Суперкуп је школа за Партизанове клинце, а сад оно право!

Две добре утакмице одиграли су црно-бели у Лакташима и сада се спремају за прво коло Јадрана против Цедевите.

Кошарка 26.09.2018 | 22:45
Суперкуп је школа за Партизанове клинце, а сад оно право!
Суперкуп Јадранске лиге је прошао, време је да, Партизан брзо сабере утиске и окрене се припремама за почетак сезоне у регионалном такмичењу и окршају са Цедевитом у Загребу. Може се рећи да су црно-бели одиграли изнад очекивања на турниру у Лакташима с обзиром на то да су претходно на турнеји у Шпанији доживели неколико убедљивих пораза и деловало је да мало тога штима у њиховој игри. Додуше, противници јесу били евролигашки тимови, попут Барселоне и Басконије, и на крају се показало да су из тих пораза Партизанови кошаркаши ипак нешто научили.

Против Морнара у четвртфиналу Суперкупа црно-бели су у последњој четвртини одиграли сјајних десет минута и решили утакмицу у своју корист. Донекле, и наплатили део дуга Баранима за прошлу сезону. Иако је тек почетак сезоне, самим тим није још време за прогнозе, делује да ова екипа Партизана има више енергије него раније. Такође, после дужег времена, имао доста младих и талентованих кошаркаша од којих би касније клуб могао, поред користи у смислу резултата, да профитира и финанијски.

Један од играча од којих се највише очекује је Вања Маринковић. Овај 21-годишњи кошаркаш на турниру у Лакташима пружио је две добре партије. У полуфиналу Партизан је био на једно погођено слободно бацање од победе против Будућности, али су Подгоричани на крају славили после продужетка.

“Биће ово добра школа за нас који смо јако млади и неискусни, свима ће бити тешко да играју са нама ове сезоне”, казао је Маринковић.

Утисак је да је Партизан могао раније да реши ту утакмицу, да је само искористио период када је Будућност у последњој деоници промашила неколико узастопних напада. Али…

“Имали смо и ми празне минуте, а морали смо да играмо мирније. Верујем да ће бити боље када почне сезона”.

Многе је, па чак и навијаче Партизана, изненадила добра партија против Будућности  јер се ради о тиму са озбиљним буџетом који је довео четворицу квалитетних странаца током лета.

“Они су евролигаши, шампиони АБА лиге, бране трофеј. Ми смо се после лоше турнеје у Шпанији дигли јако у Лакташима. Добили смо Морнар, па одиграли веома добро против Будућности. Показали смо ко смо и шта смо”, навео је Маринковић.

Из клуба су још на почетку припрема поручили да ће Партизанов циљ ове сезоне бити борба за трофеј, јер је жеља да се клуб врати у Евролигу. Конкуренција на Јадрану је изузетно јака, а управо би та енергија и потенцијал младих играча могли да буду адути Партизана.

“Имамо доста нових играча. Свима је драго што су у Партизану, многи су први пут играли пред оволико навијача. А тек их чека Пионир. Сви смо били под неким ‘хајпом’ и уживали смо”, закључио је бек црно-белих који је летос потписао нови уговор са клубом.

А како се Партизанови играчи носе са тим “хајпом” када је стварно важно видећемо већ следеће суботе од 20 сати, када ће црно-бели у Загребу одиграти меч против Цедевите.

Извор: моззартспорт

Фото: КК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар