ИТА: Роналдо асистирао, Манџо уништио Наполи!

Два гола Манџукића, две асистенције Роналда – Јувентус победио Наполи.  Фудбалери Јувентуса победили су Наполи са 3:1 у мечу седмог кола италијанске Серије А после преокрета.  Двоструки стријелац Марио Манџукић и Бонући донијели Јувентусу преокрет у дербију против Наполија, сва три пута послије асистенције Кристијана Роналда.

Фудбал 29.09.2018 | 21:30
ИТА: Роналдо асистирао, Манџо уништио Наполи!
Наполи је повео са 1:0 у десетом минуту голом Дриса Мертенса из петерца, после уигране акције, низа кратких пасова и асистенције Каљехона.

Јувентус успева да изједначи до полувремена поготком Марија Манџукића који ће се још једном уписати у стрелце до краја меча.

Кристијано Роналдо није дао гол, али је у 26. минуту изврсно послужио Манџукића који је скочио и са пет метара главом донео поравнање Јувеу. 

Исти играч у 49. минуту преокреће. Хрват се нашао на правом месту у правом тренутку. Роналдо је шутирао са двадесетак метара, лопта се одбила од стативе гола Наполија и право на ногу таличном нападачу који је лако спровео иза леђа Давида Оспине по други пут. 

Ствари по Наполи постају теже пошто бек Руи Марио добија црвени картон у 58. минуту, да би питање победника решио Леонардо Бонучи. 

Он је у 76. минуту био највиши у скоку после корнера који је извео Роналдо и тако уписао другу асистенцију, а Бонучи дао трећи гол за торинске црно-беле. 

Тај гол ће бити довољан за победу и учвршћивање на првом месту пошто Јувентус сада има 21 бод из седам утакмица, док је Наполи други са 15 бодова.



Алијанц стадион у Торину утихнуо је у суботу увече у 10. минуту, када је Мертенс гурнуо лопту у мрежу Шћешног за вођство Наполија.

Навијачи Јувентуса у тим тренуцима присјетили су се 22. априла и поготка Кулибалија у 90. минуту за побједу којом је Наполи пришао на бод и закомпликовао трку за Скудето. Међутим, овог пута гол је стигао прерано.

Јувентус је имао 80 минута да покаже да ће са Кристијаном Роналдом у екипи ове сезоне бити још израженији фаворит за освајање Скудета, осмог у низу и то је учинио.

Управо Роналдо био је творац преокрета, а Манџукић два пута екзекутор за преокрет “Старе даме” , да би дефанзивац Бонући у финишу погодио за побједу 3:1 и много реалнији показатељ односа снага у новој сезони.

Екипа Масимилијана Алегрија са стопроцентим учинком, седам побједа у седам кола Серије А, дочекаће Јанг Бојсе у Лиги шампиона, док ће Наполи дан касније угостити Ливерпул са пољуљаним самопоуздањем и другим поразом у сезони.

Почетак меча није наговјештавао овакав исход.

Иако је Каљехон у формацији 4-4-2 коју форсира Карло Анћелоти нешто повученији, Шпанац је и даље опасан када се убацује у напад по десној страни, а његово утрчавање у шеснаестерац и аситенцију искористио је Мертенс за вођство Наполија у десетом минуту.

Могли су гости до поготка и четири минута раније, али је Зјелински погодио стативу.

Требало је Јувентусу мало времена да уђе у ритам, а када је то учинио Наполи се нашао у проблему.

Кристијано Роналдо у 26. минуту показао је да је од изузетног значаја за ову екипу и када не даје голове.

Португалац је сјајним дриблингом “сломио” Хисаја на боку и убацио на петерац за Манџукића, који не гријеши. Хрватски нападач одлично је скочио и главом послао лопту иза Оспине за 1:1.

Само три минуте касније Колумбијац је поново имао пуне руке посла, успио је да одбрани један покушај, а у великој гужви у петерцу Кулибали је лежећи на земљи тијелом омео Манџукића и Дибалу, а Пјанић шутирао преко гола.

Јувентус није успио да иницијативу у првом полувремену претвори у још један погодак, али јесте већ на почетку наставака и то поново захваљујући двојцу Роналдо – Манџукић.

Роналдо је послије још једног доброг дриблинга шутирао са двадесетак метара и погодио стативу, а Манџукић се још једном нашао на правом мјесту и погодио празну мрежу – 2:0.

Фудбалери Наполија били су у “нокдауну”, а када је Марио Руи десет минут касније зарадио црвени картон, тешко да је ико у плавом дресу вјеровао у преокрет и нову сензацију у Торину.

Ту наду могао је да пробуди Каљехон у 72. минуту, али… Шпанац се изненада нашао у ситуацији “један на један” са Шћешним, међутим Пољак је скинуо “зицер”, а његови саиграчи добили јасан сигнал да је вријеме да ријеше питање побједника.

Само четири минуте касније те дилеме су ријешене. Кристијано Роналдо одлично је шутирао главом послије корнера, а Бонући је скренуо лопту у мрежу готово на гол-линији за коначних 3:1 и можда “скинуо” погодак свом саиграчу.

Јувентус је овом побједом побјегао на шест бодова разлике управо Наполију, а слиједе Сасуоло, Лацио, Рома…

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

Рома - Лацио 3:1 (1:0)
/Ло. Пелегрини 45, Коларов 71 - Имобиле 67, Фацио 86/

Јувентус - Наполи 3:1 (1:1)
/Манџукић 26, 49, Бонући 76 – Мертенс 10/

Интер - Каљари (20.30)

У недјељу:

Болоња - Удинезе (12.30)
Кјево - Торино
Фиорентина - Аталанта
Фрозиноне - Ђенова
Парма - Емполи (18.00)
Сасуоло - Милан (20.30)

У понедјељак:

Сампдорија - СПАЛ (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 21, Наполи 15, Сасуоло (-1) 13, Лацио 12, Рома 11, Фиорентина (-1) 10, Интер (-1) 10, Ђенова (-2) 9, СПАЛ (-1) 9, Сампдорија (-1) 8, Удинезе (-1) 8, Парма (-1) 7, Аталанта (-1) 6, Милан (-2) 6, Торино (-1) 6, Каљари (-1) 6, Емполи (-1) 5, Болоња (-1) 4, Фрозиноне (-1) 1, Кјево (-1) -1.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар