Енди Мареј завршио сезону!

Британац после пораза у четвртфиналу турнира у Шенжену саопштио да неће наступати ни на турниру у Пекингу.

Тенис 01.10.2018 | 09:30
Енди Мареј завршио сезону!
Енди Мареј је завршио сезону, раније него што је планирао.

Британац је изгубио у четвртфиналу турнира у Шенжену од Фернанда Вердаска (4:6, 4:6), а потом је саопштио да неће наступати ни на турниру у Пекингу, последњем у његовом календару за 2018. годину.

"Добио сам три меча у низу, што је позитивна ствар. Ипак, желим да играм боље, имам веће амбиције од пласмана у четвртфинале и хтео бих да пружам боље партије. Мораћу да проведем више времена на тренинзима и у теретани како бих ојачао и био у бољој форми", поручио је бивши први тенисер света, који тренутно заузима 311. место на АТП листи.

Мареј је одлучио да пре времена оконча сезону, у којој је одиграо само 13 мечева и остварио учинак од осам победа и пет пораза.

Он је после готово једногодишње паузе због проблема и операције кука, ове године заиграо тек половином јуна на турниру у Лондону. Одиграо је тада само један меч и одустао од Вимблдона. Наступао је на укупно шест турнира, а најбоље резултате постигао је на турниру у Вашингтону и Шенжену, где је играо четвртфинала.

Мареј планира да спреман дочека нову сезону, коју би требало да отвори учешћем на турниру у Бризбејну, који ће се играти од 30. децембра 2018. до 6. јануара 2019. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар