Сви студенти неће имати смјештај?!

Унија студената РС тврди да реконструкција првог и другог павиљона Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука није ни приближно готова, а настава за студенте првог циклуса студија почиње 8. октобра, па страхују да сви студенти неће имати адекватан смјештај.

Република Српска 28.09.2018 | 07:45
Сви студенти неће имати смјештај?!
Наиме, Унија студената РС у отвореном писму јуче је поставила питање да ли ће студенти који су смјештени у павиљонима један и два имати гдје да бораве у периоду од почетка академске године до завршетака радова на тим објекатима.

Саван Вујин, потпредсједник Уније студената РС, истиче да је првобитно било најављено да ће реконструкција студентског дома бити завршена крајем септембра.

"Првобитно је било приче да ће реконстукција бити завршена до 30. септембра, а сад се помиње 8. октобар, па нека неко студентима тачно каже када ће бити готово", истиче Вујин за "Независне".

Додаје да други павиљон можда и буде завршен до 8. октобра, али да студенти у први павиљон сигурно неће моћи да се уселе до децембра.

"Шта ако не буде завршена реконстукција другог павиљона до 8. октобра, а бруцошима крећу предавања? Они неће имати гдје бити, ко ће њима обезбиједити смјештај. Да ли ће им Министарство или Студентски центар рефундирати тај новац, када буду принуђени да плате приватни смјештај", пита Вујин.

Унију студената брину и индиције да ће доћи до поскупљења смештаја када буде завршена реконстукција.

Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената СЦ "Никола Тесла", рекао је за "Независне" да преставници Уније студената треба више да се упуте у сам процес реконстукције павиљона.

"Треба да оду до дома те да прочитају уговоре, гдје пише да ће радови на другом павиљону с кухињом бити готови до краја септембра", казао је Карлица и додао да је уговором предвиђено да први павиљон буде завршен до 20. новембра.

Он тврди да ће студенти у новој академској години ући у нове просторије.

Коментар Зоран Бабић, директора СЦ "Никола Тесла", јуче нисмо добили јер се није јаваљао на наше телефонске позиве.

Из Министарства просвјете и културе РС истичу да имају чврста увјеравања извођача радова и руководства овог студентског центра да ће радови и смјештај студената бити завршени у предвиђеним роковима.

"Рок за завршетак радова на обнови павиљона два и студентске мензе односио се на крај септембра, док је рок за завршетак радова на обнови првог павиљона био нешто дужи због каснијег почетка радова", казали су из ресорног министарства.

Влада РС је за обнову два павиљона СЦ "Никола Тесла", који су оштећени у олујном невремену крајем прошле године, обезбиједила више од 3,3 милиона КМ, како би студенти имали што квалитетније услове за становање и рад.

Стари студенти

Унија студената РС затражила је од ректора оба јавна универзитета да омогуће студентима по старом наставном програму да излазе на испите до краја децембра, како би се, приликом формирања нове законодавне власти, продужио рок за завршетак студија по старом програму.

Извор: Независне

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Борац Градиска

28.09.2018 06:00

Хвала преваранту Данету Малесевицу, вазно је да лазе по Градисци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

28.09.2018 07:00

А сто би имали?!?! Ја сам сам себи плацао, у слободно вријеме радио и на тај нацин помагао родитеље који су ми оногуцили да студирам. Не мора свако факс заврсити. Хватајте се заната. Данас је боље плацен него 90% послова са факсом.

Name

Бања Лука..Валтер....

28.09.2018 06:10

Ма да..то је највеци проблем ..неце имат гдје спават и јест за 30км на мјесецном нивоу....а гдје сте СТУДЕНТИ НА ДАВИДОВОМ ТРГУ ДАТИ ПОДРСКУ ОЦУ УБИЈЕНОГ СТУДЕНТА ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА...јадни сте ви студенти...никакви...полтрони...уците ..студирајте и уцлани те се у владајуцу структуру јер мозете бит и Тесла ал ако нисте дио владајуцих нема нист од посла....ал и да сте владајуци па мајку му бозју немозете одмах вас 10000 добит посао ..лазу вас..систем вас лазе господо студенти...вец на Давидом трг и русите овај прљав ..трули систем..... Правда за Давида...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје сад Ћело

28.09.2018 06:11

Гдје сад онај Ћело мислим да се презива Савић што је дизо ту студентске побуне али у стварности само да би био отјеран Матаруга. И са њим студент Сладојевић Нека кажу зашто Велимир Балабан још увијек ради на технолошком факултету?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

28.09.2018 08:40

Мозда је са дроњком!

Name

ааа

28.09.2018 06:17

Важно је да Додикови и Жељкини хеликоптери имају смјештај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

28.09.2018 06:28

Сваки дан пролазим поред студенстких домова и гледам како развлаче радове још од оне олује када су однесени кровови. Е па студенти, гласајте, гласајте и само гласајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајка

28.09.2018 06:57

Нека мање бјељинских и модрицких сељака у насем граду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како до смјештаја?

28.09.2018 07:06

Студентима из околних градова који долазе на студије није лако али ни њихови родитељима који долазе у посјету. Позивам вас да посјетите портал www.мојстан.орг јер вам може бити од користи како би пронашли повољан смјештај за ноћење кад дођете у посјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

28.09.2018 09:02

Треба саслусат бисерку мозда она јос није произвела који лаз да протури

ОДГОВОРИТЕ