СП - Петрић: Сигурно се сада нећемо зауставити!

Одбојкаши у среду (21. 15) против Италије играју прву утакмицу "Топ 6" фазе Светског првенства.

Остали спортови 25.09.2018 | 20:50
СП - Петрић: Сигурно се сада нећемо зауставити!
Репрезентација Србије прошла је "пакао" на путу до треће фазе Светског првенства у Италији и Бугарској.

Кроз утакмице против САД, Русије и Француске, светских одбојкашких велесила, обезбедила је пласман међу шест најбољих коло пре краја друге фазе турнира, тако да је против Пољске могла себи да приушти опуштање и убедљив пораз.

"Орлове" је жреб у "Топ 6" групи спојио поново са Пољацима, али и домаћином Италијом, са којом ће се састати у среду од 21.15 часова у Торину.

Теоретски, делује да из те групе могу лакше до полуфинала СП, него да су противници Бразилци, Американци или Руси.

"Против Пољске ни изблиза нисмо одиграли на најбољи начин и то може да нас охрабри пред нову утакмицу", каже Немања Петрић, чија логика је да против истог ривала не можемо да пружимо две слабе партије у пет дана.

Поготово што у четвртак, за разлику од недеље у Варни, неће бити разлике у степену мотивисаности.

Ипак, први су на реду "азури", који су забележили седам победа и само један пораз, од Русије у пет сетова.

"Јако озбиљна репрезентација, пуна квалитетних играча, која је доста показала у досадашњем току шампионата. Играју пред својом публиком и сигурно ће бити јако неугодан противник, што не значи да ми немамо квалитет да их победимо", каже Петрић.

Ова генерација има мини-серију успеха на великим такмичењима. Пре две године у Кракову је освојила Светску лигу, а 2017. заузела треће место на Европском првенству у Пољској, где је пропустила велику шансу да се нађе у финалу.

И сада је циљ једна од медаља, за шта је потребно одиграти као у победама над Русијом и Француском (по 3:2), можда и боље.

"Приоритет нам је био да се нађемо у Торину, али сигурно се сада нећемо зауставити. Сви имамо у главама јасан циљ, а то су полуфинале и сама завршница Светског првенства",самоуверен је Немања Петрић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар