Што прије доћи до помирења

Србија мора што прије доћи до споразума са Приштином и помирења са Албанцима, и сутра и с Хрватима и Бошњацима, сматра београдски новинар Милован Јовановић. Он истиче да је једини у стању да то спроведе предсједник Србије Александар Вучић који има велику подршку бирача.

Република Српска 30.09.2018 | 09:12
Што прије доћи до помирења
Јовановић је казао да је политика Вучића за Косово била "подјела" или "разграничење" и да је та политика доживела пораз у првој рунди, али је за подјелу стигло зелено свјетло из Вашингтона.

"Никакав Брисел, Јункер, Могерини, неспособна и трома ЕУ администрација није у стању ништа да ријеши - о договору Београда и Приштине искључиво ће се питати Вашингон", закључио је он у разговору за Н1.

Јовановић је рекао и да очекује да Вучић уложи "надљудске напоре" да се направи историјски споразум с Приштином и помирење са Албанцима.

"Ако до тога не дође у скоријем периоду, Србија губи, Србији се жури, ми смо сувише времена изгубили, исцрпљујемо се, пропадамо, таворимо, у интересу нам је што скорије постизање споразума и помирења", поновио је.

-Пут ка сарадњи, поштовању и помирењу, додаје он, јесте и кроз економску сарадњу, а ми већ имамо одличну сарадњу са Албанијом и другима у региону у сфери трговине. "Преостало нам је мало времена пред новим колапсом, ако се хитно не постигне споразум", закључио је Јовановић.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

отан

30.09.2018 07:18

Кључ рјешења је улазак Србије у НАТО, све остало је губљење времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

30.09.2018 08:49

НАТО је организација на крају своје каријере.

Name

Милун

30.09.2018 08:52

Назалост тако је. И ја први не волим ни Амере ни нато, али треба бити реалан и видјети куда идемо и како. Превисе смо ми мали народ да би се несто клинцили,а и сиромасан.

Name

НЕМА ПОМИРЕЊА СА УБЦАМА ВЛАСТИТОГ НАРОДА

30.09.2018 07:44

Ми нашу "државу" зовемо Република Српска. Република може бити, а најчешће и јесте, празан назив за државу у којој грађани немају моћ одлучивања и руковођења, у којој, једном рјечју, нема демократије.Међутим, није ни упола трагично то што се у једној републици они који управљају не руководе начелима републике колико то да се у њој више не зна шта су та начела и шта је идеал РЕС ПУБЛИЦА. Јер кад знамо шта јесте идеал у име којег се боримо за промјену стварности, онда никад не идеализујемо стварност. Свака диктатура, свако самовлашће, управо од стварности коју производи и присваја – прави слику, селфи оствареног идеала, у који би сви морали да верују ако се и сами надају неком приватном пробитку.Ситуација на ДАВИДОВОМ ТРГУ показује да је народ свјестан горе реченог. Народ на Тргу је крив за све а не Влада и Институције.Па побогу милог народ је тај који покушава срушити ДОДИКОВУ РЕПУБЛИКУ, Народ не руши своју гржаву већ је устао против ДОДИКОВЕ РЕПУБЛИКЕ КОЈА НЕ МОЖЕ ДА ДИШЕ ЗДРАВИМ ПЛУЋИМА ОД ЊЕГА И ОНИХ КОЈИ ГА СЛИЈЕПО СЛИЈЕДЕ ( није их до сада био мали број). Да ли ће се изборити за своје ПРАВУ РЕПУБЛИКА ОКУПЉЕНА У ТРАГЕДИЈИ ЈЕДНЕ ПОРОДИЦЕ ДРАГИЧЕВИЋ..ЂУРОВИЋ...ВРИЈЕМЕ КОЈИ ДОЛАЗИ ЋЕ ЗАСИГУРНО ПОКАЗАТИ.ПОДЛИ ЋУБРО ће донијети одлуку. Не смије он без ВЕЛИКОГ БАЈЕ - АПСОЛУТИСТЕ који све одлучује.Ћубро НАРОД је заинтересован а ти и баја најмање. шта ће те сада смислити заједно. Који АНКЕТНИ ОДБОР ЋЕТЕ САДА ИЗГЛАСАТИ ДА БУДЕ ПОП НАД СВИМ ПОПОВИМА. ЋУБРО НЕ ИГРАЈ СЕ НАРОДА И НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, УРАЗУМИ БАЈУ ДА НЕ ДОВОДИ НАРОД У СИТУАЦИЈУ ДА СЕ И КОД НАС ПОНОВИ "РУМУНИЈА"!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

30.09.2018 09:11

Из претходно видјених ситуација, сто се тице "слусања гласа народа и вецине". Румунски језик је једини кога це Баја разумјети.

Name

ПОМИРЕЊЕ САМО КАКО ОДЛУЦИ НАРОД

30.09.2018 07:47

Људи у нашој РС су сјајни, штета што их нема више. Укратко, живим за дан када ће се, коначно, и други српски политичари 'опасуљити' и прихватити једини исправан начин - реформе на свим нивоима и у свим областима. Да, и када ће и они почети да грађанима говоре ИСТИНЕ. Не може ни један проблем (ни економски, ни политички) да се рјеши ако се не уважава ИСТИНА. Једино ми је кристално јасно да ће ЛУКАЧ дуже и боље искористити пропагандно умјеће од ВЕЛИКОГ БАЈЕ. Годинама у политици само за себе без никаквог успјеха у било чему за РС и народ који га ипак финансира, ста више од појаве у политици и једног и другог - РС-кој иде све низбрдо ! ДОК ГОД ЊИХ ДВОЈИЦА ЗАЈЕДНО НЕ СТАНУ ПРЕД НАРО НА ДАВИДОВОМ ТРГУ - НЕ САМО ДА ИДЕМО НИЗБРДО, ВЕЋ СМО СТИГЛИ У ПРОВАЛИЈУ ИЗ КОЈЕ ИЗЛАЗА НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

30.09.2018 07:49

Има паметних људи,нажалост народ такве не бира,народ хоће нове ратове,убијања,клања,силовања,паљевињу,муку,биједу.....и зато народе не треба жалити,јер свјесно бирају злочиначке странке и политичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

30.09.2018 09:19

Ја то не видим тако . Зар није силовање подводјење младих бањалуцанки од стране застицених криминалаца. Зар није силовање условљавање радног мјеста уз подрску власти и партије сексуалним услугама . Зар није убијање убиство Давида Драгицевица, или је то само било " ма лолају се дјеца". Мало се неком од гузоњиних омакла рука.???????? Није до тога стало народу , ти си то обрнуо . Е сада , засто ти то радис ? Засто тако коментарисес ситуацију и покусавас другације приказати стварност? Ја мислим да имас добру корист од овог резима оваквог какав је . И то је у реду , сви зелимо доци до бољег. Ал питање је имас ли ти границу у томе сто подрзавас. Јел ти љепси руцак кад знас да је послузен уз крв невиног дјетета. Јел ти топло око срца кад се гријес док знас да си плацен новцем који је украден од најсиромаснијих у РС док се они мрзну? Хееее мили , нисмо ми исти људи колико ја видим .

Name

Томислав

30.09.2018 07:56

Овај класицни србијански политицки фантазер.Одрастао сам у градицу у Средњој Босни,на ријеци Босни(вријеме СФРЈ).У граду су биле заступљење све три босанске нације,па скора свака са по .33% .На опстини су Босњаци били вецина.Омладина се била невјероватно измјесала.Невјероватно.Мјесовитих бракова море.И све то пуце преко ноци! И сада мени неко прица о помирењу.Даље,имали смо покусај Мухамед Филиповица и оног бега да се направи помирење измеду Срба и Муслимана,али су остали усамљени у свом народу у том покусају.Истих таквих покусаја је било и крајем 19 вијека.То је сто знам,а вјероватно је било јос покусаја.Ко процита књиге Војислава Лубарде добице добру слику о овоме.То помирење це увијек ици на насу стету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

30.09.2018 08:20

Помирење ће се десити. Али, прво ће се десити разграничење, тј. промене границе на Балкану. ...Американци подржавају разграничење, а то разграничење значи промена граница. ...Значи, Север Косова иде Србији, а Република Српска добија право на референдум у коме ће гласати за: останак у БиХ, за сопствену независност, или за припајање Србије (у форми покрајине, или без покрајинског статуса).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

30.09.2018 09:08

Бонд, информисан си, разумијес се у политику као баба у улогу влаге на креденац.

Name

Дамир

30.09.2018 09:39

Који дио, лијево ил десно од Брцког. Хрвати једва цекају да пресјеку коридор и на тај нацин конацно макну србе на пристојну удаљеност од Загреба. Да не прицам како босњаци и албанци једва цекају да се освете за посљедњи рат.

Name

ре бондс

30.09.2018 09:44

Пандорина кутија се отвара онда , ста це онда Војводина, сандзак тразити?

Name

007 Бонд

30.09.2018 13:41

Ја лепо кажем: тако ће бити кад Американци дозволе. Руси ће подржати Србе. Кинези ће подржати Србе! И онда Муслимани, Бошњаци и Хрвати има да буду мирни ко бубице. ...А и ко вас Бошњаке, Хрвате и Албанце уопштре нешто и пита???

Name

?????

30.09.2018 08:42

То значи дефинитвно се поздравити са Косовом и Метохијом и ево ти "пријатељских" односа са шиптарима. По свему судећи срби су вишеструки губитници од момента кад су заузели позицију бранитеља Југославије. Па сад ето остадоше срби без Југославије и још горе дијела своје територије КиМ. Паметна политика , нема шта. Да срби нису продавали земљу и куће на КиМ, а о је трајало годиама и годинама, можда би и задржали покрајину, овако, свршен чин како сијали тако жели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирдзија

30.09.2018 09:10

Додји овамо па зиви.Продај у Србији и то сто добијес "са стране",мозес зивјети ко цар,док ти не запале као и мени..Па цак и оно запаљено су ми "легално отели"..Лако је лапрдати на "сувом".

ОДГОВОРИТЕ