Томић: Навијачи, извините! Ово је била срамота!

Тренер Звезде критиковао екипу после тријумфа против Цибоне.

Кошарка 29.09.2018 | 08:30
Томић: Навијачи, извините! Ово је била срамота!
Американац Џо Регленд је спречио изненађење у "Пиониру" и донео Звезди победу против Цибоне, али то није поправило утисак тренера црвено-белих Милана Томића после лоших ствари које је видео у игри свог тима.

Након меча, Звездин тренер оштро је критиковао екипу на конференцији за новинаре.

"Хтео бих да се извиним Звездиној публици, 4.000 људи је дошло због овакве представе какву смо играли против Цибоне. За мене је то срамота и рекао сам играчима да колико буду играли добро и какве представе буду давали, толико ће људи доћи. Данас је било 4.000 и извињавам се публици, јер је ово била једна од најружнијих утакмица коју сам ја гледао", изјавио је он.

Томић је рекао да није љут због резултата.

"Не плашим се и да изгубим од Цибоне, и да се изгуби... Некад је и боље кад се изгуби, да се тим пробуди, али је нама већи проблем био Суперкуп. Добију се Цедевита, Будућност, сви одједном почну да причају да је Звезда постала велика екипа, а да није ни почела лига и то је била наша слика данас".

"Много је боље да се ово деси сада него у марту или у априлу. Честитам Цибони на квалитетној партији, а ми треба да још градимо наш тим и да учимо и никад не би требало да будемо задовољни, ни са једном победом. Овај тим је тако направљен да ће бити проблема ако се опусти и два дана на тренингу".

На питање чиме је посебно незадовољан, Томић је одговорио кратко: "Свиме".

Да ли је Звезда потценила Цибону и да ли је то разлог зашто је у последњој четвртини "преломила" ривала?

"Много је теже контролисати екипу кад добијеш велике противнике него кад изгубиш. Кад изгубиш играчи ће да реагују, да направе анализу и да се дигну. После великих утакмица је тешко контролисати, као што је било тешко после Лакташа. Говорио сам им од уторка да нема лаких утакмица. Са друге стране, битно је и кад се победи. Победа је победа, прво је коло, не мислим да смо потценили, једноставно нисмо одиграли како је било предвиђено"

На питање о учинку Џоа Регленда, Томић је ипак нагласио шта му је посебно сметало.

"Није то питање, да ли је ту Регленд или неко други. Мени је проблем што одиграмо десет добрих одбрана, а лопта после скока оде у аут или се одбије уместо да заврши у нашим рукама. Са друге стране, честитам и мојим играчима. Кад се не игра добро, а победи се - тако се ствара карактер екипе"

Да ли је било чиме био задовољан?

"Ни са чим", додао је Томић на крају.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар