Имовина Српске одлази на добош

Имовина Републике Српске у 18 предузећа 1. октобра биће стављена на продају по принципу „све или ништа“. Пакет акција који власт жели да прода вриједи 3,8 милиона марака.

Република Српска 26.09.2018 | 07:56
Имовина Српске одлази на добош
Инвестиционо – развојна банка (ИРБ) Републике Српске, Друштво за управљање Пензијским резервним фондом РС и Друштво за управљање инвестиционим фондовима (ДУИФ) Кристал инвест организују заједничку продају пакета акција 18 емитента.

Најскупљи пакет акција који ће бити понуђен на продају су акције „Велетрговине“ Градишка, вриједности 943.687 КМ. Поред фондова Српске, акције у овом предузећу имају и ОМИФ Футуре фунд, ОМИФ Маxимус фунд и ЗМИФ у преобликовању Зептер фонд.

Српска продаје и акције предузећа „Романијапутеви“, вриједности 612.408 КМ.

Идуће акције по вриједности, а које ће бити стављене на продају су оне које РС има у предузећу „Матеx“ Бањалука, вриједности 580.289 КМ, те у „Пут ГП“ Источно Сарајево – 409.221 КМ.

Српска намјерава да се отараси и акција од 331.626 КМ у вишеградском „Унису УСХА“, као и у Хотелу Босна у Бањалуци, у којем има акције вриједности 309.757 КМ.

На бубањ ће и акције вриједности више од 100.000 КМ, а које Српска има у прњаворском „Пику“ и у предузећу „Техногас – Какмуж“ Петрово.

„Продаја пакета акција вршиће се у оквиру редовног берзанског трговања, уношењем групних налога „све или ништа”, у трајању од 1. октобра 2018, до реализације продајног налога, а најкасније до 12. октобра 2018. године“, објављено је на Бањалучкој берзи.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Криминализација, ДА ЛИ ЋЕМО И ДАЉЕ ДОЗВОЛИТИ

26.09.2018 06:09

Уочи октобарских избора са разних страна се могло чути да грађани РС треба да очекују кратку, али прљаву кампању. Можда, чак, прљавију од претходне, која је обиловала увредама, клеветама, измишљотинама, спиновањем.... Жеља политичара да контролишу медије, чему се наша средства информисања, углавном због тешке материјалне ситуације, не опиру превише. Уколико се, пак, усуде да бар покушају да коректно раде свој посао – етикета им не гине. Раније смо били страни плаћеници, сада смо постали домаћи, јер нас БАЈА плаћа да „криминализујемо “СзП. Тако бар се да закључити из ријечи ОГАВНОГ БЛАЦЕЊА СА ДОДИКОВЕ РТРС. Гдје иде та прљава кампања? Гдје је „удружени медијски подухват“ против СзП? Јел' ово што је побројано „непринципијелна коалиција“? Узгред, зар критика није добродошла? Напади политичара на медије нису никаква новост, а БН ТВ их је бар искусила. Разни политичари су је нападали, тужили, претили, затварали… Најжешће кад је садашња ВЛАДА АМИНОВАЛА СТАВЉАЊЕ МЕТЕ НА ЦЕЛО НОВИАРИМА НЕПОДОБНИЦИМА. Плаћају и астрономске казне по „ДОДИКОВОМ “ закону. Политика вођена деведесетих је била штетна по РС. Зашто онда и Биса и Баја (кад го то могу), пропагандне перјаница СНСД, блате медије по угледу на деведесете? Да ли је то порука коју „проевропска“ и „реформска“ власт шаље медијима, пре свега ТВ БН? Да ли је слобода мишљења забрањена, а медијима боље да по мишљење иду у ПАЛАТУ ГДЈЕ ЈОШ БИТИШЕ ВЕЛКИ БАЈА? Све се више угрожава лични интегритет СВИЈУ НАС (ПА И НЕПОДОБНИХ НОВИНАРА)од стране државних управа које су у савезу са компанијама које нас желе натјерати да користимо њихове ресурсе и њих чинити још богатијим; њиховој огромној лакомости и апетитима за власт и богаћење нема краја, већ су нас направили овисним о многим стварима: људско биће више не зна самостално живјети, подложно свим модерним новотворинама и све ок а неког појединца који не жели бити роб свих тих новотарија жели живјети слободно у природним условима желе поробити и ставити под свој надзор гдје престаје свака исконска слобода јер човјек једино је слободан када се роди па до уписа у матичну књигу рођених,регистар рођених а тада почима животна агонија модерног времена. Ево тренутна Влада у РС је добила јеловник из којег ће морати изабрати која јела ће појести да би задовољила услове за опстанак на власти… проблем ће бити ако буду морали појести све што је сервирано од НАРОДА У ОВОМ ТРЕНУТКУ. Нешто од предјела и десерта су Влада БИСЕ И ТЕГЕЛТЈЕ до сада и појеле, алиостаје питање главног јела у виду формирања нове ПОЛИТИКЕ БОЉИТКА, ИСТИНЕ И ПРАВДЕ, те суђење за злочине "ЛУКАЧЕВОМ МУП-у". Главно јело, али врло тешко за Владу. За сада не стиче се дојам да се Бисина и Бајина власт баш борила и да ће у будућ борити за интересе ЦИЈЕЛОГ НАШГ НАРОД КОЈИ НАВЕДЕНО ГРОМОГЛАСНО ТРАЖИ. Некако је увијек било најлакше појести нешто везано уз браниоце и борце у РС и то показати као интерес ВЛАДАВИНЕ У БУДУЋЕ. А шта Влада мисли како ће "сварити" и брниоца РС Давора Драгичевића??????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2018 07:37

Еxтра текст

Name

Исток

26.09.2018 07:53

Писмо ВЛАДАРИМА У БАЊАЛУЦИ. Одбијам да вам плацам порез и тв претплату. Ви нисте дрзава. Ви сте скупина силедзија која мени одузима право на рад. Мом дјетету сте такодје одузели право на рад и право на зивот на његовој прадједовини . Насој дјеци одузимате право на бесплатно квалитетно сколовање, право на кретање . Ви творите земљу која има сепаратне законе . Једне законе за Вас припаднике клана а друге законе за нас , остале . Не зелим висе да вам плацам за овакво понасање и нерад.Нисам вам дузан ниста. Ви сте за мене ниста и нико са постројбама силедзија које ви називате полицијом и постројбом бандита без морала и образа ,које ви називате судијама. Овакво понасање вас , који себе називате дрзавом даје мени за право да изразим градјански бунт.Да се одупрем васој деструктивној сили . Да са себе стргнем ланце које ми ви сојим законима намецете . Вама висе ниста нецу платити. Мозете ми само отети то сто сте наумили да опљацкате. Не зелим вас у својој близини и упозоравам да не улазите у моју имовину. Ви који себе називате полицајци , инспектори и остала багро која слузи овој поганој криминалној власти на мој посјед нисте добродосли. Насупрот вама паразитима из дрзавне управе , радницима електродистрибуције , водовода и канализације , као и постарима и сметљарима врата су сиром отворена а моја помоц и солидарност у било ком слуцају неупитна. Ви ,Сметљари , Водоинсталатери и Дистрибутери воде , Постари и Електрицари Ви сте ТИ којима ја могу захвалити сто ми зивот цините лаксим и угоднијим и за то вам ВЕЛИКО и НЕИЗМЈЕРНО ХВАЛА. Остала БАГРО у које убрајам полицајце ,убице, судије,силоватеље, тузиоце, подмитљиви слузбеници, судске изврситеље , нарко дилере,пљацкасе и отимаце , царинике и порезнике , представнике било којег облика корумпиране олигархије власти ,Гори сте од Хабсбурске монархије или Отоманског царства и зато СИКТЕР са моје имовине , НЕПОЗЕЉНИ СТЕ у мојој близини, пуцацу и ударацу вас с цим стигнем . Гори сте од било ког завојеваца и тиранина . Молим било кога ко нам мозе помоци да се заститимо од васих убистава , отимања изгладњивања и силовања да нам помогне. Помозите српском народу да са ледја скинемо ове који себе називају прогресивнима . Забраните СНСД , ухапсите Лукаца , похапсите ове који су били дузни да у народ правду донесу а они су то пропустили да ураде зато сто их ови тиранини стите како би могли наставити тиранисати народ. Од похлепе слијепим тузиоцима одузети право на рад и сву нелегално стецену имовину. А погледајте у свом окрузењу. Управо те судије и ти тузиоци су медју најбогатијима. Европо, Свијете ми у 21 вијеку у сред Европе гладујемо јер нам олигарси хљеб отимају , ми страхујемо за своје зивоте и зивоте своје нејаци . УПОМОЦ!!!!!! ..........ХЕЛП!!!!!!!

Name

хммм

26.09.2018 07:53

А као до сада смо добро управљали имовином мислим задњих 25 година , хммм све го струцњак

Name

Ивсј Лопов,

26.09.2018 08:32

само још зна распродавати;народни муку" али мајсторе и вама долази Крај.

Name

Миле Д.

26.09.2018 10:24

Зивјела Унитарна РС, по мојој мјери.

Name

Мк

26.09.2018 10:41

ШТА ЈЕ ВАМА ЧУДНО ЧЕМУ СЕ ВИ СТАЛНО НЕШТО ИСЧУЂАВАТЕ .ОТАЦ МУ ТРАЖИ СНАЈУ КОЈА ЋЕ РОДИТИ НАСЉЕДНИКА ОТАЦ МУ ИЗГУБИО РАЗУМ БРАТ ИМА СВЕ А НЕМА НИШТА ОН НЕЗНА КУДА УДАРА ЧОВЈЕК ЛУДАК ЖЕШЋИ А ВАМА НИ 12 ГОДИНА НИЈЕ ЈАСНО ДА СА ПАТОЛОШКИМ ЛУДАКОМ ИМАТЕ ПОСЛА .ГОРИЛЕ ШАЉЕ И РЕКЕТИРА СВЕ ЖИВО ХАРА ПО Р.СРПСКОЈ И РАДИ ШТА ХОЋЕ А ЛУДАЦИ МУ ТАПШУ И ЛУДАКУ НИЈЕДАН ПСИХИЈАТАР НИЈЕ МОГАО ДОКАЗАТИ ДА ЈЕ ЛУДАК И ВИ СЕ И ДАЉЕ ЧУДИТЕ И ИСЧУЂАВАТЕ .КОЈА ДЕМОКРАТИЈА КАДА МОРАШ СВАКЕ ГОДИНЕ ПРВО ПЛАТИТИ ГОРИЛИ 50.000КМ ДА БИ ТИ ФИРМА УОПШТЕ РАДИЛА И НОРМАЛНО ДА НЕМАТЕ ДА ИСПЛАТИТЕ РАДНИКЕ.МИ СМО НА ЗАПАДУ ОДАВНО АЛИ ДИВЉЕМ ЗАПАДУ.

Name

Когде

26.09.2018 06:18

Ево ја цу скупити новац 300 хиљ за дионице хотела босна.. ал мало сутра да це ми бити дозвољено. Само за њихове мЈмуне из партије је дозвољено...све намјестена прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

26.09.2018 06:20

Ћопић то је прилика да пунцу смести робију

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

26.09.2018 06:21

Продаја ресурса, "слободно трзисте" и приватизација друствених предузеца води у тотално сиромаство. Тај метод смо имали у Цилеу, Аргентини, Боливији, Пољској, а разрадила га је свјетска банка и ИWФ! Знаци нема за сада перспективе за РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

26.09.2018 08:26

Одавно већ нема

Name

Криминализација СИРОМАШТВА У РС

26.09.2018 06:27

У цијелој Европи постоји тенденција према репресивним административним режимима на локалном нивоу чији су чест резултат кршење основних људских права особа које се налазе у посебно осјетљивом положају као што сусиромашни и они који излазе из затвора, а које се све више кажњава само због њихова положаја. У неким су случајевима те особе искључене из самих социјалних програма или стамбених пројеката који су обликовани како би се људима помогло да се интегришу или реинтегришу у друштво. Локалне власти користе се мјерама за криминализацију свакодневних активности СВОГ ОСИРОМАШЕНОГ НАРОД у њиховој борби за преживљавање. Те мјере могу попримити облик законских прописа против просјачења, забране спавања на отвореном и узимања предмета из канти за смеће, или присиљавања људи на „покрет”. Након што су једном оптужени,СИРОМАШНИМ је врло тешко, ако не и немогуће, приступити правди. Социјална политика и потицање социјалног укључивања одувијек су се налазили високо на дневном реду социјалних демократских влада ( а шта је наша тренутна Влада урадила по том питању).Н И Ш Т А!!!! Као и друге државе у окружењу, посљедњих је година и РС доживјела пораст броја људи који живе у сиромаштву. Они су рањиви чланови друштва и имају пуно право на уживање својих основних права и слобода на нивоу ЕУ-а и на нивоу НАС КАО БУДУЋЕ ДРЖАВЕ ЧЛАНИЦЕ. У релевантним уговорима између осталог се наглашава обавеза Уније да се бори против социјалне искључености и дискриминације, да инагурише социјалну правду и заштиту, те да придоноси искорјењивању сиромаштва и солидарности међу грађанима. Постоји потпуна забрана подвргавања другог људског бића нечовјечном или понижавајућем поступању или кажњавању, у складу с чланком 4. Повеље Европске уније о основним правима. Није социјално праведно да неке земље криминализирају сиромаштво, док многе друге чине све како би својим грађанима омогућиле да, на примјер, задрже своју имовину унаточ незапослености и/или немогућности испуњавања својих кредитних обвеза, а све то имајући на уму да је, с обзиром на то да економска криза траје већ десетке година, врло вјеројатно да ће број људи који живе у сиромаштву и даље расти. Које правне радње ВЛАДА БАЈЕ И БИСЕ намјерава подузети како би осигурала заштиту вриједности и основних права грађана, како је описано у Уговорима, како би државама чланицама било немогуће усвојити мјере или законодавство у том подручју које би негативно утицало на сиромашне који врло често прерастају у бескућнике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2018 07:38

Еxтра као и предходни текст.

Name

Јаста

26.09.2018 09:23

Бога ми овај текст је бољи ид свих балканских портала. Браво Царе!

Name

ре

26.09.2018 10:16

Ти би друже требао почети писати блог, не знам ни ко си ни шта си, али имаш доброг смисла и стила. писање блога можеш радити потпуноно анонимно. Препоручујем "блоггер" платформу. позз

Name

Опет

26.09.2018 06:46

Продаце вјероватно и несто од овога овима који имају своје прсте у убиству Давида и нападу на новинара БН телевизије. Бас ме интересује ста ли су они изабрали из ове бајковите понуде? .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незаконито богаћење функционера

26.09.2018 07:15

На проблем системских недостатака који остављају простор за незаконито богаћење јавних функционера, невладине организације и опозиција указују већ годинама. Судећи према, начелно, високом нивоу сагласности медју политичким партијама, чини се да је дошло вријеме да се ова област уреди. Бар на законодавном нивоу. ДА ЛИ О ОВОМЕ РАЗМИШЉА БАЈА И БИСА???? Процес уредјивања законодавства у дијелу који би требало да затвори, или бар минимизира простор за незаконито богаћење, односно, омогући ефикасно откривање таквих случајева и њихово санкционисање у РС није ни почео, па до даљег остаје отворено питање каквог ће квалитета бити конкретна рјешења, али је индикативно да нови закон који би требало да незаконито богаћење функционера третира као кривично дјело, начелно подржавају све партије. Формалан процес је покренуо СзП , који је скупштинском Одбору за антикорупцију упутила иницијативу за консултативно саслушање поводом уводјења новог кривичног дјела „незаконито богаћење јавних функционера“ – спрјечавање и кажњавање појединаца који су јавну функцију искористили за сопствено богаћење, важан дио аргументације која говори у прилог криминализацији овог дјела. Требала се у предизборним митинзима бар покренути дебату и саслушати аргументе за и против. Првенствено мислим на државног тужиоца – да ли Тужилаштво располаже свим неопходним механизмима. Скрећем пажњу и да је Европска комисија сугерисала да би требало криминализовати незаконито богаћење јавних функционера, а и Амбасада САД је, такодје, сугерисала да би то био ефикасан механизам који би помогао Тужилаштву да много боље и брже процесуира такве предмете.“. А ШТА РАДИ БАЈА,БИСА, ЛУКАЧ,ЛЕПИР..... законска рјешења за процесуирање оваквих случајева постоје одавно АЛИ ВЛАДА И ИНСТИТУЦИЈЕ СЕ ПРАВЕ ЋУТОЛОЗИ И НЕ ОБСЗИРУ СЕ ПУНО НС НАВЕДЕНО - ПА НАЈВЕЋИ КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА ЈЕ У САМОЈ ВЛАДИ РС-а. Дакл, постоји проблем политичке воље за његово спроводјење као и проблем стручних капацитета државних институција. Морамо имати оспособљене и ефикасне државне институције. Ми их у РС немамо. Ниво знања у Тужилаштву за овако софистициране истраге је на ниском нивоу. Затечен сам нивоом компетентности људи у Тужилаштву. Тамо још не знају да ли је компјутерски програм Ексцел или Ексел (Мицрософт Еxцел), а чуо сам и да кажу 'специјални технолошки уредјај – УСБ'.“ Незаконито богаћење јавних функционера је нагло актуелизовало И НОВИМ ДЕШАВАЊИМА У ТУЖИЛАШТВУ И МУП-у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коциц

26.09.2018 07:55

Да та имовина вриједи купили би је Каја,Слоба,Баја,кум Миле али нема јој лијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре(Коциц)алитиц

26.09.2018 09:58

Купица иста та марва сто си је навео али преко возаца својих и подгузних мува.

Name

Мато

26.09.2018 08:05

Ста оцекиват од пљацкаса и убица све на сито дадосе унистили су све покрали ја само незнам задто слузе ти судови у тој пропалој дрзави како мозе бит један пљацкас лопов насилник националиста. На целу изгледа даје та дрзава пропала скроз док тајкуни и пљацкаси воде дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

26.09.2018 08:34

Само ти продаји,али знај да ти није цаца оставио та предузеца у аманет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2018 09:39

Јосип Броз Тито је све то оставио а Србин уништио . Кад погледаш Србину је најбоље живјели под влашћу неког ко није Србин.

Name

правда и истина за Српску

26.09.2018 08:40

Кажеш продају пакет акција који а вриједи 3,8 милиона марака. А МЕНЕ ИНТЕРЕСУЈЕ КО ДОНОСИ ТАКВУ ОДЛУКУ. ПА АКО СУ ТО БАЈА, БИСА и ТЕГЕЛТИЈА ОНДА НЕКА ЈЕ СВОМ ГРАЂАНСТВУ НА ЧАС АКО ИСТЕ ПОНОВО ДОВДУ НА ТРОН КИМИНАЛИЗОВАНЕ ВЛАДАВИНЕ . НАРОД ОДЛУЧУЈЕ З БУДУЋНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивио

26.09.2018 09:07

Милорад додик и сви они који воле Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стршљен

26.09.2018 09:09

САМО УДРИ БАЈА, ДОК ГОД ОВАЈ НАРОД ПРИСТАЈЕ ДА БУДЕ ОВЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рер ер ееееерееее

26.09.2018 09:21

Сад сви на њему оштре мантру...хахаххахахахх Дооодо додо ста ли би ти свом народу радио кад би опет добио изборе ал не добићеш њоооњу=њоњаша то ти је шарена лаажа... хаххахахахах ЗБОГОМ ДОООДО...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕДИНО ПРАВЕДНО РЈЕШЕЊЕ

26.09.2018 09:23

ИЗГУБИ ЛИ ГАД ОВАЈ ПУТА ЗБРЕ, А ТРЕБАЛО ЈЕ ОДАВНО ТАКО ДА БУДЕ, КУД СРЕЋЕ, ОНДА , ЗРЕДАИ И ОДУЗИМАТИ ИМ СВУ ИМОВИНУ КОЈУ СУ СТЕКЛИ ЗА ВЛАДАВИНЕ, ТО ЈЕ ПРАВДА. ОГОЛИТИ ИХ И ДОВЕСТИ НА НИВО КОЈЕМ СУ БИЛИ ПРИЈЕ ХАРАЧЕЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ттттттттттттттттттттттттттттт

26.09.2018 09:44

Јос мало бит це продајем РС повољно, добро оцувана, мало пресла... Тугооо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

26.09.2018 09:55

Оде српство на добос хахахахаха.... само будала мозе гласати за црвене кмере. Гдје су локал патриоте и сендвиц најамници сад? Хахахаха залости моја. Бјезите народе ако имате гдје. Послије избора(ако добију изборе) иду веци порези, лукаченкови ескадрони смрти це добити веца овласцења да отимају сто им се свиди. Сретно народе РС у будуцности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЖЕ СПАСИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ОД СРБА

26.09.2018 10:01

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛАДИ

26.09.2018 10:02

ЗНА ДА ГУБИ ИЗБОРЕ ПА ДА СЕ ОБЕЗБИЈЕДИ САД КАД ОДЕ У ОПОЗИЦИЈУ ИЛИ БЈЕГСТВО. ЖИВЈЕЛИ НАМ МЛАДЕН И ВУКПОТА ДО ПОБЈЕДЕ. ДРАГИ СРБИ НИКАД НИЈЕ БИЛА БЛИЖА ПОБЈЕДА САМО ИЗАЂИТЕ НА ИЗБОРЕ 7.10. И ГЛАСАЈТЕ ЗА МЛАДЕНА ДА НАС ПРЕДСТАВЉА КУЛТУРАН И ПАМЕТАН ЧОВЈЕК, КОМЕ ЈЕ И ЛАВРОВ ПРИЈАТЕЉ И ЗА ВУКОТУ ДА МЛАДИ И ЧЕСТИТИ ЧОВЈЕК БУДЕ НА ЧЕЛУ РС. ДО ПОБЈЕДЕ, ДО НАС ЈЕ. С В И Ћ Е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.09.2018 10:04

Уништили су нас. Једини нацин да се казне одузети све нелегално стечено а запослити да при пои проституишете. Уништили сте РС. Уништили сте РС. Распродали, дрогирали, проституисали, протерали па почели убијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто не реци истину

26.09.2018 12:22

Ради се о фирмама које су све приватизоване за вријеме власти СДС-а и ПДП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

26.09.2018 12:46

Ма ово су само мрвице ,наиме послије избора спрема се ПОСЛЕДЊА ФАЗА ПЉАЦКЕ имовине РС. Павгорд це реализовати своју тузбу против глинице Зворник теску са каматама близу двјеста милиона к.м.,а све уз помоц корумпираних судија и политицара. Затим це се наци неки дугови ЕЛ. СРПСКЕ циме це се добар дио имовине овог предузеца преци у руке насег "бизнисмена" ,и углавном по истој матрици изврсице се "УДАР" на сведобростојеце фирме ,у циљу преузимања контролног пакета дионица или другацијег уласка у својину предузеца .Посебну улогу имат се судство РС ,које је под строгом контролом владајуце олигархије. НА ЗАЛОСТ ОВО СЕ НЕ МОЗЕ СПРИЈЕЦИТИ. Избори су беспотребни, ПЛАТИЦЕ ОВАЈ НАРОД ЗЕСТОКУ ЦИЈЕНУ. МОЗДА СМО ТО И ЗАСЛУЗИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

26.09.2018 14:28

Тако тије кад дрзаву воде тајкуни диктатори пропалице пљацкаси нико се небори дабисе несто остварило као позитивно знаци свесу покрали и ојадили бисерја се нејавља нити коментарисе садје сва усрана од главе до пете као и њен снсд.

ОДГОВОРИТЕ