Гатузово вријеме истиче! Леонардо зове Контеа!

Али блокада је Челсијевих 10. 000. 000 евра и спор с Романом! Миланови директори раде све да посао буде завршен што пре.

Фудбал 01.10.2018 | 10:00
Гатузово вријеме истиче! Леонардо зове Контеа!
Трећи узастопни реми довео је Милан у нимало пријатну ситуацију, а Ђенара Гатуза на корак до отказа! Управа Росонера одавно је почела да губи стрпљење за легендарног везисту, а слаба игра и реми на гостовању Емполију кап је која је прелила чашу. 

Гатузо с правом стрепи, док Леонардо ужурбано ради на томе да се што пре ангажује - Антонио Конте! Миланово интересовање за бившег Челсијевог тренера није тајна, пошто корене вуче још од летос, док је Италијан на папиру био шеф стручног штаба клуба из Западног Лондона. Иако се, у теорији, знало да ће бити смењен и да ће на његово место доћи Маурицио Сари. Ипак, тада посао није завршен јер је Милан није могао да чека и формирао је тим по Гатузовим жељама. И овог пута Росонери би могли да имају сличних проблема са Контеовим доласком.

Наиме, бирократија ће поново имати велику улогу. Конте је летос одбио да напусти Челси јер је сматрао да треба да му буде исплаћено близу 18.000.000 евра бруто, односно 10.000.000 евра нето по слову последње године уговора. Оног тренутка када је сарадња, ипак, раскинута, Конте је окупио тим адвоката и одмах покренуо тужбу против Челсија како би дошао до новца који сматра да му с правом припада. 

Контеов први циљ је да заврши судски спор са Челсијем и тек када се буде знала пресуда у овом случају биће расположен да преговара са другим клубовима. Проблем лежи у томе што је прво рочиште заказано за новембар, док се у исто време води и спор са Романом Абрамовичем, који је Италијана оптужио за каљање угледа клуба. 

У Милану се, ипак, надају да би Леонардо на конто добрих релација са бившим селектором Италије и тренером Јувентуса могао да нађе неко прелазно решење, добро за све стране. За Контеов долазак се залажу готово сви важни фактори у Милану - од првог човека Паола Скаронија, до директора Паола Малдинија. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар