелио кап на генерално лошу ситуацију у Републици Српској.

"Најмањи проблем је да ли ће то коштати актуелну власт у Републици Српској, проблем је што то све кошта Републику Српску. Постали смо друштво у којем је сасвим нормално да младић буде убијен, да му се припише да је наркоман и лопов, да се касније испостави да ништа од тога није истина и да се опет не деси ништа. Да нико за то не одговара", рекао је Иванић.

Иванић каже да је страшно то што је "предсједник Републике лично вријеђао оца Давида Драгичевића, што тај случај користи за предизборне трибине, користи термине на јавном сервису Републике Српске у којима се труди невјешто то да ублажи, а онда опет покушава да увјери јавност да се неко други бави политизацијом случаја".

(БН)

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

Лукац је Монструм

01.10.2018 07:30

ОВА ВЛАСТ НА ЦЕЛУ СА ДОДИКОМ И ЛУКАЦЕНКОМ НЕЦЕ РЈЕСИТИ ОВАЈ СЛУЦАЈ,ЈЕДИНО НОВА ВЛАСТ МОЗЕ ДА ОКРЕНЕ СТВАР ДА СЕ ТО РЈЕСИ ПОТРАЈАЦЕ ПАР ГОДИНА ДОК СЕ МОНСТРУМИ НЕ ПОХАПСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминалци

01.10.2018 07:48

Криминалци у власти се копрцају, али има јос постених људи у полицији и у осталим институцијама које зло и криминал не могу гледати и који су стали на страну истине и правде.

Name

2

01.10.2018 07:50

Иванић је реалан и сколован политичар,за разлику од лопова из СНСД-а,сви са лазним дипломама,месар из лактаса,а Иваниц проф, универзитета,и види се по комуникацији,кад је Иваниц пријетио народу,за разлику од месара,код Путина отисао на спортски догађај,где ту озбиљност,његово дјело све говори,унистио све,зиву силу,привреду,све

Name

Мк

01.10.2018 07:53

ГОСПОДИН ЛУКАЧ ДА ИМА САВЈЕСТ ДАО БИ ОСТАВКУ ДАВНО.ОН ЈЕ БИО У СТАЊУ ДА ПРЕТУЦЕ МЛАДИЋА ЗБОГ СВОГ СИНА А ОПТУЖУЈЕ ДАВОРА ДА РУШИ Р.СРБСКУ ЗБОГ УБИСТВА ЊЕГОВОГ СИНА.КАКАВ ЈЕ ТО КАРАКТЕР И ОБРАЗ.ШТА БИ ГОСПОДИН ЛУКАЧ УРАДИО ДА СЕ ТО ДЕСИЛО ЊЕГОВОМ СИНУ .ТО ЈЕ ПИТАЊЕ КОЈЕ ЛУКАЦУ ТРЕБА ПОСТАВИТИ А И ДОДИКУ .БИ ЛИ ПАЛИЛИ СЛАВСКУ СВИЈЕЦУ .

Name

разумио

01.10.2018 09:00

Власт је толико огрезла у криминалу да рјесавање слуцаја Драгицевиц води у комплетно суспендовање владе, а то наравно резим не зели и не мозе да призна. Абсурдна ситуација за тузиластво да мора само себе да процесуира - то не мозе ици осим комплетном смјеном власти!

Name

Ре Мк

01.10.2018 09:19

Па рекао је јавно шта би урадио. Ко попријеко погледа његово дијете добиће крамп у клаву. Веома једноставно и сликовито од министра.

Name

01.10.2018 11:51

Шта смо браћо дозволили,да нас биједна шака јада ратних профитера полтрона улизица препетача угњетава гази убија понижава.Па бар је српски народ кроз вјекове био слободарски поносан частан.Не дозволимо више ову бруку и срамоту,па зар да нас и даље представљају под наводнике ЉУДИ који јавно пријете понижавају овај напаћени народ,да се понашају као да су они господари живота и смрти у Републици Српској.Устанимо напокон,пробудимо се још није касно.Не дозволимо даљу ерозију наше републике која се одвија у сваком погледу:популационо,морално,финансијски.Изађи 7.не буди папак прелетач ратни профитер Буди ВУКота..САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА!

Name

Игор

01.10.2018 07:40

Није проблем један цовјек или једна политицка странка . Проблем је руља која на изговорене ријеци монструма клице и спремна је на све за неколико стотина марака . Некима су довољна и само обецања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

01.10.2018 09:52

Тако је Игоре, доћи ће нови "вођа" па ће И његове слике опет качити на зид И слијепо вјеровати у њега. И послије Тита Тито. Ипак смо ми генерално неук И примитиван народ. Власт се промијени преко ноћи, али свијест маса, теже.

Name

ааа

01.10.2018 10:26

У Гацку пријети, а руља му аплаудира. А глас за њега и унуку Пеја Марића је глас за нашу пропаст.

Name

БАКИ

01.10.2018 10:31

Нема се ста додати на овај коментар нити одузети свака част!

Name

Одлазеци резим Милорада Додика

01.10.2018 07:47

Одлазеци резим цини све да затаска криминал и опере своје крваве руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пво

01.10.2018 07:48

Бице све ријесено кад црвено монструми седмог оду са власти. Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

01.10.2018 07:54

Честитам Младене. Ипак мора се бити јасан и казати, ако случај до сад није разријешен, онда је за то одговоран врх актуелне власти Републике Српске.на челу са Предсједником Републике, Предсједником владе и министром Муп-а. Наравно да је одговорно и тужилаштво и неморални вјештаци. Човјек се само упита колико је ствари кроз систем спреге. Власт, тужилаштво и суд окончано на штету оних који су у праву, а у корист неправде. Вјерујем да са одласком ове власти, одлази и неправда и да свиће за Републику Српску и њене грађане. Савез за побједу ПОБЈЕЂУЈЕ УБЈЕДЉИВО НА ИЗБОРИМА. Грађани који нисте одлучили да ли ћете изаћи на изборе, нема разлога да не изађете, и придружите се ПОБЈЕДНИЦИМА Вукоти Говедарици и Младену Иванићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.10.2018 08:22

Хоћемо као и македонци Заеву. Нека ти ћаћа гласа а ја не.

Name

За А

01.10.2018 09:00

Ботовска стоко неће ти успјети спин.Избори и референдум нису исто.На изборима нема цензуса.Ако хоћемо,а хоћемо да смјенимо овај ненардни,криминални и деструктивни режим морамо сви изаћи на изборе и гласати за Иванића и Вукоту и странке СзП. СВИЋЕ! За народ и Републику Српску.

Name

ЗХ

01.10.2018 09:16

Ко год је направио евентуалне пропусте у истрази треба да одговара, али. . . Откад то рјешавање случајева убистава спадају под надлежности предсједника државе и предсједника владе ? За то би једино могао да одговара министар Муп-а и лица која директно учествују у истрази,а колико ми је познато већ су неки од њих и кажњени.

Name

за А

01.10.2018 09:26

Што ти уопште коментаришеш онда?! Неће нама нико наређивати за кога ћемо гласати, а тако и ти "слободно" гласај за кога хоћеш.

Name

За ЗХ

01.10.2018 10:32

А када Додик и Унука Пеја Марића подржавају Министра МУП-а и називају унесрећеног оца страним плаћеником, бљујући неистине на оне који га подржавају, да ли је то њихова надлежност.

Name

Истина

01.10.2018 07:56

Апсолутно је ово истина што је професор Иванић рекао.Дошли смо у доба када криминал и власт раде у симбиози,тако да криминалци убијају омладину и све оне који им сметају,а власт која је заробила институције их покрива и криви убијене за њихову смрт.Сви на изборе да подржимо Иванића и Вукоту и са њима да ослободимо Републику Српску и њене институције и ријешимо случајеве и дођемо до правде за Давида и све остале жртве овог мафијашког режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.10.2018 08:25

Наведи ми период када то није било тако. За вријеме чије владавине власт и криминал нису били једно те исто. Власт ти је криминал лажна истино

Name

Андела

01.10.2018 09:16

Сви на изборе !!!!

Name

Ре А

01.10.2018 09:17

За вријеме Тита :))

Name

Хаппy-срамно

01.10.2018 07:58

Слусам Ћеранића и Андана како кажу да је Давор носилац обојене револуције и лидер рушења режима. Која је ово срамота, које смишљење али бомбе-изјаве, како манипулису причом, вријеђају прежалошћеног оца својим констатацијама, потцјењујући све који "искрено и од срца" подржавају борбу за истину и правду. Ово је дно од приче, безосјећајности, нељудства,..., кажу дошла екипа убачених који манипулишу мајкама и тинејџерима... А са друге стране су они чувари РС, родољуби, невиђени хероји, умилне маце. Баш сам тужна и разочарана, све је испод дно-нивоа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

01.10.2018 10:51

Ма пустите, они прицају оно сто морају и за ста су плацени. Не вриједи се нервирати. Не знам колико само цасних и постених снсд гласаца сам цула последњих дана да неце гласати за "господу". Сигурна сам да има 300 000 дивних и нормалних људи који нису поткупљиви и који це реци не болесном резиму. Идемо само достојанствено па ста буде!

Name

Истина

01.10.2018 08:00

Крвавим рукама хране и милују своју дјецу. Гдје ће им душа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

01.10.2018 10:34

У пакао зна се! Сви су они велике срамоте овог народа!

Name

децко

01.10.2018 08:30

ДА СЕ ПОДСЈЕТИМО: "Ста хоце Давор Драгицевиц, како мозе 'нако да лазе у по скупстине да смо му угасили славску свијецу, а има јос једног сина! Ту имате цудне околности у једној дисфункционалној породици..." -Цлан одлазеце администрације "Ако би неко мом дијетету цвоку ударио, ја бих знао ста бих!" -Главни Баја "И јос несто да казем... то ми се од јуце врти у глави... Милораде... Миле.... Мислила сам да си ти главни Баја, али ниси -Лукац је главни Баја!" -Сузана "Каран, Лепир,Лукац, Радјен, Цулум... сви злоцинци! Мадија и нарко кланови владају Р. Српском! Цак је и тузиластво корумпирано! Нецемо висе зивјети заједно! Избора неце бити" -Давор Народе... размислите... с тим да немате пуно времена... и немате 3 зивота да цијели један цекате боље сутра... сутра не постоји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Децко

01.10.2018 10:12

Сви на изборе гласати за Вукоту и Младена скинути лопове,па цемо лако

Name

Архандјело

01.10.2018 08:38

Са овом тренутном власти никад неце бити ријесен Октобар је судбоносан за све нас Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

01.10.2018 08:49

Мсм, страшно је да ћу на изборима дати глас Иванићу зато што сам против Додика! Дакле горе споменути нек' зна да у ствари није добио мој глас него сам гласао против Додика!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки

01.10.2018 10:36

исто тако брате мили!!

Name

Бонфи

01.10.2018 13:56

Е, да смо зрело бирачко тијело, обавезно би изашли на изборе (јер је то обавеза бирача), прекрижили гласачке листиће за све нивое власти и тако показали да је воља бирача таква да не желе ни једну актуелну коалицију да им буде власт, и да траже нове изборе (наравно ако би бирачи прекрижили више гласачких листића него што обе коалиције добију гласова заједно). Једино на тај начин се може натјерати коалициона власт која се хвали да бирачи хоће баш њих, а добили су гласова свега између 20 и 30 процената укупног броја уписаних бирача и то са гласовима бирача који су им дали глас само за то јер су против оне друге коалиције, а немају трећег избора за гласање.

Name

Ре А

01.10.2018 08:57

Како су паметни коментари,а поготово што нико не реагује на твоје глупости које плаћенички упирно сервирас на ивом и другим порталима.Људи се понашају као да те нема и тако ти гледају на твоје извиривање из До-До гузе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.10.2018 09:26

Твој овај коментар је паметан у пм. Само да те не украду. Чувај се

Name

Вине

01.10.2018 09:23

Милорад Додик вјешто манипулише овим случајем ДОБРО МУ ЈЕ ПОЗНАТО КОЈЕ УБИЦА И НАЛОГОДАВЦИ ЗА ТО УБИСТВО зато нежеле да открију јер је дошло све из врха полиције МУПА РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

стара лола

01.10.2018 09:54

Онда ти одоговарај

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕГСВАРА

01.10.2018 09:58

Срамно човјеку убију дјете зашто????Оца и породицу му вређају јесмо крварили и борили се за такву власт ,републику и законе....Народе одвестите се дснас је био Давид а сутра ,сутра неко можда ваш.СТОП СНСД НАСИЉУ И ТЕРОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

01.10.2018 10:01

Прелијеп дан 7 октобар, дан кад морамо ово смијенити не казем да су бољи вукота и иваниц али зељка и милорад су дно дна. Морално и духовно огрезле лицности.. Узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркец Приједор

01.10.2018 10:17

И сад се види да је човјек био све вријеме у праву и да нема говора о наводном рушењу Републике Српске него о прикривању злочинаца. Ухапсише на правди бога и патолога, а човјек цијело вријеме говори да није несрећан случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре А

01.10.2018 10:23

Поново провирио и уједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дордз

01.10.2018 10:30

Тако је Иваницу, морао је . Додао бих јос , и убиство Кенедиаја . И оних пјевацица у Србији , покој им дуси, Јелене Марјановиц, и Зорице Крсмановиц . Писем ово , питајуци се.. Како УСА јос постоји , а за убицу ни дан данас нису нацисто . Да ли је и МУП РС , требао напаковати неком невином ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

01.10.2018 12:05

ГОТОВ ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко

01.10.2018 12:24

Е моја заведена руљо, провјерите дал' вам Вође имају очи, а не само дубоке џепове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

01.10.2018 12:43

Али није.јбг младене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нервоза цини своје

01.10.2018 13:09

Свјестан да никада неце дозивјети да Путину стави на ревере знацку са заставом Републике Српске овај господин не мозе на други нацин да исказе своју нервозу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наса власт (снсд) да ријеси убиство???

01.10.2018 13:23

Ма они ниста досад нису ријесили па неце ни то!!! То је права секта лоповска и неморална!!!!

ОДГОВОРИТЕ