Судијска комисија ФСС: Не знамо да ли је гол!

Милован Радаковић, испред Судијске комисије ФСС, није могао да "пресуди" да ли је гол Ричмонда Боаћија у 158. "вечитом" дербију регуларан.

Фудбал 24.09.2018 | 23:25
Судијска комисија ФСС: Не знамо да ли је гол!
158. "вечити дерби" је прошао али је и у понедељак од јутра до мрака био главна тема овдашњих разговора о спорту.

Најактуелније питање гласило је: "Да ли је после шута Ричмонда Боаћија читава лопта прешла гол-црту или је Владимир Стојковић на време изнад линије вратио у поље?"

Питање које је у понедељак поделило навијаче у Србији и чији је одговор углавном зависио од тога ко за кога навија, постављено је вечерас и у студију ТВ Арена спорт.

За стручни одговор упитан је Милан Радаковић, из Судијске комисије Фудбалског савеза Србије.

"Да ли је лопта цела прешла линију врата, односно гола? Исто као и сви претходници који су се изјашњавали око спорне ситуације, такође и ја са сигурношћу не могу ништа да тврдим. Ипак немамо ту камеру која је усмерена паралелно са попречном линијом терена и која би нам показала. Апсолутно не могу да се изјасним и да са сигурношћу тврдим да ли јесте или није погодак. И да гледамо 100 пута опет не можемо да будемо 100 одсто сигурни да ли је гол или није".

Ко доноси одлуку на терену у таквим ситуацијама?

"То је тимски рад, судија Грујић из своје позиције не може да види. Имамо додатног судију Ненада Ђокића, имамо сазнање да је он био у Мажићевом тиму баш на позицији додатног судије и има велико искуство. Он је сигурно сугерисао Грујићу да је лопта прешла линију гола. Он је доста добро постављен и могао је да донесе исправну одлуку. Да је стајао пола метра лево био би 100 одсто сигуран да је добро видео. Он је једини који може да види чисту ситуацију, јер у тој позицији се изузетно добро види да ли је лопта цела ушла. Верујем Ђокићу, зашто му не бих веровао", рекао је Радаковић.

Да ли је Светозар Марковић направио фаул при старту на Ричмонду Боаћију пре ударца главом, како тврде у Црвеној звезди?

"Овде има повлачења, али има и обостраног повлачења, тако да апсолутно мислим да овде није било елемената за казнени ударац и да је ово исправна одлука, односно да није требало прекинути игру".

Да ли је стигао извештај о раду арбитара у дербију?

"Не знам то, тиме се бави Комисија, могу само да уђем да видим колико је претрчао километара, јер имам и њега (Данила Грујића) у евиденцији. О томе могу да се једино изјасним. Претрчао је близу 10 километара", објаснио је дугогодишњи фитнес инструктор Судијске организације ФСС.

Какав је став надлежних о примени технологије (ВАР или "гоал-лине")?

"Отклонила би дилему, иако је изузетно скупо, али сигурно је да ће бити у будућности решено и да ћемо и ми имати технику како не би долазило до оваквих дилема. Колико год да гледамо не могу да донесем свој суд око поготка. Такав је угао, а са технологијом која ће доћи у Србију моћи ћемо то да решимо. Да ли је ово иницијална каписла? Како да не! Волео бих што пре да се то догоди, али видите да и земље које су много богатије још нису то урадиле", додао је Радаковић.

Свој став о спорном моменту изнели су штопер Звезде Вујадин Савић и крилни нападач Партизана Зоран Тошић.

"Из свог угла нисам могао да видим, али сам гледао слике и видео и за мене је гол чист као суза. Жао ми је што долази до оваквих полемика после дербија. Мислим да би било мање тензије да није дошао до овога", рекао је Савић.

Тошић није играо јер се и даље опоравља од повреде, али је био близу гола.

"Био сам иза Стојковића. Гледао сам и снимак, у том тренутку тешко је да било шта да кажем. Евидентно је да је лопта ушла, да ли је цела можемо само да нагађамо. За звездаше је ушла пола метра, за партизановце није. Ако постоји неко стручан ко може то да каже, није спорно ако кажу да је гол", рекао је Тошић.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар