Тухел мијења позицију Нејмару - сад је "десетка"!

Пари сен Жермен у наставку сезоне, ако експеримент успе, у потпуно новом руху и с новом улогом за најскупљег играча данашњице.

Фудбал 28.09.2018 | 11:00
Тухел мијења позицију Нејмару - сад је "десетка"!
Томас Тухел покушава да пронађе решење којим ће до изражаја доћи квалитети СВИХ његових нападача, а најновија идеја је да Нејмар промени досадашњу уобичајену позицију.

Од Нејмара смо до сада навикли да најчешће игра на месту левокрилног нападача, много ређе на десној страни, а идеја немачког стручњака јесте да Бразилац пређе на позицију "десетке", иза Килијана Мбапеа и Единсона Каванија.

На месту плејмејкера играо је и у другом полувремену меча против Рена (3:1) када су у наставку победу донели Тома Меније и Ерик Максим-Шупо Мотан.

"Њему се свиђа да игра на тој позицији, а свиђа се и нама. Укључен је тако у сваки напад, не само у оне који крећу с леве стране. На том месту има нешто више слободе и у средишту је игре, а ми ћемо се трудити да га укључимо у све наше нападе", рекао је Томас Тухел који осим улоге Нејмару мора да смири и његов темперамент.

Бразилски фудбалер, који је прошлог лета стигао из Барселоне у рекордном трансферу од 222 милиона евра, није добио нити један глас у избору за најбољег играча године (ФИФА Тхе Бест) и жељан је да се у току наредне сезоне докаже као прави наследник Роналда и Месија.

"Ако га укључимо - реалније је да ћемо стварати више шанси. Тако размишљам о свим играчима, шта желимо од њих и шта можемо добити од њих", казао је Тухел и додао:

"Мислим да ће бити добро за нас ако Нејмар буде играо у средини".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар