ИТА: Добар отпор Фиорентине Интеру, али...

Три бода остала на "Меаци"! Фудбалери Интера савладали су Фиорентину у шестом колу Серије А резултатом 2:1.  ВАР овај пут на страни Интера! Након што су им судије уз помоћ видео технологије против Сампдорије у суботу поништиле два гола, вечерас је ВАР био на страни "неразура" који су против Фиорентине били у подређеном положају али ипак стигли до тријумфа.

Фудбал 25.09.2018 | 23:24
ИТА: Добар отпор Фиорентине Интеру, али...
Интер је водио на полувремену, да би се Фиорентина вратила у меч, али су сва три бода ипак остала на "Ђузепе Меаци".

"Неразури" су забележили своју трећу победу у шампионату, док је "Виола" уписала дурги пораз, те обе екипе имају исти број бодова, као и укупан учинак.

Први гол на мечу био је дело искусног Аргентинца Маура Икардија из пенала у 45. минуту, а са "минималцем" се отишло на полувреме.

Суперталентовани фудбалер Фиорентине Федерико Чиеса је изједначио резултат у 53. минуту, да би победу Интеру донео Данило Д'Амброзио у 77. минуту.

Српски фудбалер Никола Миленковић одиграо је свих 90 минута за госте из Фиренце на позицији десног бека.

Прва три бода на "Меаци" ове сезоне Интер је освојио против Фиорентине.

"Црно-плави" су вечерас пружили блиједу партију са доста индивидуалних грешака, али су ипак у јеку напада гостију искусно искористили грешку одбране и везали другу узастопну побједу у Серији А са којом су се бодовно поравнали са вечерашњим противником који сутрашње мечеве дочекује на трећој позицији.

ИНТЕР - ФИОРЕНТИНА 2:1 (1:0)

У одличном првом полувремену је виђен само један гол и то са бијеле тачке. Гости су одлично отворили меч и већ у 7. минуту погодили стативу након ударца Кевина Мираласа. Домаћини су се ослободили почетног притиска и прву прилику створили након контранапада којег је приземним ударцерм из прве окончао Мауро Икарди, али је Албан Лафонт био добро постављен и са лакоћом укротио лопту.

Интеристи су наставили са нападима, одличне прилике су имали Иван Перишић и Антонио Кандрева, али су били без мирноће у завршници.

Другу велику прилику за Фиорентину у првом дијелу је пропустио Ђовани Симеоне, којег је у дуелу "један на један" прочитао Самир Хандановић и сачувао своју мрежу.

Ипак, публика на "Меаци" је видјела погодак свог тима.

Антонио Кандрева је упутио центаршут са десне стране, лопта је у руку погодила Виктора Угоа који је од Италијана био удаљен мање од једног метра, али је судија уз помоћ ВАР-а, чини се престрого....

....показао на бијелу тачку са које је сигуран био Мауро Икарди за свој први гол у Серији А ове сезоне.

Интеру су уз помоћ ВАР-а у суботу против Сампдорије оправдано поништена два гола, али је побједу у 94. минуту донио Марсело Брозовић. Лућано Спалети је бурно прославио тријумф и због "оштрих" ријечи упућених у камеру током славља зарадио суспензију која му је скинута само пар сати прије почетка меча против Фиорентине.

У наставку темпо није опао, напротив.

Већ у 53. минуту Фиорентина долази до изједначења. Рађа Нанголан је неодговорно на средини изгубио лопту која је дошла до Федерика Кијезе који је шутирао са ивице казненог простора, али је лопта на путу према голу закачила Милана Шкрињара, промијенила смјер и преварила Хандановића.

Гости су се након изједначења "ослободили" и имали више од игре, али је Интер практично из ничега дошао до новог вођства.

"Неразури" су брзо извели аут и ухватили госте неспремне и ван одбрамбене формације. Икарди је одлично дао лопту у простор који је без потребе иза својих леђа у шеснаестерцу оставио Уго, а одличним утрчавањем је то искористио Данило Д'Амброзио и приземним ударцем савладао Лафонта.

До краја меча одличну прилику за поравнање није искористио Душан Влаховић који је вечерас дебитовао за "Виолу", а Никола Миленковић је одиграо свих 90 минута као десни бек у систему са четири дефанзивца.

Серија А, 6. коло:

Интер - Фиорентина 2:1 (1:0)
Икарди 45' п, Д'Амброзио 77' -- Чиеса 53'

среда:

19.00 Удинезе - Лацио
21.00 Рома - Фрозиноне
21.00 Аталанта - Торино
21.00 Каљари - Сампдорија
21.00 Ђеноа - Кјево
21.00 Јувентус - Болоња
21.00 Наполи - Парма

четвртак:

19.00 СПАЛ - Сасуоло
21.00 Емполи - Милан

ТАБЕЛА: Јувентус 15, Наполи 12, Фиорентина 10, Сасуоло 10, Интер 10, Лацио 9, СПАЛ 9, Удинезе 8, Сампдорија 7, Парма 7, Ђенова (-1) 6, Аталанта 5, Милан (-1) 5, Рома 5, Торино 5, Каљари 5, Емполи 4, Болоња 4, Фрозиноне 1, Кјево -1.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар