Послом и платом задржати људе

Српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић каже да је људе могуће задржати на овом простору само послом и платом због чега Српској је потребна економска обнова.  

Република Српска 30.09.2018 | 09:02
Послом и платом  задржати људе
”Људе можемо задржати овдје само послом и платом. Поправљање економије је једини услов да породице остану овдје. Европи треба радна снага, а док год су плате мале и кад нема нових запошљавања – људи одлазе”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић за ”Ал Џазира Балканс”.

Иванић је рекао да су модерне технологије убрзале доношење одлука код многих младих људи да оду.

”Младима и породицама су једино економија, посао и плата важни, све остало је пресипање из шупљег у празно”, рекао је Иванић.

БН ТВ

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

децко

30.09.2018 09:15

Прекасно је за то... превисе смо "потонули" да би се сад "вадили"! Бјезите, људи ако мозете икако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрмак

30.09.2018 13:46

Увијек има наде ако будемо уцили на грескама! Док је цовјек зив треба да се поправља и уци.

Name

Реторта

30.09.2018 13:47

Никола Шпирић послао кћерку у Беч, Иванић сина у Лондон, Миле својима осигурао бар 5 локација за отићи, Ранко кум Монте Карло...сви су се негдје смјестили вани, а народу пуцају шупљу!

Name

Бебе

30.09.2018 14:52

Господине иваницу док си био на власти ни пензије ниси исплацивао и исплацивао си по 60%

Name

Роки

30.09.2018 14:56

Није то што смо потонули, извадили би се али проблем је што се увелико ради на крађи гласова, у Беми је затражено 100 % да гласају за Рудоњу и од укућана податци да се донесу. Ја не знам како,дал гласање у. одсуству или како већ али на биралишта можете чувати до миле воље ал до 7мог ће већ све бит наштимано и како се прича битна му је Жељка да побједи а он ако ако.

Name

Реп -Бебе

30.09.2018 15:13

Боту ста ти знас ста се исплацивало ста није!!! Било је заостатка пензија, али је пензије исплацивао фонд ПИО, нису се дизали кредити да се исплацују пензије, као данас, и да се купују социјални немири!!!

Name

Сањај сањај

30.09.2018 09:20

Вец је овдје остало углавном старо и поприлицно дегенерисано становниство. Из моје генерације бар 35% је отисло вани. Најбољи математицари, физицари, хемицати су вани. Дрзава којиј не треба математицаре је осудјена на пропаст. То није никаква дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сањај сањај

30.09.2018 15:07

Па ста ти цекас сто И ти ниси отисо или ти мозда имас обавезу да писес коментаре .

Name

Стеван

30.09.2018 09:20

Мани паламудјења, свима је само власт на памети. Исте њушке се врте годинама, сјаси Курта да узјаши Мурта. Нема нам спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

30.09.2018 11:57

Свице, СВИЦЕ! Изадји и гласај па критику.

Name

Е дадо

30.09.2018 14:53

Био је тај ниста нам добра није донио

Name

Млад

30.09.2018 09:39

Радим у полицији РС, ожењен имам дјецу, завршио државни факултет, недај ми да напредујем. Врло близу сам одлуци да напустим државу а ако се након 07. 10 ништа не промијени, уписујем њемачки с циљем исељења цијеле породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

30.09.2018 10:53

Ја контам дасе вратим у БИХ сит сам запада и тудјине продјеми младост у стресу.

Name

Милун

30.09.2018 10:56

И ниси једини. Назалост. Ја мислим да пате и посао нису довољни за младе и образовне људе. Они неце да гледају крканлук, пљацку, бахатост, одсуство колекивне свијести. Па одлазеци преЦедник је примјер примитивизма и бахатости, мене лицно је срамота ко ме представља( не у свијету вец у Абхазији, Ногорно и сл па цак и у Београду јер само тамо мозе да иде!) А ако цемо искрено срамота ме и ко га доцекује у истом том Београду!

Name

ре

30.09.2018 11:15

Само ти иди

Name

Ре полицајац

30.09.2018 11:20

Само иди са својим дрзавним факултетом у њемацкој такви као ти могу радити у комуналном ил на баустели ал и то теско јер незнас ексер у даску ударити

Name

Миш мекињаш

30.09.2018 11:38

И не треба да ти дају да напредујеш када си очигледно неписмен. Пише се НЕ ДАЈУ а никако као ти НЕДАЈУ.

Name

назалост Бањалуцанин

30.09.2018 11:47

@ Зворник ако си ти на "западу" и ја сам на мјесецу! Ако си у Бања Луци .... то се не сматра западом у насем заргону који смо вец у Бања Луци. Додусе БЛ је запад за Зворник! @Млад... само пали и спасавај дјецу и ја сам са својом за који мјесец горе на "западу"!

Name

Дилер

30.09.2018 09:50

Кога год народ изабере,неће бити боље....јер народ је глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наркоман

30.09.2018 15:19

Глуп... и поприлично покварен... Без икаквог осјецаја за правду и правичност... Зато је све пропало...

Name

XYY

30.09.2018 09:50

Али ви и даље форсирате Србовање јер знате без њега се не добијају избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка 7

30.09.2018 10:13

Колико ме памћење слузи био си господине Иванићу у прилици да урадис нешто по том питању .Ста си урадио осим сто си покрао и помогао крадју српских сума .Нећу да кажем да су ови сад поштени .не браним их апсолутно.Једино сто хоћу да кажем да ти сигурно немаш право да причаш о поштењу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2018 11:16

Тако је, Сакан из Котор Вароша је опустошио ШГ Врбања.....и шта каже на то Иванић?

Name

ЗА Бранка 7

30.09.2018 12:04

Је ли ти уопште знаш за који износ и ко је покренуо тужбу против Иванића јер као Премијер није спријечио пљачку.Прочитај нешто па онда пиши осим ако не пишеш за сендвић.

Name

Анна

30.09.2018 12:06

Баја прича о поштењу,о пензионерима,о славској свјећи,о фрајерима.

Name

Неутрални

30.09.2018 12:09

Па учинио је за себе.Збринуо је сина у Лондону.

Name

јана

30.09.2018 12:38

Најбоље би било да му син ради код Игора или Горице.У сваком случају Иванић није својој дјеци морао дати три милиона да се не дрогирају.

Name

Освит

30.09.2018 10:56

Зивимо у ентитету који 50% прихода издваја за отплату кредита а остала средства су недостатна да се исплати прекобројна администрација и пензионери, него се поново задузују.Главни бизнис је извоз огревног дрвета па европом крузи виц или реална истина да је Република Српска полигон за цјепање дрва за Италију.Да би се поцело са привредном обновом Републике Српске морају се дати одговори на сљедеца питања. Сустинско питање је сто је стратеско геополитицко опредељење Републике.Ниједна партија у овој предизборној кампањи не даје на ово питање одговор а то је основни предуслов за евентуална инвестирања како домацих тако и страних улагаца.Како ријесити проблем тоталне окупације свих пора друства од стране политицких партија,односно како изврсити деполитизацију друства и у којим роковима. На који нацин криминал и корупцију као правило понасања у друству превести у појаву и у којим роковима.На који нацин и како рјеситии проблем виска три цетвртине администрације и у којим роковима .Којим конкретним мјерама осим стварања амбијента за развој привреде зауставити исељавања.Којим дрзавним мјерама утицати на пораст наталитета као основну задацу друства .Како мобилисати вјерске заједнице да раде на вјерском , цивилизацијском и моралном одгоју и објаснити им да је градевинска ера Цркве као основним занимањем свестеника просла.Како рјесити проблем настанцаних факултетских диплома и како зауставити тоталну ерозију образовања које је вец постало генератор кризе свих дјелова друства.Како информисање , спорт и културу вратити у функцију опстенародног добра а истргнути од управљања и инструмента владања криминогених структура.И на крају престаните се бавити прослосцу и медусобним сукобима, окрените се будуцности да би овом народу показали и доказали да це овим простором управљати право правда и правна дрзава и да це њихов зивот зависити искљуциво од њиховог образовања, знања и опредељења а не од припадности некој нацији или политицкој касти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.09.2018 12:05

Послом задрзати младе то било супер ,али се запосљавају преко везе и припремити пет хиљада Е .То ради ДНС а богами СДС потврбено прије цетири дана

Name

Да ли ће се опозиција у РС коначно побједити.?

30.09.2018 11:12

Пред лидерима опозиционих странака у РС је велики задатак - избори уБЛ..Биће то прва прилика у којој ће моћи да се опроба чврстина опозиције. Опозиционе странке су ојачале у претходном периоду, али се уз помоћ накарадног руководства наше земље и усмеравања цјелокупне енергије на уништење опозиције, то ипак се десило. Ово је само доказ и показатељ сумњичавим властодршцима да манипулација гласачима, притисак на медије и уцјењивање не дају резултате, Власт има иновативном приступу гушењу опозиционих гласова - али јели то довољно? Свако писмен то примјећује. Да ли је опозиција неорганизована и за бојкот? Какав је онда смисао избора? Прелетачи обесмишљавају политичке програме, аутократска власт их купује, корупција цвјета – дјелује као да је немогуће пронаћи здраве основе за политичко дјеловање. Да ли треба о бојкоту размишљати. „Не вјерујем у ту врсту пасивног отпора против оваквог аутократског режима. Можда је парадоксално, али за бојкот је потребна далеко боља организованост него када учествујете у изборној трци. Тако да не вјерујем у бојкот као метод, а посебно не у друштвима као што је српско које је традиционално неорганизовано".Могу и да се запитам: “Зар баш није било ни једно ново лице које би можда могло да привуче досадашње апстиненте или оне разочаране, неодлучне и незадовољне. Да ли би неко ново лице и нова енергија помогла Бањалучанима да крену неким другим путем, а онда можда и цијела РС за њима, тешко је рећи. Искуствено проживљено назадовање, којем се свакако нико није надао пре 14 година, рекло би да за такав оптимизам у РС просто нема мјеста, можда чак ни реалне основе чак, ни за размишљање. Дјелић преживјелог идеализма и политичке наивности, чини ми се ипак неопходних за физички и прије свега ментални опстанак на овим просторима, говори да можда још увијек има неке наде. Данас као привредник имам сасвим јасну идеју шта радити са онима на власти и како задржати младе у земљи. Властодршци, који су покрали народ, морају бити у затвору ангажовани у друштвено корисном раду, да граде путеве рецимо, а младима док не зараде годишње одређену суму новца не наплаћивати порез, уз услов да се одјаве са бироа. Ова политичка понуда са доста конкретним примјерима рјешења бар неких (универзалних) проблема није наравно, ни на једном поличком менију ( ни позиције ни опозиције). Код нас су умјесто стварних животних проблема и даље актуелне велике НАЦИОНАЛНЕ ТЕМЕ или још горе МЕЂУСОБНЕ ИНТРИГЕ на рачун којих она друга, а можда би могла бити и иста страна прикупља јефтине и ситне поене. Судећи према досадашњој предизборној понуди и до сада виђеној (анти)кампањи - МИСЛИМ ДА ЋЕ НАРОД (ако не због ДАВИДОВОГ ТРГА) ИПАК ОДЛУЧИТИ ЗА БОЉЕ СУТРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЉЕ БОЉЕ

30.09.2018 11:16

У мржњи је страх. Мора овакав бити - назире му се "КРАЈ КОЈЕГ ДОСТОЈАНСТВЕНО НЕ ПРИХВАТА". Борбу је створила природа, мржњу је пронашао човек. Његова МРЖЊА се никад не смирује мржњом, већ једино њеним одсуством. Ово је вечни закон. Па и зато чао Баја. ОН овако посматра оне који га "НАВОДНО УГРОЖАВАЈУ: Да би видио непријатељеву пропаст, спреман је и на властиту. Павић је сватио следеће: Могу себи приуштити да ме неки људи мрзе, али нисам довољно богат да ТЕБИ БАЈА дам у руке тај луксуз. Ево како се ближе избори БАЈУ је мржња тако изопачила , пореметила и његово образовање, искварила његово срце,унијела неред у цијело његово биће.. Због овог мржња направи неког немогућим у друштву, а несносним чак и у својој сопственој кући. Мржња, дакле, најпре погађа оног који је носи. БАЈА, када мрзиш, одузимам себи нешто. Када волиш, постајеш богатији за оно што волиш. Праштање је поновно налажење отуђене својине - мизантропија продужено самоубиство, егоизам највећа беда једног створења. Мржње су тако дуге и тако непопустљиве да се код неког болесног човека измирење са онима које мрзи може сматрати најпоузданијим знаком скоре смрти.Тек си требао научити да је мржња, са интелектуалног погледа, вечита негација. Посматрана са гледишта осећаја, мржња је облик атрофије који убија све осим саме себе.Мржња и страх су болесна стања ума. Штавише, ради се о болестима које су обиљежиле наше време. И на крају БАЈА никад се мржња не уклања мржњом. Само благост брише сваку мржњу. То је закон вјечан и непромјењив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

30.09.2018 11:17

Једино мозете запослити народ да од политицара броје паре. Политицари су ријесили свој, а и фамелијарни статус.Сад бацају коске да се гласаци " кољу"ради њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаку ноћ Српска

30.09.2018 11:17

Политчари су посебан сој људи, то у ствари нису људи, већ саможива бића којима је животни циљ да владају. У тој трци за троном моћи не бирају средства. Пуни су "паметних" промишљања и обећања. Ни једног честитог међу њима, био у позицији или опозицији. Уопштено лоши су примјери у друштву ако се узме у обзир змеђу осталог и њихов културолошки хабитус. Из њих врви примитивизам и неукост. Придода ли се том њихов лични интерес због којег пате и због којег би и преко мртвих газили онда имамо комплетну слику нашег ХОМО ПОЛИТИКУСА. Лични интерес или интерес мање групе је толико јак да мјеста општем наионалном интересу мјеста нема. Општег националног интереса никад није ни било, нити се он икад јасно искристалисао. Питајте било којег србина шта је српски национални интерес, ни један неће знати дговорити. Одговор лебди у ваздуху..Зато и нема економије, већ само пљачка и пуста обећања. И наравно кредити. Фамозни кредити не за развој економије, већ кредити као инфузија за крпљење буџетских рупа и даљу пљачку. "Здрави" потези власти нема шта ! Па онда имамо као један од исхода, показатеља "успјешности" болесно констатовање премијерке у јавност , која се хвали и истиче за успјех добијање не тако давно једне од уговорено/договорених транши кредита од ММФ-а. Да не повјерујеш и напросто полудиш. И на крају не вриједи овдје више ништа , ни писати, ни указивати, ни негодовати , јер све је ово један тор тешко обољелог стада.Почели су д нс премлћују и убијају ако не мислимо ко владјући, ако им се супротставимо, пријете и застрашују.А народ и даље стадо, куд га усмјериш ти и иде. У народу нигдје ни зрна политичке самосвијести, нигдје критичне масе која би покренула промјне и супротстаила се тиранији окореле власти у криминалу. Зато кад је тко како је, а годинама је тако, одавде треба бјежати, а не губити вријеме и чекти хоће ли се чудо десити и хоће ли неко други за нас своја леђа подбацити. . Срби би имали далеко мању штету по себе да су под страном чизмом него овако са сопствеим лоповима који га воде. Жалосно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка 7

30.09.2018 14:16

Свака ти част .има понеки разуман и реалан коментар,медју ријеткима ие и овај

Name

назалост Бањалуцанин

30.09.2018 11:43

Којим послом?! Јел оним послом гдје цу да радим измедју 200 и 260 сати мјесецно?! Јел тим послом!!!! За плату?! Коју плату? Јел ону плату за коју не могу да купим ни храну за петоцлану породицу за тај мјесец? Јел ` за ону плату када ми дјетету пукну патике у сред мјесеца ја се хватам за главу? Јел` ону плату од које не могу ни седмицно да дам дјетету марку када крену у сколу? Тај посао и плату дајте својој дјеци да раде да виде како је доци куци прљав и толико уморан да цим додјес куци заспес на двосједу! Нека Вам васа дјеца раде те послове гдје кад газду питас за годисњи он се наљути на тебе и виси ти отаз над главом. Е, љепи моји политицари насмјесени са билборда и са погледом у будуцност, те послове оставите за своју дјецу и унуцице а ја са својима одох за Њемацку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

30.09.2018 12:55

Бањалуцанин реци ти мени по цему ти закљуцујес да ја нисам на западу хајд молим те објасними и како ти мозес да неком дајес савјет стаце да ради у свом зивоту коси ти мајкети него јати препоруцујем једну ствар фатај се запада ако мислис дацес бити и сретан и задовољан а јацу дасе вратим како ви називате ту непостејецу дрзаву БИХ и да узивам у њој јел мозе овако Бањалуцанин

Name

назалост Бањалуцанин

30.09.2018 16:27

Ако си на "западу" сигурно радис најгоре послове које неце нико да ради. Оцигледно је из твог коментара да си неписмен. Такви као ти и твог нивоа образовања треба да се врате овдје. Ако бог да, изоловати Вас све на једно мјесто тако паметне, сколоване и нацитане. Бањалуцанин - Бањалуцанине, хајд - хајде објасними - објасни ми стаце - ста це коси - ко си мајкети - мајке ти јати - ја ти фатај - хватај дацес - да цес јацу - ја цу О интерпункцији је сувисно говорити. И сретно ти било, узивај у својој муком стеценој иностраној пензији.

Name

поп

30.09.2018 11:46

Овдје је све пропало срвена банда све унистила увукла корупцију на све нивое овдје це остати само дрзавни ухљеби,ста бранито ратом додик је унистио за 20 година,све це ово сиријци населити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћато

30.09.2018 14:20

Додиг има 17 савјетника,вози се хеликоптером,не милионе украо,вец милијарде,сви његови савјетници,са лазним дипломама, арије Леви,јевреј, има 100 год,а млади људи без посла,или је Додиг,не Додик,јер је Хрват,то је познато, безобразан ,или смо ми Срби без памети, цовјек од 100 год Леви,да прима плату ,као савјетник

Name

Несо Република Српска ЗА ЦАТО

30.09.2018 16:00

Срце це те отрести мој"србине",полако старац од сто година Леви је умро прије пар година и не прима плату,мозда мислис на ливнеа,ни он не прима плату као савјетник,ајд сад по памет негдје па се јави послије!

Name

борац

30.09.2018 14:16

Мој младене згадило се све омладини да им дас свој посао и своју плату теско да би остали.Као код оваца једна скоци и за њом иду све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.09.2018 14:18

Сви се боре за неке националне интересе за неке дрзаве ентитете сви се праве заститници свог народа а уствари досли смо до дна нема даље, и пореде нас са африцким дрзавама цак су и боље од нас неке срамота залосно и једини излаз је западна европа Сретно свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзитељ

30.09.2018 15:03

У Лондону су нај боље плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.09.2018 15:05

Сви бјезе на запад и у нато гдје политицари иду у затворе а наси политицари неце неце пуна уста европе а неце да усвају законе и да премјењују законе постојеце ко год доде на власт мисли да је бог зато дудук пјева НЕ МОСЕ НАМ НИКО НИСТА С СВИ ИСТИ кад дрзава не буде имала пара па да крену с нуле за једно 50 година бице боље а ви велики срби хрвати босанци будите ко је веци па це те заједно у провалију Ако комсија нејма руцка јебо таку дрзаву и такво окрузење питали цигана доктор му бијо комсија колико куца коста он казе 200 хиљада а питали доктора он казе 100 хиљада па засто зато сто му је циган комсија а питали цигу засто твоја толико пуно он му одговара комсија ти Доктор знаци боље код богатог под столом него сиротињи на столу

ОДГОВОРИТЕ
Name

б

30.09.2018 15:12

Окупите око себе полтроне, улизице и неспособне са купљеним дипломама па свак ко има и грама мозга бје жи главом без обзира да не гледа ту бруку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

30.09.2018 15:19

Па ти си младене све своје задрзо послом у сарајеву,сав ти је пдп тамо!

ОДГОВОРИТЕ