Прва лига РС - Мићић пред дерби: Част је играти с Борцем!

Без обзира на исход сутрашњег дербија против Борца у Бањалуци, тренер Слоге из Горњег Црњелова Драган Мићић може бити презадовољан остварењима клуба у досадашњем дијелу дебитантске сезоне у Првој лиги Републике Српске.

Фудбал 29.09.2018 | 19:30
Прва лига РС - Мићић пред дерби: Част је играти с Борцем!
Иако дерби меч осмог кола Прве лиге Републике Српске против Борца у Бањалуци дочекује као лидер, са два бода предности у односу на сутрашњег ривала, у редовима Слоге из Горњег Црњелова истичу да је Борац фаворит на свом стадиону.

Слога у град на Врбасу стиже као првопласирани тим лиге, са 19 бодова, два више од бањалучких "црвено-плавих", па ће дуел двије непоражене екипе у досадашњем дијелу првенства сигурно донијети занимљив фудбал.

"У овом мечу Борац је благи фаворит. Сувишно је трошити ријечи о каквом клубу се ради. Мени и мојим играчима биће драго да играмо против Борца, великог клуба са сјајном традицијом. Само име Борца и амбијент који нас чека биће нам велики мотив да се бањалучкој, али и нашој публици, представимо у што бољем свјетлу", рекао је Мићић у изјави за МОНДО.

Слога ће на Градском стадиону имати и велику подршку својих навијача, с обзиром да су присталице семберске екипе најавиле организовани долазак у највећи град Српске.

"Имамо навијаче који нас прате на свим утакмицама, тако да ће нам сигурно много значити и подршка наших највјернијих присталица."

Без обзира на исход сутрашњег меча у Бањалуци, тренер дебитанта у прволигашком друштву може бити презадовољан остварењима клуба у досадашњем дијелу сезоне.

"Као на свим претходним мечевима, и на овом са Борцем немамо шта да изгубимо. Можемо само да добијемо. Убијеђен сам да ова утакмица неће ријешити шампиона Републике Српске. Има још да се игра, много је утакмица до краја", не жели Мићић да његова екипа дерби сусрет дочекује под притиском.

Осим првенства, Слога је успјешно започела и куп такмичења.

У шеснаестини финала Купа Републике Српске елиминисала је премијерлигаша Звијезду 09 из Етно села Станишићи (1:1, пенали 4:2), док је и у Купу БиХ изборен пласман у осмину финала.

У првој рунди бх. купа Слога је убједљивим резултатом 4:0 савладала Славију из Источног Сарајева, након чега је имала доста среће на жријебу. У борби за пласман међу осам најбољих екипа састаће се са екипом Младости из Кикача, чланом Прве лиге Тузланског кантона (трећа лига Федерације БиХ).

"Озбиљно смо ушли и у куп такмичења. Елиминисали смо премијерлигаша Звијезду 09, а сада имамо добар жријеб и отворен нам је пут. Част нам је и задовољство што играмо и Куп РС. Настојаћемо што даље да догурамо у оба такмичења", закључио је стратег Слоге.

Дуел Борца и Слоге биће одигран у недјељу од 18 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар