Српску да воде успјешни људи

Покрет Успјешна Српска на данашњој конференцији упутио је народу Проглас у којем упућује на путеве којим је неопходно кренути одмах након избора, ако желимо бољу будућност и успјешну Српску.

Република Српска 25.09.2018 | 13:58
Српску да воде успјешни људи
''Република Српска у ново доба које је пред нама, улази недовољно спремна, а свако прилагођавање историјским потребама додатно јој је отежано унутар нефункционалне Босне и Херцеговине. Република Српска на друштвеном, економском, културном и сваком другом релевантном плану, нема одговор шта чинити сутра, за мјесец дана, за годину или деценију. Недостатак сваке стратегије и конкретних мјера, посљедица је дугогодишње праксе да је партијска припадност и подобност готово једини релевантан критеријум за ангажовање кадрова на руководећим мјестима у извршној власти Републике Српске.

Са овом праксом Република Српска мора престати одмах, а у супротном будућност ни Републике ни њених грађана неће бити осигурана генерацијама унапријед .

Из свих ових разлога Покрет Успјешна Српска тражи да се одмах по завршетку предстојећих избора креира Влада стручњака. Једини критеријуми за изгласавање и Владе и Премијера и свих министара у Народној Скупштини Републике Српске, треба да буду знање и искуство било ког од чланова врховног органа извршне власти. Неважно је и историјски небитно да ли су ти људи у политичким партијама, или ако јесу из којих су партија, или ако нису, чије су политичке опције симпатизери. Стручност, прије свега и једино, треба да буде разлог зашто је било ко од чланова Владе Републике Српске добио положај гласовима народних представника у Народној Скупштини. У супротном и овако велико кашњење за развијеним и успјешним земљама свијета само ће се повећати, продубити и постати заувијек ненадокнадиво.



Да би се учинио овај, неопходни и једини потребни први корак са којим Република Српска улази у изазове савременог доба, потребне су само три ствари: политичка мудрост, смиривање страсти и национално јединство. Покрет Успјешна Српска позива све учеснике у политичком животу Републике Српске да покажу неопходну политичку вољу која је потребна да би извршна власт добила кадрове који су јој , у овом јединственом историјском тренутку, тако драматично неопходни.

Ми желимо да најбољи и најуспјешнији воде Српску. Да људи из народа одлучују о народу Српске. Да наша дјеца имају будућност у бољој и успјешној Српској.

Наш Покрет ће у Народној Скупштини Републике Српске гласовима својих посланика подржати ону Владу која буде максимално задовољавала критеријуме стручности њених чланова - и ни једну другу. Само таква Влада – и ни једна друга – одговориће адекватно на захтјеве које ће будућност ставити пред све нас.

За ту будућност.

За генерације којима земљу остављамо.

За бољи живот свих грађана, већ данас.

Успјеће Српска!''.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ГРГА ДВОРОВИ

25.09.2018 12:07

И од Вас још пар саопштења и то је то до избора.После избора можете закључати странку и угасити. Нема вас јос ни пола аутобуса.Др.Петровиц предједник Г.О. Бијељин са Стевандићем прави дил да подржи његову листу, Цацан гура СНСД, Живић гура Војина, др Томо гура Дакића. Николић подржава Поповића, др Срдјан подржава Социјалисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Проле

25.09.2018 13:19

Струцна Влада је једина ствар која мозе да нас извуце из ове габуле.

Name

Милан Вукадиновиц

25.09.2018 13:21

Ко су ти струцњаци? Код нас се само запосљавају преко партије. Стоп партократији. Стоп запосљавању преко стеле. Дај Бозе да се ово и реализује. Напријед ПУС

Name

Недељко

25.09.2018 13:22

Добро сроцено Златко. Свака част на идејама. Кад би висе било оваквих било би боље у овој дрзави. Све најбоље

Name

Радослав Станковић

25.09.2018 13:24

Умјесто сто се прица и свађа у Сарајеву, што се прича о глупостима и неважним темама, било би кного корисније да се расправља о паметним и корисним стварима. Поздрав

Name

Дијана Главициц

25.09.2018 13:26

Стручна Влада је све што нам треба

Name

Сузана Глишић

25.09.2018 13:30

Други се баве брзвезним темама. Једино др Златко прича о најбитнијим стварима које имају утицај директно на нас зивотни стандард.

Name

Рада Стевановић

25.09.2018 14:47

Поздрављам доктора :Д

Name

Радица Стевановић

25.09.2018 14:47

Мој доктор је најбољи кандидат од свих кандидата. Поздрав

Name

Ре

25.09.2018 17:30

јадни ли сте ви и онај ко вас је платио да радите то што радите, распитате гласове као исподцензусна странак и ти се гласови елиминишу.

Name

Рудоња

25.09.2018 18:52

и Жељка ,је нај успјех Српске,Рудоња шверцет ,лош пјевач ,лопужа ,тенкиста ђикан ,главоња а Жељка чува успомену на ђеда Пеја и спрема се да оде у Блајбург.. На срамоту то им је највећи успјех..

Name

Станислав

25.09.2018 13:18

Занимљиве ид3је. Било би одлицно да се то и реализује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иљо

25.09.2018 14:56

Људи цовјек ладно води емисију Село на чело.хахахаха

Name

Ре

25.09.2018 17:32

Додик је искористио његово незадовољство статусом у СДСу зато што га СДС није хтио умјесто Миће кандидовати за градоначелника, и онда је на овај начин нашао да се свети..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сффг

25.09.2018 17:33

Колико плаћа овој дјеци што статирају уз њега? која је ово сировина од човјека, требао је бити боксер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скоро па утопија

27.09.2018 18:54

Е мој докторе,идеје и прица су једно а реална економија несто друго. Без стварања нове вриједности нема бољитка. А ста ми то нудимо као конкурентне производе свијету. У којим фабрикама да правимо такве производе. Мозда у ,,малим и средњм предузецима,, који нису никоме конкуренција? Они капацитети који су и могли како тако парирати свјетским у истој бранси свјесно су и по налогу унистени а и данас се унистава преостало. Да би се створило несто ново конкурентно потребно је двадесетак година, а до тада сва младост це отици из ове назови земље. Па да би крава дала прво млијеко од зацеца па до тога требају бар три године. Не залудјујте народ,народу треба истина.

ОДГОВОРИТЕ