Телетовић од новембра нови предсједник КС БиХ?!

"Да, пристао сам бити кандидат за УО КС БиХ. Уколико тај приједлог прође на Скупштини, од новембра, по систему ротације, требао бих бити и предсједник Кошаркашког савеза БиХ", рекао је прослављени кошаркаш.

Кошарка 30.09.2018 | 08:45
Телетовић од новембра нови предсједник КС БиХ?!
Бивши капитен кошаркашке репрезентације БиХ Мирза Телетовић ускоро ће постати нови члан Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ, односно системом ротације постаће предсједник КС БиХ.

Функцију предсједника је обављао Сејо Буква који је недавно поднио оставку, а Телетовић би сљедећег мјесеца требао бити именован за новог члана Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ, када је заказана редовна сједница Скупштине.

"Да, на приједлог Кошаркашког савеза Кантона Сарајево и господина Нихада Селимовића, пристао сам бити кандидат за Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ. Уколико тај приједлог прође на Скупштини Кошаркашког савеза наше земље, од новембра, по систему ротације, требао бих бити и предсједник Кошаркашког савеза БиХ, што ће ми бити велика част и задовољство, али и одговорност, јер кошарку у нашој земљи треба вратити на мјесто које јој и припада", рекао је Мирза Телетовић.

Бивши НБА кошаркаш је истакао да га не интересују празне приче којима је спорт у БиХ оптерећен већ само напредак кошарке.

"Наша земља је одувијек била пуна талента, али недостајало нам је самокритике и рада и даћу све од себе да више никога никад не молимо, да више никада ни од кога не тражимо и да не чекамо милостињу како бисмо се такмичили, већ да у годинама које су пред нама постанемо савез који се неће стидјети свог рада", додао је Телетовић и наставио.

"О нама ће се у будућности писати и говорити само афирмативно, јер то је мој циљ. Због тога сам и преузео ову обавезу, а знам да ће бити јако тешко постићи све ово што сам набројао, али мене у животу никада није интересовао просјек, већ само напредак".

Један од најбољих кошаркаша у историји БиХ је истакао да му је кошарка дала све у животу, али и он њој.

"Надам се да ћу имати помоћ свих оних људи који воле овај спорт, јер лако је причати о томе шта се треба урадити, проблем настаје када дође до конкретних ствари. Не волим причати о стварима које се тек требају десити. Вријеме ће показати", саопштио је Телетовић.

Са репрезентацијом Босне и Херцеговине Телетовић је наступио на четири Еуробаскета (2003., 2005., 2011. и 2013.), а посљедњи наступ у дресу са државним грбом имао је 10. септембра 2016. године у квалификационом мечу против Русије у тузланском Мејдану.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар