Преминуо легендарни голман Партизана...

Фудбалски клуб Партизан обавестио је данас јавност да је у 72. години у Македонији преминуо његов некадашњи голман Благоја Истатов.  

Фудбал 27.09.2018 | 18:15
Преминуо легендарни голман Партизана...
Истатов је рођен у Струмици (Македонија) 5. маја 1947. године, где је и започео каријеру голмана у млађим селекцијама Беласице.

После неколико година у Струмици, прелази у тадашњег друголигаша СФРЈ Победу из Прилепа, где борави од 1968 до 1973. и постаје голман врхунског ранга. Ту су га запазили и скаути Партизана, па је те 1973. прешао међу црно-беле, где је бранио наредне три године.

Истатов је касније у многим интервјуима истицао да су му то три најлепше године у каријери, иако је имао променљиву срећу на голу, као и већина голмана уосталом. Из Партизана одлази у холандски Утрехт 1976. где практично и завршава каријеру, иако је после бранио за своју душу у неким нижеразредним клубовима.

У Холандији је боравио заједно са Благојем Пауновићем (који је преминуо децембра 2014. године), који му је постао кум за време боравка у Партизану.

Од активног бављења фудбалом опростио се у пријатељском мечу Беласица - Партизан. У дресу Партизана бранио је мрежу на 130 мечева, а са Партизаном је освојио и једну титулу шампиона у сезони 1975/76.

На сајту Партизана истиче се да је Истатов био човек изванредних људских квалитета, велики Партизановац и свих ових година од завршетка каријере одржавао је контакте са Партизаном, долазио је често на стадион да гледа утакмице Партизана, иако је живео у Струмици и на Дојрану, где је веома успешно развио хотелијерски бизнис.

"Често су наше млађе селекције и Телеоптик ишли на припреме на Дојранско језеро, а срце му је увек било пуно јер његов Партизан долази у госте", пише на сајту Партизана.

Поред бизниса, једно време се бавио и тренерским послом као тренер голмана у репрезентацији Македоније, Вардару и још неким клубовима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

27.09.2018 18:42

Нека је вјечна слава великом човјеку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.09.2018 18:42

Нека је вјечна слава великом човјеку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

27.09.2018 19:52

Последњи поздрав великану. Партизановци

ОДГОВОРИТЕ