Забринути: С-300 угрожава пилоте

Пилоти израелског ратног ваздухопловства биће угрожени од полијетања до слијетања након што сиријска војска добије руски противваздушни систем "С-300", преносе медији у Израелу.

Свијет 27.09.2018 | 14:53
Забринути: С-300 угрожава пилоте
Ракета система "С-300" има домет од 300 и више километара, што значи да је цијели ваздушни простор Израела изложен. 

Хипотетички, израелски авиони могу бити оборени чим узлете, што ће за њих представљати праву "ноћну мору". 

Интернет издање "Јерусалим Пост" одлуку Москве представља као озбиљну опасност за израелску војску јер ће сиријска противваздушна одбрана у рукама имати средство које према својим техничко-тактичким карактеристикама премашује постојеће наоружање Сирије које датира из совјетског времена. 

"Доласком 'С-300' у Сирију доминација израелског ваздухоловства биће угрожена", процјењују медији. 

Русија је одлучила да допреми "С-300" у Сирију након што је оборен руски "иљушин 20" са 15 чланова посаде. 

"Иљушина" је грешком оборила сиријска противваздушна одбрана, али је Русија као посредног кривца оптужила Израел, наводећи да се израелски авион "сакрио" иза руског и тако изазвао обарање.

Извор: Срна

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Јакако

27.09.2018 12:56

Тако па да видимо јел могу да лете гдје хоце и како хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТНИК

27.09.2018 13:30

Ено све плацу и дрхте од страха колико су угрозени. хахахахахаа Израел има најбоље организовану, обуцену и опремљену војну силу у свијету којој ледја цува Мосад који је најбоља обавестајна слузба икад створена и ви стварно мислите да це им бити проблем неки тамо С-300 од неке тамо Русије која је изгубила 1 цеценски рат, други једва добила захваљујуци бројцаној предности у Грузији ратовала званицно 7-8 дана а тајно мјесецима и опет није никад избрисала Грузију као дрзаву а неце ни Украјину јер Украјинци вец сада говоре како це до године бити у Криму сто је све реалније јер је и народ на Криму видио да нема ниста од обецаних путинових инвестиција, нити це Крим постати руска силиконска долина како су писали руски медији. Да се не лаземо али запад је увијек био технолоски и економски јаци од Русије а највеци доказ томе је пораз Русије у WW1 и спас совјетске Русије од стране Амера и Енглеза у WW2.

Name

ЗОЉА

27.09.2018 13:36

А ДАЛИ ИМА НЕКА С -333 ЗА ХЕЛИХОПТЕРЕ ?

Name

Горан

27.09.2018 14:13

Волим када муслимани мрзе Русе, Срби ионако немају ништа са њима , треба само да јачају Републику Српску.

Name

Игипоп

27.09.2018 14:34

Какви аналитицари.... Сеоска задруга гајба пиве и оплети па добили андроид неко укуцао како се ради па имас и е маЈл

Name

Ре2Ратник

27.09.2018 14:46

Америка и Енглеска спасиле Русију у WW2??? Па тај "податак" не постоји ни у твојим књигама "Хисторија ханђар дивизије и суђуке" које прелиставаш. Претпостављам да мислиш и да је земља равна плоча па и не идеш нигдје "ратниче" бједниче.

Name

Ре2Ратник

27.09.2018 14:46

Америка и Енглеска спасиле Русију у WW2??? Па тај "податак" не постоји ни у твојим књигама "Хисторија ханђар дивизије и суђуке" које прелиставаш. Претпостављам да мислиш и да је земља равна плоча па и не идеш нигдје "ратниче" бједниче.

Name

Ре Ратник

27.09.2018 15:46

Кад си се то вратио из Сирије,што ниси остао још мало,неби ти ништа било од тог застарјелог наоружања из СССР -а...

Name

РАТНИК

27.09.2018 16:11

Совјетска Русија је потпуно разбијена од стране wермахта 1941 из простог разлога сто је она геноцидна будала од Стаљина побила милионе Руса који су били одани Империји и тиме представљали сметњу револуцији па је народу био убијен дух да се бори против окупатора кад је Стаљин био јос гори од окупатора. Осим тога Стаљин у цувеним војним цисткама саље у смрт или сибирске логоре најбоље сколоване руске официре који су исто тако били одани империји па су представљани могуцу опасност за сирење идеје о контра револуцији коју би извели царски лојалисти. Дакле, након сто је wермахт 1941 потпуно прегазио лосе опремљену, слабо организовану и ни мало образовану црвену армију цика Стаљин моли Енглезе и Амере да му преко Аљаске и Сибира саљу топове, пуске, тенкове и авионе како би се имао циме борити против Хитлера а ови на то пристају само зато јер је непријатељ њиховог непријатеља у том тренутку постао њихов пријатељ па им у том тренутку није сметала комунистицка идеологија. Вец крајем 1941 и па цак до средине 1942 није било цудо видјети енглеско и америцко наорузање у рукама црвене армије која је недостатак у опреми и поред посиљки од Енглеза и Амера имала све до 1943 када је конацно произведено довољно орузија за опремање свих дивизија па су управо те године и поцеле припреме за велику совјетску контру. Претпостављам да су за тебе у хандзар дивизији, устасама, Турцима, Ватиканцима и Соросима сви људи из твог народа који не размисљају исто као ти и немају ИQ просјецног Суданца као ти или гресим??? Ал има и то сто је опсте позната цињеница да сви људи који нису "Русофили" и комунисти аутоматски нису ни Срби јер ето то тако мора бити кад ви Русофили тако казете и тиме се тјесите и кријете то да не знате ни историју свог народа. Срби су имали царство Стефана Дусана када Руси јос нису имали ни своју дрзаву ал ето ти си вјероватни неки дипломирани историцар па зато боље знас историју од сваке књиге, списа, снимка, слике и архиве која је икад направљена.....

Name

За ЗОЉА

27.09.2018 16:14

Има и то СТРЕЛА 2М, ИГЛА и ВРБА.Ручни бацачи који могу обарати хеликоптере,дронове,беспилотне летилице и авионе.ВРБА је најсавременија и може уништити авионе на висинама преко 15000 метара.

Name

Јакако ( за малог РАТНИКА )

27.09.2018 16:35

Де ми објасни засто Арапско пролеце заобидје Алзир ???

Name

Хеиникен

27.09.2018 16:50

Ја вјерујем да су Руси татамата за запад сто се тице наорузањан, али брате Ладу Ниву јос праве ниста не контам .

Name

РАТНИК

27.09.2018 17:37

Алзирска економија је строго овисна о његовом бивсем француском колонизатору и зато нема потребе да Алзир буде војно унистен кад је он вазал бас као Саудијска Арабија, Египат и Турска која није потпуно вазал али је Американци дрзе у саци сто је доказано и у прослом дипломатском окрсају гдје је Трамп показао Ердогану ко је газда. Тако да то сто Алзир има С-200, С-300 и С-400 не пије воду. Нема потребе даље расправљати јер имамо разлиците погледе на глобално стање у свијету а видјецемо ко је у праву за пар седмица кад се Израелци опет истресу над Сиријом а теби за крај само једно питање али дај искрен одговор. Засто руска војска користи wиндоwс xп, wиндоwс 7 итд.?? Зар "моцна" Русија не мозе направити ни обицни оперативни систем за своје рацунаре па мора користити америцке? Покусала је Русија направити пхантом ос и астра линуx ал су у војсци видјели да су ти оперативни системи смеце па су одлуцили да ипак користе америцке. Русија има највисе природних ресурса на свијету а Руси раде на запад??? Поред толико природних ресурса руска економија је слабија од Јапанске а Јапан је острвска земља која нема ни мали дио ресурса које поседује Русија. Ауди, БМW, мерцедес, форд, мицрософт, аппле, андроид, гоогле, фацебоок, Ацер, Слмсунг, Сонy, Тесла итд... Јесу ово мозда фирме, идеје и брендови из Русије??? Нема потребе за лагањем јер један Сан Франциско из Калифорније заради висе него пола Русије. Пријатно веце и узивај.

Name

РАТНИК, АЛИ ПРАВИ, ЗА РАЗЛИКУ ОД ОВОГ ФАЛШ МАЈМУНА

28.09.2018 05:01

РАТНИК @ Напаљени мајмуне, хајде ти мени одговори зашто американци (намјерно малим словом) купују ракетне моторе од Руса?! Зар твоји идоли "амери" не могу да направе ракетни мотор?! Напаљени мајмуне, да ли знаш чије ракете се користе као носачи космонаутских посада за свјетску свемирску станицу?! Замисли руске, јер су најбоље! Даље мајмуне, ко је произвео најбољу јуришну пушку икада, која је највише копирана јуришна пушка на свијету?! Па Руси! Можда си чуо за "Калашњиков" ти сајбер "ратниче", који си рат гледао само на филму. С-300 је један од најблљих ПВО система на свијету, а Руси имају и усавршене верзије С-400 и С-500! Хајде баш да видидимо то ново "истресање" Израела над Сиријом! Што се тиче твог лупетања о историји, то је тек посебна прича! Шта, Руси су у ИИ Свјетском рату побиједили нацизам захваљујући америчкој помоћи?! Хахахаха Немој да те ко чује несретниче! Руси су, по општој оцјени војних експерата, направили најбољи тенк ИИ Свјетског рата, Т-34! За тај тенк, амерички "Шерман" је био обична метална канта! Теби пријатан дан и убудуће се бави неким другим темама, рецимо кувањем! Историја и војска нису теме за тебе, "ратниче"!

Name

израелац

28.09.2018 12:12

Сателити су најбитнији.. тај с300 израел мозе сателитом истопити... која црна навлакуса да неко помисли да је то пријетња за израел... хахаххахаххаха

Name

РЕ РАТНИК

28.09.2018 18:26

Гдје црпис твоје фантастицно знање о ИИ св. рату?Не морас ниста цитати,пошто је очито да ти имас аверзију према томе.Довољно је да гледас Хисторy цханнел.Па доста тога да науцис,иако Англосаксонци говоре најбоље прво о себи,па тек онда о другима.Али сто год су Руси направили сјајно,мислим из војне области,они то неце игнорисати.Хитлер је једном изјавио да је био запрепастен бројем топова који су Совјетима у поцетној фази рата заплијенили.Имали су Руси или тада Совјети орузја колико хоцес цијело вријеме,али опет нису били спремни за рат.Многи војници нису вољели комунисте,па се нису хтјели да боре док нису видјели да их ови хоце да истребе.Друга ствар у поцетку рата Руси или Совјети нису имали борбеног искуства,а Хитлер је вец био у том тренутку покоприо цијелу Западну Европу са Француском,коју је понизио са блитзкриег-ом.Били су пуни борбеног искуства.Итд. Твоје писаније је јако наопако.Нпр. за тебе је Русофил.одмах и комуниста.Е ,ја јесам Русофил,а комунисте никада нисам подносио. Итд. И немој,зив био,висе писати о Русима у ИИ св рату.Гомила глупости.

Name

Странац

27.09.2018 13:36

Забринути за своје пилоте,цуј то које лицемјерство.Ста цемо са оних пар милиона ''колатералне стете'' у Сирији и Палестини??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

27.09.2018 15:12

Еееее мој " ратниче' која си ти незналица и хаблећина

Name

Путиново доба

27.09.2018 15:41

Неце никако летјети јер је велики ризик да се брзо спусте и никад не полете. Моц С300 је велика и зато никада Нико није напао земљу која такву играцку посједује. Зато су навале на С400 за који се стоји у реду . Зато су Амери врло љути на земље Које купују Руски ПВО који се показао далеко најбољи на свијету. Руско орузје је врло убојито и то запад отворено говори да са Русима немају ста да тразе. Наравно имају Путина који све дизе из пепела на цијим резултатима могу само да му завиде.

Name

Ре Ратник

27.09.2018 15:48

Боте злотворски,пратим дузе вријеме твоје коментаре и сви су на исти калуп,само мало измјенис редослијед ријеци! Тацно исте секунде препознам да си ти. Промјени мало садрзај,заврсио си бар средњу!

Name

фаре

28.09.2018 00:04

Хеј требињац која си ти свезналица колико сколе имас,4 разреда И вјеронаука

Name

РеРатник

27.09.2018 15:13

Много си гледао Дземс Бонда и његове филмове освијести се мало и врати у стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ратник (на тастатури)

27.09.2018 16:32

Русија никад није изгубила рат јаднице. Ни против Наполеона ни против Хитлера.

Name

бане

28.09.2018 00:06

Јок ни од монгола ,ни од османлија

Name

Са стране

27.09.2018 17:20

За шатро ратника: Упамти - Русија не почиње ратове, Русија их завршава. Тако је било и са Наполеоном, и са Хитлером, а све се чини да ће бити опет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђојо

27.09.2018 20:42

Само С-300 је ефикасан против псећег бјеснила и треба га користити што чешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђојо

27.09.2018 20:49

Само С-300 је ефикасан против псећег бјеснила и треба га користити што чешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буба

27.09.2018 21:06

Ратник дао опширан коментар,шта ти врједи ниси у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

28.09.2018 12:50

Зацепили су овог званог "РАТНИКА" !!! Ако мисли да је јак, нека сједне у летелицу па нека се доказе. Јао мали ратник на батерије !

Name

Синђи

28.09.2018 18:00

Руси су се одбранили својим властитим орузјем у ИИ св рату.А на крају и побједили Wермацхт.Скоро сами.Поред онога сто су овдје неки споменули,руски авион Илљусхин ИЛ-2 популарно звани Стормовник је најбољи јурисни авион ИИ св, рата.Авион је био одлицно оклопљен,спустао се ниско па је лако митраљирао свапске војне конвоје,зељезницке транспорте и те ствари.У највецој тенковској бици икада,на Курску,добро је овај авион потаманио Свабама и тенкове,Даље и руски авион Yак-3 је меду најбољим ловацким авионима,а по неким и најбољи.Имао је најмањи радиус окретања од свих конкурената,тако да су противницки авиони избјегавали дуеле са њим,ткз, дог фигхтс,јер је захваљујуци овом малом радиусу окретрања, противнику лако залазио за леда пошто га овај није могао да прати.Ко мисли да ово није истина,нека консултује гоогле.А ста реци за кацусе?И то су Англосаксонци дали Русима?Добре оцјене има и руски аутомат Спхагин,који се и код нас појавио на крају рата.То је онај са оквиром као округла конзерва,са доње стране.Цитао сам негдје,да су Њемци запљенили једну колицину ових аутомата и да су их користили у борби.Претпостављам да су им то брзо забранили виси официри.То је бламаза за уеберменсха!Англосаксонци јесу слали Русима помоц.Највисе стратески материјал као бакар,целик,нафта,.. .Руси имају ресурсе за ове материјале,они их и производе,Али треба то произвести,Фактор време у рату!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столе

28.09.2018 18:38

Све се мозе унистити,па и С-300 или С-400.Нароцито ако је посада непрофесионална.Имали смо код нас,обарање исто тако једног цуда технике ,НЕВИДЉИВОГ.А ста це се десити у Сирији,видјецемо.Сигурно је да це посада овога С-300 бити руска,пошто је немогуце Сиријце обуцити тако брзо.Али,није Русима лако испоруцити овај С-300 у овоме тренутку.Када видим повјеровацу.Израелцима не би била на одмет једна лекција,јер се лоше понашају,мада нема ништа од тога.

ОДГОВОРИТЕ