Клиперси на новом почетку, са Теом и Бобијем!

После лоше сезоне Клиперса, екипа двојице српских интернационалаца нада се да ће ове сезоне завршити у плеј-офу.

Кошарка 27.09.2018 | 12:30
Клиперси на новом почетку, са Теом и Бобијем!
Први пут у последњих десет година, Лос Анђелес Клиперси почеће сезону без Деандре Џордана, Блејка Грифина или Криса Пола у саставу.

Док Риверс повешће у такмичарску 2018/19 тим за који ће играти двојица српских кошаркаша -Милош Теодосић и Бобан Марјановић, двојица одличних дефанзиваца - Патрик Беверли и Ејвери Бредли, најбољи "шести играч" из прошле сезоне - Лу Вилијамс, као и опорављени Данило Галинари, који процењује да ће његов саиграч Тобијас Харис "експлодирати" у следећој сезони.

Током овог лета, Клиперси су довели и центра Вашингтон Визарда Марћина Гортата у трејду којим је у супротном смеру отишао бек Остин Риверс, син тренера Клиперса.

Прошла година била је тешка за обе франшизе из Ел-Еја. Лејкерси пету сезону узастопно нису играли у плеј-офу, а Клиперси су пропустили доигравање први пут у пола деценије.

Проблеми са повредама били су огроман проблем за Дока Риверса и 11 играча је укупно пропустило 265 утакмица. Тренер Клиперса је током сезоне комбиновао чак 37 различитих стартних постава, а сада тврди: "Ова франшиза није имала здравији тим".

"Да бисмо имали успешну сезону морамо да будемо здрави. Имамо групу момака која може да побеђује у овом саставу", рекао је Риверс.

Током "медиа даy"-а, кошаркаши Клиперса разговарали су са новинарима, а Бобан Марјановић био је упитан на чему је радио овог лета. У одговору је подсетио да се недуго после одласка из Ел-Еја прикључио репрезентацији и отпутовао на гостовање у Грузији.

"Почетком лета сам играо за репрезентацију у квалификацијама за Светско првенство, а после тога сам одморио само недељу дана. Радио сам на мишићној маси и генерално на својој игри - офанзивној и дефанзивној, да бих видео шта могу да радим боље, како да се брже крећем... Обратио сам пажњу на детаље, посматрао сам видео снимке, слушао сам савете тренера и покушао сам да то поправим. Мислим да је најважније да сваке године будем бољи од претходне", изјавио је српски горостас.

За време лета, Марјановић је заједно са Тобијасом Херисом снимао и забавне видео клипове, које су новинари хвалили.

"Хвала ако вам се свиђа. Пробали смо да поправимо наше пријатељство и да пренесемо нашу позитивну енергију. Да насмејемо љуте, јер такав однос имамо. Само смо хтели да људе како ми то радимо и да им донесемо осмех. Да ли ћемо још снимати? Надам се да хоћемо, зависи од нашег продуцента - Тобијаса Хариса. Ја сам само глумац ту", насмејао се Бобан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар