Валијенте причао Шпанцима о српском ''вјечитом дербију''...

Дерби важан као освајање титуле! Живите под великим притиском, људи вас целе недеље припремају за утакмицу сезоне.  "У теорији је Звезда супериорнија од нас, али ми смо били бољи и заслужили смо победу", рекао је Валијенте.

Фудбал 25.09.2018 | 09:00
Валијенте причао Шпанцима о српском ''вјечитом дербију''...
Марк Валијенте је постао први шпански фудбалер који је играо вечити дерби између Партизана и Црвене звезде.

Рођени Каталонац је се више него добро уклопио у тандему са Светозаром Марковићем, а оставио је више него солидан утисак у 158. окршају два највећа српска клуба.

Валијенте је открио Шпанцима које све чари са собом носи најважнији меч у српском фудбалу.

"Живите под великим притиском. Људи вас припремају читаве недеље и кажу вам да је то најважнија утакмица сезоне. За њих је то као освајање титуле. Два стадиона су удаљена 900 метара, што утакмицу чини још посебнијом. Такође, прати се и шта противник ради, то што су они у Лиги шампиона додатно појачава притисак. У теорији је Звезда супериорнија од нас, али ми смо били бољи и заслужили смо победу", рекао је Валијенте за портал Мигрантес дел Балон, који се бави праћењем шпанских играча у иностранству.

Наравно, и Шпанце је интересовала ситуација код дискутабилног поготка Ричмонда Боаћија.

"Ја из мог угла нисам могао најбоље да проценим, ни на телевизијском снимку није јасно. Такође, сумњам и да је судија могао најбоље да процени, јер је немогуће да је могао да види јасно из свог положаја пошто га је голман покривао".

Валијенте ће ући у анале српског фудбала и вечитог дербија.

"Бити први Шпанац у вечитом дербију је нешто шокантно, заузимате своје место у историји"

Борба са Црвеном звездом тек следи.

"Титула је циљ, али се овде стално говори о могућности освајања дупле круне. Постоји велика разлика између два велика клуба и осталих тимова у лиги, тако да ћемо радити на томе да престигнемо Црвену звезду".

Иако је у клуб дошао када је трнер био Мирслав Ђукић, Марк Валијенте се одлично уклопио и у систем Зорана Мирковића.

"Веома добро сам се прилагодио новом тренеру, немам никаквих замерки. Ово ми је четврта сезона у иностранству и све ми је било лакше. Играо сам сваки минут, саиграчи ме подржавају и поштују", закључује Валијенте.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар