БЛ: Борусија преокретом у Леверкузену до 1. мјеста!

Велики преокрет Борусије за чело Бундеслиге.  Фудбалери Борусије Дортмунд победили су у гостима Бајер Леверкузен са 4:2, у утакмици шестог кола немачке Бундеслиге.  Дортмунд је био на "конопцима", губио 2:0 у 65. минуту, али је Луцијен Фавр из рукава извукао два "аса".  Овај Пако решета јако! Борусија - празник за очи! Фантастични тим са Вестфалена после преокрета славио у Леверкузену - 2:4 (2:0).

Фудбал 29.09.2018 | 21:50
БЛ: Борусија преокретом у Леверкузену до 1. мјеста!
Борусија је уписала четврту победу и сада је прва на табели са 14 бодова, односно има бод више од Бајерна из Минхена и Херте. На другој страни, Бајер је на 12. месту са шест освојених бодова.

Бајер је после првих 45 минута игре имао предност од 2:0 головима Мичела Вајзера у деветом и Џонатана Таа у 39. минуту, али је Борусија у наставку успела да преокрене и убедљиво слави.

Голове за Борусију постигли су Џејкоб Ларсен у 65, Марко Ројс у 69. и Пако Алкасер у 85. и 94. минуту. Борусија у наредном колу Бундеслиге дочекује Аугсбург, док Бајер гостује Фрајбургу. 

Сјајан меч на "Бај Арени"!

Бајер је сезону стартовао са три везана пораза, потом везао двије побједе, а вечерас против гостију из Дортмунда имао 2:0 у 65. минуту сусрета, да би потом примио ЧЕТИРИ гола и остао без цијелог плијена.

Гости су у првих 65. минута пружили партију пуну индивидуаних грешака, посебно у одбрани, али су уласком Пака Алкасера и Џејдена Санча пронашли "искру" која им је недостајала.

ЛЕВЕРКУЗЕН - ДОРТМУНД 2:4 (2:0)
/Вајсер 9, Тах 39 - Ларсен 65, Ројс 69, Алкасер 85, 90+4/

Гости су слабост у посљедњој линији показали већ у 6. минуту када је Мануел Аканђи након корнера гостију био близу да савлада свог голмана.

Ипак, оно што није успио штопер гостију јесте десни бек домаћих Мичел Вајсер. И то на спектакуларан начин.

Гости су изгубили лопту на средини терена, Кај Хаверец је повео контрапад, пронашао Лукаса Аларија на лијевој страни чији центаршут на супротној страни терене проналази Вајсера који са ивице шеснаестерца ударцем из прве шаље праву ракету у доњи лијеви угао.

Дортмунд је у наставку прво имао прилику преко Кристијана Пулишић, а средином првог дијела срећу из слободног ударца је окушао и Марко Ројс али је Лукас Храдечка оба пута изашао као побједник.

До краја првог дијела Бајер долази до још једног поготка.

Млада одбрана Дортмунда није успјела да избаци лопту након центаршута Јулијана Брандта из корнера и након правог "флипера" у шеснаестерцу Џонатан Тах је на другој стативи смирено примио лопту и приземним ударцем савладао Романа Буркија.

Задњу четворку гостију, са десна на лијеву, су чинили Ашраф Хакими ( 19 година), Мануел Аканђи (23), Дан Аксел Загаду (19) и Абду Дијало (22).

Млади дефанзивци гостију су пуне руке посла имали и у наставку.

Прво је Жулијан Брандт избацио штоперски пар Борусије и ударцем са врха шеснаестерца добро загријао дланове Буркија, да би Кевин Фоланд неколико минута касније приземним ударцем погодио стативу да би Загаду отклонио опасност.

Луцијен Фавр је након петнаест минута игре у другом дијелу у игру увео Пака Алкасера, а убрзо након тога и Џејдена Санча.

Швајцарац је добио оно што је желио, притисак гостију на његову задњу линију је спласнуо док су Шпанац у нападу донијели превагу.

Мрежу гостију је начео Јакоб Брун Ларсен након што је Храдецка укротио одличан ударац Ројса, али је млади Данац био најбржи и "одбијанац" спровео у мрежу.

Поравнање је дошло само четири минуте касније.

Санчо и Ројс су пробили одбрану гостију по десној страни, а млади крилни играч је дао повратну лопту коју је Нијемац закуцао у мрежу за 2:2.

Ту није био крај.

Велики преокрет за Дортмунд је донио Алкасер који је одлично испратио центаршут Хакимија са десне стране за 2:3, да би Шпанац у посљедњим секундама меча постигао још један погодак.

Лукас Храдецка је напустио свој гол у очајничком покушају да његов тим дође до поравнања након корнера, али лопта је дошла до Санча који је фантастичним пасом у конранападу пронашао Алкасера који је погодио небрањену мрежу за коначних 2:4.

Каква два полувремена и каква победа Борусије. Фантастични тим са Вестфалена вечерас је показао да има шампионски ген и да ће се озбиљно упустити у трку с посрнулим Бајерном како би му окончао вишегодишњу доминацију и вратио "салатару" кући.

Изгледало је да јој се не пише добро после првих 45 минута када ју је Бајер у Леверкузену просто развукао по терену. Мичел Вајзер у 23. сјајним ударцем са дистанце и Џонатан Та у финишу првог дела наговестили су изненађење и подсетили на неке прошлогодишње партије када је Бајер био једна од најатрактивнијих бундеслигашких екипа. Нико није могао да верује да домаћин води са 2:0, али то је само био почетак лудила.

Али, нису Фармацеути рачунали на упорност и младост Борусије и на златне измене Лусијана Фарва, који је показао зашто је један од најцењенијих стручњака у Бундеслиги. Шта је рекао пуленима на полувремену остаће тајна. Јасно је само да је једна нова брза, спретнија и полетнија Борусија изашла на терен и прегазила Бајер.

Инспирисани сјајним капитеном Марком Ројсом Милионери су кренули у преокрет у 65. минуту (само два минута пре уласка на терен хероја Пака Алкасера), а после шута капитена Данац Брун Ларсен је из близине другим голом у сезони започео преокрет. Четири минута касније Ројс је поравнао на 2:2, а финиш утакмице у потпуности је припао Шпанцу.

Наравно, и Џејдон Санчо се побринуо да Борусија дође до победе, фантастичним продорима и асистенцијама, али се херој Пако Алаксер и на другом званичном наступу уписао у листу стрелаца чак два пута после фантастичних акција. Једном у 87. минуту, други пут дубоко у надокнади, а да вас не замарамо више погледајте и сами како је одбачени нападач Барселоне одвео Борусију на чело Бундеслиге испред мрског ривала Бајерна. 

БУНДЕСЛИГА - 6. КОЛО:

Хофенхајм - Лајпциг 0:2 (0:0)
/Пулсен 53, 73/

Нирнберг - Диселдорф 3:0 (1:0)
/Беренс пен. 28, Ишак 64, Паласиос 78/

Шалке - Мајнц 1:0 (1:0)
/Шоф 11/

Штутгарт - Вердер 2:1 (1:0)
/Донис 19, Кастро 75 - Цијелер аг. 68/

Волфсбург - Борусија Менхенгладбах 2:2 (1:1)
/Штефен 12, Вегхорст 59 - Плеа 7, Азар 48/

Бајер Л. - Борусија Дортмунд 2:4 (2:0)
/Вајсер 9, Тах 39 - Ларсен 65, Ројс 69, Алкасер 85, 90+4/

у недјељу

Ајнтрахт - Хановер (15.30)

Аугзбург - Фрајбург (18.00)

у петак

Херта - Бајерн 2:0 (2:0)
/Ибишевић 24 пенал, Дуда 44/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 14, Бајерн 13, Херта 13, Борусија Менхенгладбах 11, Вердер 11, Лајпциг 11, Волфсбург 9, Мајнц 8, Нирнберг 8, Хофенхајм 7, Фрајбург 7 (-1), Бајер Л. 6, Аугзбург 5 (-1), Диселдорф 5, Штутгарт 5, Ајнтрахт 4 (-1), Шалке 3, Хановер 2 (-1).

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар