ШКО: Шкотски хит зауставио Џерардов Ренџерс!

Екипа енглеског менаџера доживела непријатан кикс на гостовању повратнику у тамошњу Премијер лигу.

Фудбал 01.10.2018 | 08:45
ШКО: Шкотски хит зауставио Џерардов Ренџерс!
Иако је сезону почео сјајним европским летом и повратком у групну фазу Лиге Европе после много година, Глазгов Ренџерс пролази кроз кризу, прву у младој менаџерској каријери Стивена Џерарда.

Екипа славног енглеског фудбалера гостовала је у недељу поподне на стадиону Ливингстона и видела зашто је доскорашњи друголигаш највећи хит Премијер лиге Шкотске.

Ливингстон - Ренџерс 1:0 (1:0)

Голом нападача из Анголе, Долија Менге, домаћин је на стадиону од 9.500 места остварио велику  победу и заузео високо друго место на табели, иза Хартса и са истим бројем бодова као Хибернијан.

Џерардов тим одиграо је на тешком гостовању најлошије ове сезоне и поразом пао на шесто место табеле (са 11 бодова), уз два бода мање од петопласираног шампиона - Селтика.

Ливингстон се ове сезоне вратио у Премијер лигу после 12 година, а последњи првенствени тријумф против Ренџерса остварио је пре 16 сезона.

Једини досадашњи лигашки пораз Ренџерс је доживео управо у дуелу против браниоца титуле, у великом дербију (0:1), али је у међувремену тријумфима против Дандија, Сент Џонстона и Ејр јунајтеда наговестио константну форму, коју ипак још није достигао.

У међувремену, Џерардов тим је у 1. колу Лиге Европе одиграо нерешено против Виљареала у Шпанији (2:2), а у четвртак ће код куће играти против Рапида из Беча.

Табела Премијер лиге Шкотске: Хартс 19, Хибернијан 14, Ливингстон 14, Килманрок 13, Селтик 13, Ренџерс 11, Абердин 9, Сент Џонстон 8, Хамилтон академија 6, Мадервел 4, Сент Мирен 4, Данди 3.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар