Црнадак одбацио оптужбе Бристрића

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак одбацио је све оптужбе амбасадора у Саудијској Арабији Сенахида Бристрића, који тврди да министар намјерно опструише долазак арапских туриста у БиХ.  

Босна и Херцеговина 26.09.2018 | 12:26
Црнадак одбацио оптужбе Бристрића
– Он очигледно покушава код својих шефова да добије неки поен пред изборе. Сви туристи су добродошли, укључујуци и оне из Саудијске Арабије и ја их све позивам да дођу. Сва мјеста у амбасади у Ријаду су попуњена у складу са систематизацијом и амбасадор треба да ради свој посао умјесто што министру преко медија поручује ста треба радити. Нисам обавјештен да је било који туриста отказао долазак јер му се није могла издати виза – каже Црнадак за Српскаинфо.

Подсјећамо, Бристрић у отвореном писму јавности, кога је објавио Клиx.ба тврди да Црнадак наноси штету БиХ.

– Амбасада БиХ у Саудијској Арабији је прошле године имала врло лоше искуство с министром Црнатком који је у јеку сезоне (јуни и јули) из Рјада повукао двојицу кључних људи за издавање виза, а као замјену послао само једну особу и то са закашњењем, што је Амбасади створило нерјешив проблем. Да би се исти сценариј избјегао у 2018. години, а очекујући велики раст броја захтјева за визе туриста из Саудијске Арабије, у децембру 2017. године Амбасада у Ријаду је послала допис свим релевантним службама министарства у којем је детаљно образложено да ће амбасади од првог маја 2018. године бити потребне три особе за испомоћ у конзуларним пословима, односно за обраду и издавање виза током љетне сезоне – поручује Бристрић.

Према његовим ријечима, Црнадак је обећао да ће послати три додатна слубеника, да би потом стопирао рјешења о њиховом именовању. 

– Да је БиХ функционална држава, министар Црнадак би сигурно одговарао за опструкцију и наношење штете БиХ – нагласио је Бристрић за Клиx.ба.

Каже да је амбасада у Ријаду вјероватно једина амбасада БиХ која не живи од порезних обвезника.

-Напротив, она годишње пошаље у буџет институција више од миллион КМ само од издатих виза, а годишњи буџет амбасаде је мањи од 400 хиљада КМ. И оно што је још важније, да ће Саудијци као туристи, по слободној процјени, у БиХ током сезоне у 2018. години потрошити више од 100 милиона КМ – наводи амбасадор.

Извор: Клиx

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ре

26.09.2018 17:33

Наравно ти и мектиц радите свој посо свима који су било деведесетих у БиХ дјете Визе и позива те на добродослицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

26.09.2018 17:34

А колико си ти глуп мој Министер па зна он на ста пуца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

26.09.2018 17:39

Дзаба си СЕ накитио БиХ заставама опет те нејебе Нико низасто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

26.09.2018 17:49

То црндацино сад си оправдо оно СА факултете био иваницев нај бољи студент по пет испита полаго за дан и за мјесеци Дана заврсио Факултäт зато је он тако бистар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој куку перо

27.09.2018 06:54

А када би ти бар протрцао поред сколе. Па ниједна ријец ти у коментару није исправна. Ој мати мила свако се доцепао интернета па малтретира све зиво!

Name

Брано

26.09.2018 17:53

Глупане ниси нигдје присто у РС си онразена кљусина ови те висе нетребају искористили су твој Мандат Нико те није фермо како си лајо о РС ал сад нема ни овако људи ЦЕ те пљуват сваки дан и ударат иза усију гаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.09.2018 06:55

за себе говорис?