БРАВО! Олга освојила још један трофеј!

Млада српска тенисерка тријумфовала је у конкуренцији парова на турниру у Ташкенту.  Прва дубл титула за Олгу, Крунићева надиграла шесту на свету!

Тенис 29.09.2018 | 17:45
БРАВО! Олга освојила још један трофеј!
Олга Даниловић освојила је нови пехар. Млада српска тенисерка тријумфовала је у игри парова на турниру у Ташкенту.

У дублу са Словенком Тамаром Зиданшек у финалу је савладала румунски пар Ирину Бегу и Јоану Ралуку Олару резултатом 2:0, по сетовима 7:5, 6:3, после 88 минута игре.

Српкиња и Словенка направиле су прави подвиг јер су пре Румунки, које су биле први носиоци на турниру, надиграле и друге фавориткиње за титулу у полуфиналу - Јапанку Нао Хибино и Оксану Калашњикову из Грузује са 4:6, 7:6, 10:4.

У финалном мечу одмах у првом сету повеле су 4:1, али су Румунке успеле да се врате (5:5), али не и да направе преокрет. Олга и Тамара најпре су добиле свој сервис гем "са нулом", а потом су брејком окончале први део игре у своју корист.

И у наставку је било много неизвесности. Српска и словеначка тенисерка опет су имале предност (4:1), Румунке су везале два гема и припретиле (3:4), али нису успеле да надокнаде резултатски заостатак.

Олга Даниловић тако је наставила успешан низ, јер је после прве WТА титуле у синглу, освојене крајем јула у Москви, подигла и пехар у дублу, на турниру чији је наградни фонд 250.000 долара.

Претходно, играчица рођена 2001. године, освојила је три титуле у дублу и на јуниорским гренд слемовима - Ролан Гаросу 2016, Вимблдону и УС Опену 2017. године. У каријери је освојила и четири сингл трофеја и један у дублу на ИТФ турнирима.

У међувремену, Александра Крунић пласирала се у друго коло турнира у Пекингу.

Она је на старту турнира победила шесту играчицу на WТА ранг листи, Украјинку Елину Свитолину после преокрета 0:6, 6:4, 7:6 (4).

Крунићева је до прве победе у њиховом трећем дуелу дошла после два сата и пет минута игре.

Она ће у другом колу турнира у Пекингу играти против боље из дуела између Белгијанке Алисон ван Ујтванк и квалификанткиње.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар