Рутинска контрола омела егзекуторе

Екипа Шкаљарског клана је 14. септембра била на задатку тврде наши извори. Из полиције, пак, кажу да немају информацију о постојању мете.

Република Српска 29.09.2018 | 17:41
Рутинска контрола омела егзекуторе
Случај је хтео да полицијска патрола на путу Гацко-Фоча на скретању за Чемерно заустави ауди А6 херцегновске регистрације. Испоставило се да се ради о жестоким момцима, припадницима Шкаљарског клана, који су са собом имали снајпер и који су се, након што су им затражена документа, дали у бекство. Потера која је уследила резултирала је једним ухапшеним. Једно лице је још у бекству, а ни пушка није пронађена. У полициј тврде је да немају информације о потенцијалној мети.

Све је могуће очекивати

Међутим, наши извори блиски безбедносним круговима кажу да су мале шансе да су се “шкаљарци” возили са снајпером тек тако. Њихово хапшење се подударило са боравком Дениса Звиздића у Борчу, па ја прва претпоставка била да је он мета. Међутим, онда се дошло до оперативних сазнања да је ликвидација планирана на подручју Чајнича и да је потенцијална мета могао бити Здравко Крсмановић.

У изјави за “Директ” Крсмановић је потврдио да је имао дојаве да му је угрожена безбедност:

“Добио сам информацију да су људи пресретени на локацији Врбе, да су имали снајперску пушку и да су имали мету. Те мете су могле бити две особе, од којих сам једна могла бити ја, а друга је штићена личност која се у то моменту налазила на подручју Борча. Очекивао сам да ме МУП лично обавести о томе, али се то није десило. Схватио сам да је пронађено возило, али да ни пушку нису пронашли. Видим да ни Тужилаштво није покренуло поступак око тога што отвара сумњу на спрегу власти и људи из криминалног миљеа. У овом периоду је све могуће очекивати. Зато се треба максимално обратити пажња на личну безбедност. “

За Крсмановића то не би био први пут да се сусреће са оваквим претњама. 2012. године је од Директора полиције добио дојаву да је лице из Бања Луке упућено да га ликвидира;

“Тада сам алармирао Европску полицију и јавност и некако је то стало, али је извршен такав притисак да сам смањио изборну кампању и те изборе за начелника општине 2012. године сам изгубио. Али сам видео да је то било у озбиљној фази и мени је указало на то на шта су све спремне власти у настојању да контролишу политичке процесе и докле су у стању да иду. “

Иницијали се не подударају

Сумњу да ствари ту нису баш "чисте" ствара  и неподударност у иницијалима ухапшеног лица. Науме, према подацима који су нам званично достављени из ПУ Требиње ухапшен је К. Л.  док је у полицијском  документу у који смо имали увид наведено име  К. В. из Рогатице.

На питање да ли је Одбор за безбедност НСРС требао да има ову информацију председник одбора Миланко Михајлица одговара да је МУП од одбора и народних посланика и до сада скривао одређене информације или их накнадно достављао што је по њему додатни показатељ да су појединци из владајућих структура у директној вези са криминалним круговима.

И Крсмановић наглашава да је тренутна ситуација лошија него пре шест година, а предизборне тензије све додатно усложњавају:

“Део људи у МУП-у је озбиљно у рукама и под контролом кругова који су у криминалу и као посланик сам говорио о томе да људи са досијеом добијају посао у полицији. И та сарадња између МУП-а и нарко клана је на неки начин уплетена у смрт Давида Драгичевића. Ситуација је нарочито ровита у делу Старе и Источне Херцеговине где је власт спремна на сарадњу са свима и примену свих метода како би елиминисали политичке противнике. Као народни посланик сам један од њих и треба бити опрезан, максимално посветити пажњу сопственој безбедности и нипошто не потценити те кругове.

Са друге стране, из ПУ Требиње смо добили одговор да “стање безбедности према свим безбедносним параметрима цене као задовољавајуће”.

Каква сазнања о предмету има Окружно тужилаштво у Требињу, да ли је истрага покренута и докле се стигло још нисмо добили одговор.

(Директ-портал)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Оки

29.09.2018 15:53

У битна си ми ти фаца Крсмановицу па тебе хоце неко да упуца.. Како неки људи умисле да су битни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зекасс

29.09.2018 16:59

баш тако. узас.

Name

Муп

29.09.2018 19:13

Је ликвидирао Остојица Шијана и ту неће стати

Name

Фирх

29.09.2018 19:26

Ре за Оки Нијј битна фаца и изглед већ његов рад и знање и информације то је позадина зашто је човјеку угрожена безбедност.

Name

Дадо

29.09.2018 21:52

У овој земљи је све могуце. Па имамо неколико убистава која нису расвјетљена. Ко би рекао да дијете неком смета, а ето сад видимо да је било испланирано. За ове јавне лицности ме не цуди јер мали сметају великим. Знају велики како је бити мален.

Name

Еx Зворницанин

29.09.2018 18:55

Тог ухваценог ДЕТАЉНО ИСПИТАТИ. Врло могуце да је ухвацен егзекутор из Зворника. Онај сто је Цеду упуцао снајперским хицем.ОБАВЕЗНО ПРИТИСНУТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адам

29.09.2018 20:05

Ја јаке полиције,гањају људе и ниста не ухвате..Јадна ли си дрзаво уписана ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

29.09.2018 21:56

То ми је цудно. Како једног ухватили, а другог нису. Како имао пуску, а сад пуске нема. Несто ово није уреду са изјавом.

Name

Ђуђа

29.09.2018 20:22

Сви у селу кажу да је Здравко много важан политичар. И он сам то исто тврди. Ето и атентат на њега. Чувај се ти Здравкане јер ако тебе нема нема ни нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведни

30.09.2018 06:20

Скаљарци да изврсе убиство неког Крсмановица. Смјесно. Имају они много преца посла са другим кланом него са небитнима да се зезају.

Name

Да Ли Је

02.10.2018 16:41

уапсени био познат полицији од раније...ма мало се видели

Name

Соко

30.09.2018 07:32

Хахахах.Јесу јесу шкаљарци су сигурно пошли да ликвидирају Крсмановица...па и Михаљица каже да је то могуце...Е куку мене гдје ми живимо.Људи немојте се проваљивати.станите мало на кочницу.испадате крајње озбиљни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фаца

30.09.2018 10:15

Ја вазног политицара цуј Крсмановиц насмијах се слатко.

ОДГОВОРИТЕ