Пост фестум рата на Трафорду - Погба хоће само у Барсу!

Ед Вудвард је одлучан у намери да заџи највећу звезду, али одлука Муриња да га уназади одузимањем траке ће поприлично отежати те намере.

Фудбал 28.09.2018 | 22:30
Пост фестум рата на Трафорду - Погба хоће само у Барсу!
Првотимцу Манчестер Јунајтеда Полу Погби одузета је капитенска трака након што је лично саопштиоЖозеу Мурињу да жели трансфер у Барселону.

Француски везиста је три пута ове сезоне предводио Црвене ђаволе с капитенском траком на руци, али Посебни сматра да није више прихватљиво да играч који тражи трансфер, носи траку и предводи тим, пише Дејли мејл.

Остатку тима ово је саопштено јуче током састанка у Керингтону уочи утакмице Лига купа са Дербијем, а тај меч и пораз Манчестер Јунајтеда Погба је посматрао с трибина у друштву саиграча и пријатеља.

"Одлучио сам да Пол више не буде заменик капитена. Одлуку је донео исти човек који га је поставио на ту функцију. Нема никакве свађе, само сам тако одлучио и не морам никоме да објашњавам и правдам се", истакао је Мурињо. 

Међутим, Дејли мејл пише и о великој жељи Погбе да напусти Манчестер и Олд Трафорд и пресели се у Барселону. Однос између Жозеа и Погбе постао је изузетно напет у протеклих 18 месеци, а нагађа се да су њих двојица константно размењивали СМС поруке у протеклим недељама везане за будућност Француза на Острву.

Такође, Погба је већ обавестио и главног оперативца Манчестер Јунајтеда Еда Вудворда о својој намери, а након што је његов менаџер Мино Рајола током лета већ уговорио личне детаље са Барселоном. Вудвард је одлучан у намери да заџи највећу звезду на Олд Трафорду, али одлука Мурињада га уназади одузимањем траке ће поприлично отежати те намере.

И понашање Погбе изазива бригу унутар стручног штаба. Мурињо и сарадници су незадовољни јер Француз свакодневно прави проблеме, крши дисциплину и рецимо пушта гласно музику у тимском аутобусу уместо да дозволи саиграчима да се концентришу на утакмице. Уместо са остатком тима аутобусом на гостовање Барнлију путовао је самоиницијативно у свом скупоценом аутомобилу.

Извори са Олд Трафорда тврде да је тензија с Мурињом уочи те утакмице била толика да је морало пући, аПогбини јавни коментари такође су узбуркали духове. Прошлог месеца рекао је да не жели да изнесе неке ствари из страха да буде кажњен, а црту је прешао и критиковањем Мурињове тактике против Вулвса.

"Ово је Олд Трафорд, овде мора да се напада. Противници се плаше када виде да Манчестер Јунајтед напада. То је била наша грешка, водили смо са 1:0 осећали се позитивно, а онда нисмо успели да се одбранимо од контри. Престали смо у другом полувремену да нападамо нисмо им створили шансу пред голом. Морамо да нападамо кад играмо кући, то ће нам олакшати пут до бодова", истакао је Погба.  

Та изјава је разбеснела Муриња који је критиковао играче на тренинзима и у понедељак и у уторак ујутру. Посебни је Погби дао чак два слободна дана после меча са Вулверхемптоном и одлучио да га одмори против Дербија у Лига купу.

Пол Погба је постигао четири гола на седам наступа ове сезоне - три са пенала - али то није променило његове амбиције да напусти Манчестер Јунајтед само две године након што је стигао из Јувентуса за тада рекордан износ од 105.000.000 евра.

Делује да ће се то и остварити, можда већ у јануару.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар