Бокан о буџету Будућности, ТОП8 Евролиге, АБА...

Председник шампиона АБА Лиге је навео да никоме није загарантован уговор и да никоме неће бити толерисана слабија игра и залагање.  Бокан: Циљ нам је одбрана трофеја у АБА лиги! Циљ Будућност Волија у наредној сезони је да одбрани трофеј у АБА лиги, а да у Евролиги макар до јануара задржи шансу за пласман међу осам најбољих, казао је предсједник подгоричког кошаркашког клуба, Драган Бокан.

Кошарка 28.09.2018 | 22:15
Бокан о буџету Будућности, ТОП8 Евролиге, АБА...
Он је у интервјуу агенцији МИНА казао да би био задовољан да се Будућност Воли у што бољем свијетлу представи у најквалитетнијем еврпском кошаркашком такмичењу.

„Циљ је да макар и у јануару имамо шансу за пласман у Топ осам Евролиге. Свјестан сам да је нереално бити међу осам, јер смо тренутно котирани као посљедња екипа и тотални аутсајдери. Можда је са те позиције и најбоље кренути. У АБА лиги циљ је одбрана трофеја“, казао је Бокан.

Он је нагласио да је доласком Алена Омића комплетирана екипа која ће почети такмичење.

„Ростер ће бити затворен половином јануара, када будемо анализирали и имали доста материјала, а и половину сезоне иза себе. До краја прелазног рока у АБА лиги, извагаћемо са којим тимом ћемо ући у завршницу регионалног такмичења и Евролиге“, рекао је Бокан.

Он је поновио да никоме није загарантован уговор да никоме неће бити толерисана слабија игра и залагање.

„Ту су искључиво због резултата, због јаке игре и великих обавеза у АБА лиги и Евролиги. Желимо да се што боље представимо, а не да будемо надувани балон који ће само годину да траје. Желимо континуитет, сматрам да ћемо из утакмице у утакмицу анализирати сваког играча и позицију појединачно и одредити се у односу на то“, рекао је Бокан.

Он је казао да је буџет клуба минималан да испуни обавезе према Евролиги.

„Буџет је минималан у Евролиги. Они то рачунају на један потпуно други начин, тако да ни ми у овом тренутку не знамо тачно колики је буџет клуба. Сигуран сам да је онај минумим минимума колико је наша обавеза према Евролиги“, рекао је Бокан.

Он је истакао да је руководство клуба створило услове и обезбиједио финансије за ову такмичарску сезону.

„Из искуства које имамо, а и због повјерења које је заслужено добио стручни штаб и тренер Александар Џикић, желимо да преузмемо сав притисак и све оштрице упућене према њима. Џикић ради добро свој посао, то је и доказао прошле сезоне. Клуб се води на озбиљан начин, кроз озбиљну анализу. Јако би било неозбиљно давати закључке у периоду када је екипа у припремном периоду. Сваки озбиљаан клуб одреаговаће на прави начин, зрели смо за тако нешто“, рекао је Бокан.

Он је, коментаришући наступ на Суперкупу у Лакташима, казао да би свима у клубу било драго да су освојили трофеј.

„Играли смо колико смо у том тренутку могли и то је био тренутни домет Будућности. Морамо бити озбиљни и не можемо улазити у дубље анализе када се седам репрезентативаца прикључило 36 сати пред турнир. Црвена звезда је раније почела са припремама, није имала одсутних репрезентативаца и мислим да је то основни разлог слабијег издања“, казао је Бокан.

Он је нагласио да до новог међусобног дуела, 7. октобра у дворани Морача, подгорички тим има времена да поправи игру и дође у ситуацију да побиједи.

Према његовим ријечима, подгоричком тиму основни циљ у Лакташима био да је да играчи остану неповријеђени.

„Нама је био циљ да на турниру пробамо неке ствари, није нам резултатски било битно. Када смо дошли до финала оно што је могла Будућност у том тренутку је урадила. Без Николе Ивановића, који је мало играо, Будућност није изгледала онако како очекујемо и то није ниво Будућности ни у АБА лиги и Евролиги. Та утакмица добро ће доћи управи и стручном штабу да мало боље изанализирају ствари и сконцентришу на разговор са играчима“, казао је Бокан.

Он је истакао да Суперкуп због термина у којем се игра није прихватљив и да га треба организовати на другачији начин и у другом термину.

Бокан је казао да се, иако је обећао да ће до средине септембра бити завршене све обавезе према Евролиги, по мало прибојавао да неће успјети.

„Морао сам то да кажем због Евролиге, због озбиљности клуба, али нијесам вјеровао да ћемо реконструисати СЦ Морача за тако кратко вријеме. Успјели смо и нијесмо само испоштовали стандарде Евролиге, него и много више. Све смо завршили и добили потврду од Евролиге да су одушевљени, да не вјерују да смо испунили све захтјеве, пресрећни смо урађеним. Реновирана је готово цијела дворана, урађен је ВИП салон, паркинг, зеленило, рекламе, паркет, столице, расвјету , прессалу“, рекао је Бокан.

Он је нагласио да је Евролиги већи интерес да Будућност функционише као озбиљна компанија него да има добар тим.

„Ако успијемо да обоје функционише онда је то добитна комбинација. Клуб мора да функционише организовано, на свим секторима покривен људима, који ће комуницирати са Евролигоми. Ту смо направили нову организацију, ангажовали 7-8 људи. То је било теже одрадити од реновирања СЦ Морача“, рекао је Бокан.

Он је нагласио да је реновирање СЦ Морача коштало клуб 1,7 милиона еура.

„Спонзори клуба, односно чланови Упрваног одбора са својим фирмама, исфинансирали су реновирање СЦ Морача. То је коштало око 1,7 милиона еура“, рекао је Бокан.

Он је казао да га радује што неки људи на почетку нијесу вјеровали да ће успјети да клуб подигне до нивоа на којем је сада.

„Будућност су сматрали као клуб који никада не може доћи на врх. Не желимо то да комнетаришемо, желимо даље да радимо. Сада нека се они муче да нас скину са трона. Имаће озбиљан задатак, а ње било лако доћи до трона. За то није довољан само новац, већ много више. Треба имати и среће, заслужили смо је. Треба да радимо да заслужимо срећу“, казао је Бокан.

Он је истакао да је задовољан продајом годишњих улазница за утакмице Будућности у АБА и Евролиги.

„Наше улазнице су најефтиније у Европи. Јако смо скромно изашли са цијенама. Занимљиво је да су прошле све најсупље карте. Немамо ниједну сезонску карту од 300, 500, хиљаду, двије и пет хиљада еура. Ми смо имали захтјева 100 карата више од укупно колико има мјеста, 88. Продали смо двије и по хиљаде претплатних карата, ту још нема наших компанија које ће из утакмице у утакмицу требовати карте. Ту нема Варвара, који ће добити око 500 карата“, казао је Бокан.

Он вјерује да ниједна утакмица неће бити одиграна без најмање три и по хиљаде људи.

„Надам се да ћемо макар на половини утакмица пуну Морачу“, казао је Бокан.

Он је, коментаришући одсуствио играча због обаавеза у репрезентацији, казао да ће Будућност бити наклоњена онолико колико буде могла.

„Не можемо запоставити ни интерес клуба. Интерес репрезентације је број један, али ћемо гледати да правимо што је већи компромис када је у питању репрезентација. Будућност је увијек отворена, успјех је када смо сви уклучени град, држава, колективи, успјешни привредници. Морамо бити озбиљни и у томе ће Будућност бити озбиљна“, закључио је Бокан.

Нову сезону подгорички тим почеће 1. октобра дуелом са Крком у Подгорици.

Премијерни наступ у Евролиги заказан је за 12. Октобар, када у Подгорицу стиже екипа Арманија из Милана.

Извор: мондо.ме/Мина

Коментари / 0

Оставите коментар