Стигао је Леброн - плен креће у лов!

Џејмс је обукао дрес Лејкерса и признао: "Могао бих сад да изађем на терен!". Говорио је и о својој припреми, минутажи, исхрани, личним и тимским амбицијама. . .

Кошарка 26.09.2018 | 22:20
Стигао је Леброн - плен креће у лов!
Леброн Џејмс (33) је стигао!

Од овог понедељка, све у Лос Анђелесу "вртеће" се око "краља", који се за стално доселио из родног Охаја и почео нову еру славне франшизе из Стејплс центра.

Четвороструки добитник награде за најбољег играча НБА лиге и освајач три титуле задужио је опрему и први пут је комплетну обукао на дану за медије свог новог тима.

Неће проћи много до 1. октобра, када ће у златно-љубичастом дресу одиграти и први меч предсезоне против Денвера Николе Јокића. Биће то први меч нових Лејкерса, о чијем смо значајно измењеном саставу већ писали.

Учесник 14 Ол-стар утакмица насмејан је у понедељак стао пред микрофоне и камере.

"Значи ми много што сам ту. Из историјског угла, ово је као када су прављени нови Њујорк Јенкији или нови Далас Каубојси или Њујорк Џајантси... Неке дресове када обучете стекнете осећај поноса. Не само да осећате оно што је тренутно, већ и знате да морате да оставите нешто за оне који ће доћи после вас".

Леброн је неколико пута истакао да му прија што је обукао дрес који су носили великани кошарке.

"Одлично познајем историју ове игре. Знам сваку деценију и скоро сваку франшизу, дефинитивно знам много о Лејкерсима. Пре свега о овдашњој љубави према кошарци, а онда о ономе колико је људи овуда прошло. Огромна је ствар за мене што сам дошао овде и што сам члан Лејкерса".

После почетака у Кливленду, па селидбе у Мајами и повратка у Охајо, Кливленд је пре склапања новог састава затекао млад тим Лејкерса, који од 2013. године није играо у плеј-офу.

"Схватам да ћу морати да имам мало више стрпљења са млађим саиграчима. Ово је нови тренутак за те момке. Навикли су да буду плен, али сада ће бити ловци. Кад изађемо на терен ривали ће бити узбуђени због тога што ће играти против нас и желеће да нас победе. То је потпуно другачија игра".

Заједно са Џејмсом, Лејкерси су постали и ветерани - НБА шампиони Ражон Рондо и Џавал Мекги, као и велики Лебронов ривал Ленс Стивенсон или дуго проблематични Мајкл Бизли.

"Када ме питају како ћу помоћи младим играчима онда знајте да то нећу радити само ја, већ су зато ту и Рондо, Ленс Стивенсон, Бизли, Мекги, који је био у Голден Стејту и имао је победнички менталитет. Не морам само ја да помажем, већ можемо свакодневно да се мењамо. Имамо одличан микс ветерана, младих играча, шампиона, оних који желе да 'упијају' попут сунђера...".

"Када си члан Лејкерса не осећаш само лични понос, већ и добар дух због људи који су ти били пре тебе. Имам Меџика изнад себе и шта може такмичар као ја да тражи више од свог окружења?"

Годинама уназад прича се о Леброновој припреми, тренинзима и физичкој спреми Како приступа новој сезони?

"Исто као и увек. Ништа не узимам здраво за готово, ово ми је 16. сезона и у франшизи сам у којој желим да будем. Пре свега дугујем захвалност 'ономе изнад' за сваки следећи дан у овом спорту. Припремам се свакодневно, не узимам слободне дане и радујем се овом почетку. Волео бих да сад почнемо, могао бих да у овом тренутку кренем. Управо сад, док сам у дресу. Једва чекам!", узбуђен је "Тхе Кинг".

На питање да ли је разговарао са тренером Луком Волтоном о својој минутажи, Џејмс је одговорио...

"Нема плана за сада. Нисмо причали, разговараћемо о томе, али тренирам да бих играо колико Лук жели да играм. Ако у неком тренутку моја минутажа почне да смета екипи - о томе ћемо причати, али ако Лук буде хтео да играм 48  или 32 минута - у оптималној сам форми. Толико година слушам поруке 'Леброн игра превише, Леброн игра превише', а онда дође крај јуна и Леброн је и даље на врхунцу. Па онда закључе да не играм превише. Контролисано припремам своје тело, водим рачуна и када год Лук буде тражио - бићу спреман".

"Италијански сам тип. Волим италијанску кухињу и помаже ми што сам тога свестан, јер знам да не могу да једем пасту целе сезоне. Волим свеже пасте и слично, то је мој избор".

Шта ће му бити највећи изазов у сезони са Лејкерсима?

"Лепо је бити насмејан када је тешко, али гледам ка тренуцима у којима неће бити лако. Ми смо нов тим, још се не познајемо добро и радујем се моментима у којима ћу да видим како ћемо да реагујемо када ситуација не буде добра. Томе се радујем. Ка томе идем, да све око себе 'укључим' и да кажем да је потребно да радимо напорно и да 'притискамо' да све буде добро".

Лејкерси ће пре 16. октобра и почетка сезоне играти узастопне припремне мечеве против Денвера, а онда ће се тестирати против Сакрамента, Клиперса и у два меча против Голден Стејта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пантелија јутјуб

27.09.2018 17:00

О њему сам прицао види пантелија јутјуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

WWW

29.09.2018 20:09

СКЛАЊАЈТЕ ОВО.

ОДГОВОРИТЕ