Мирковић о гостовању у Нишу...

Дринчић највећа опасност! Тренер Партизана навео да његов тим очекује тежак посао на Чаиру и да се не плаши суђења

Фудбал 29.09.2018 | 19:45
Мирковић о гостовању у Нишу...
Партизан у недељу гостује Радничком у Нишу, у дербију 10. кола Суперлиге (ТВ Арена спорт на мтс ТВ).

Тренер црно-белих Зоран Мирковић истиче да је реч о екипи која се налази у врху табеле и да његов тим очекује тежак задатак.

"Раднички има добру екипу, састављену од искусних и младих појединаца и квалитетних странаца. Чврста су екипа, борбена, јака на свим позицијама, изванредно вођена од стране Ненада Лалатовића, који своје знање, искуство и енергију преноси на тим, тачно се види његов потпис", рекао је Мирковић пред полазак у Ниш.

Он је апострофирао једног играча.

"Доста ствари им полази од Николе Дринчића, прекљеног играча који је покретач свих њихових акција. Он је мотор тог тима, има изванредан пас, прекид и ударац и од њега прети највећа опасност".

Мирковић је навео да ће у Нишу моћи да рачуна на све играче, осим Зорана Тошића и Златана Шеховића, који су већ дуже време ван строја.

"Сви су здрави, Рикардо Гомеш је имао мало проблема после дербија, али је и он у строју".

Очекује и подршку на Чаиру.

"Очекујем доста публике јер играју две екипе из врха табела, две добре екипе. Сигуран сам да ће та утакмица представљати празник фудбала у Нишу, Наравно, надам се и да ће доћи доста наших навијача", рекао је тренер црно-белих.

Навео је да је претходни дуел са Црвеном звездом архивиран, иако се о њему и даље коментарише.

"Тај дерби који смо одиграли био је на задовољавајућем нивоу и ми смо своју мисију испунили. О томе се и даље прича, али то морамо да оставимо иза себе, јер обавезе које долазе нас терају да тако размишљамо".

Дерби меч у Нишу судиће најбољи српски арбитар Милорад Мажић.

"Не плашим се суђења у недељу, поготово јер суди Милорад Мажић, а ни у супротном се не би плашио".

Мирковић је упитан и да прокоментарише то што на списку селектора Младена Крстајића за мечеве у Лиги нација нема ниједног Партизановог играча.

"Колико Срба има сви би вероватно имали различити списак, међутим селектор је један и његов се поштује. Моји момци сигурно раде вредно, предано и уз добре игре у будућности наравно надам се да ће се и наметнути селектору Крстајићу", закључио је Мирковић.

Дерби 10. кола Суперлиге Србије Раднички - Партизан игра се у недељу од 19 сати на Чаиру.

О РАЗГОВОРУ СА ТЕРЗИЋЕМ

Зоран Мирковић упитан је и да прокоментаришеизјаву Звездана Терзића о њиховом разговору после дербија.Тренер Партизана није крио да је био изненађен што је генерални директор Црвене звезде помињао у јавности тај разговор телефоном.

"Немамо обичај да се чујемо, кад се видимо салутирамо, он ме је звао, честитао нам је на доброј игри, ја њима на свим стварима које раде у Европи, које су изванредне, и ништа из тог разговора није било спорно, али сам касније у емисији чуо да има. Нерадо вам и ово причам, јер је то био наш приватни разговор и треба и да остане тако".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар