ПЛ БиХ: Жељо и Слобода - ''нула''!

Тврдо на "Грбавици": Без голова и правих шанси.  Послије 90 минута није било голова, али ни правих прилика у дербију 11. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине између Жељезничара и Слободе.

Фудбал 26.09.2018 | 23:21
ПЛ БиХ: Жељо и Слобода - ''нула''!
У дербију овог кола шампионата БиХ између старих ривала из доба велике Југославије играло се поприлично тврдо и опрезно са обје стране, с тим да су изабраници Златка Далића имали нешто више од игре и створили неколико полушанси преко Саида Хусејиновића, некадашњег нападача Сарајева и загребачког Динама.

Плави нису вечерас готово ништа показали на "Грбавици", имали су додуше јалову иницијативу, а најближи голу Горана Вуклиша био је некадашњи шпиц Тузлака Сулејман Крпић, који је у првом дијелу добро скочио, али није успио да у изгледној ситуацији квалитетно удари лопту главом.

"Тврд меч и игра на резултат" се и очекивала у сриједу увече на "Грбавици" с обзиром да је тузлански премијерлигаш у досадашњих 10 кола примио свега четири гола и по томе је одбрана екипе с "Тушња", барем до сада, убједљиво најбоља. Међутим, и не постижу превише погодака, јер су до сада противничке мреже затресли само осам пута. С друге стране, Жељо је седам пута вадио лопту из своје мреже, али је постигао 10 голова више.

Након сата рововске битке виђен је и један спорни тренутак када је голман Жеље Ведран Кјосевски у казненом простору оборио Антонија Видовића, али судија из Источног Сарајева Слађан Дошло није показао на "бијелу тачку" уз протесте тузланских играча.

Три минуте касније коначно је и Жељо креирао солидну прилику коју није искористио Асим Зец, боље речено, одбранио је Горан Вуклиш његов ударац, да би у 68. минуту Хусејиновић сам створио прилику, али умјесто да асистира, одлучио се на шут искоса погодивши спољни дио мреже сарајевске екипе.

До краја се ништа посебно није догодило, па је двобој окончан подјелом бодова.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Стевановић, Чурјурић, Павић, Бакрач, Зец, Благојевић, Зајмовић, Шабанаџовић, Родин, Крпић. Тренер: Миломир Одовић

СЛОБОДА: Вуклиш, Игњатовић, Аџем, Бегановић, Иветић, Пршеш, Хаџановић, Барабан, Алиспахић, Видовић, Хусејиновић. Тренер: Златан Налић

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ, ПАРОВИ 11. КОЛА

ГОШК - Челик Зеница 0:0

Тузла сити - Крупа 2:1 (1:0)

/Убипарип 25, Шарчевић 54 - Голбовић 69/

Звијезда 09 - Радник Бијељина 0:0

Зрињски - Младост 1:0 (0:0)
/Билбија 80/

Сарајево - Широки Бријег 1:0 (1:0)
/Татар 26/

Жељезничар - Слобода 0:0

ТАБЕЛА: Сарајево 24, Зрињски 22, Жељезничар 22, Слобода 18, Широки Бријег (-1) 17, Радник 14, Челик 14, Крупа 11, Тузла сити 11, Младост 10, ГОШК 7, Звијезда 09 5.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар