Пикси открива: Три пута сам преговарао са Свонсијем!

А онда су победили Арсенал! Било би неозбиљно да сам пред Мундијал преузео Србију. . .  Драган Стојковић о непознатим детаљима из 2005. године, али и о одлуци која се догодила пред Светско првенство у Русији.

Фудбал 01.10.2018 | 15:00
Пикси открива: Три пута сам преговарао са Свонсијем!
Легендарни Драган Стојковић Пикси открио је у интервјуу за агенцију Франс прес да је пре три године био у озбиљним преговорима са челницима Свонсија око преузимања тадашњег премијерлигаша, али да се у последњем тренутку та прича изјаловила. Такође појаснио је и ситуацију око одбијања понуде Фудбалског савеза Србије да води Орлове на Мундијалу.

Ипак, прича око Свонсија представља већу непознаницу за фудбалску јавност. Све се то догађало 2015. године, Пикси је требало да замени Герија Монка на клупи Лабудова.

"Три пута сам разговарао са газдом Свонсија. Чинило се да је све у реду, а онда је Свонси победио Арсенал на Емирејтсу са 1:0. Били бисте луди ако бисте променили тренера после такве победе. Онда, 10 дана након мог доласка у Кину добио сам позив од њих. Рекао сам: 'Сад је касно, пријатељу, ја сам у Кини. Рекао сам да не могу да променим своју одлуку, већ сам оводе. Али у будућности, не знам, видећемо. Не жалим због тога, аосолутно не жалим", рекао је Пикси.

А онда неколико речи и о одбијању преузимања националног тима пред одлазак у Русију.

"Технички је било могуће, али са друге стране мислим да би то било мало не непрофесионално, али мало неозбиљно. Девет од 10 тренера би одлучило да прихвати такву понуду, али ја сам онај десети који је рекао не. Једнога дана ћу можда водити Србију, нико то не зна. Један погодак може да промени важ живот", осмехнуо се Стојковић, алудирајући на гол Свонсија против Арсенала.

Легендарни ас Арсена Венгера апострофира као свог метора. Први пут су сарађивали у Нагоји, када је Француз био тренер. Такође, тврди да његова екипа (Гуангџоу Р&Ф) игра најатрактивнији фудбал у Кини.

"Имао сам ту привилегију, али имао је и он привилегију да мене тренира. Трудим се сваког дана и изгледа да сам успео у томе да направим екипу која игра најлепши фудбал", рекао је Стојковић у свом стилу.

Кинези последњих година троше огроман новац на довођење великих играчких имена, али некадашњи ас Црвене звезде и Олимпика из Марсеља сматра да решење за напредак тамошњег фудбала стоји у системском раду.

"Људи желе успех сутра, чак и јуче ако је могуће. Не можете за пет, 10 и 15 година да наставите да трошите, купујете, трошите - то није добро за фудбал. Кинески клубови морају да буду бољи у огранизацији и времену, требало би да буду професионалнији, морају да напредују", рекао је Пикси.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар