Шта је Јокић радио током љета...?

И шта у Денверу очекују од њега? Центар Денвер Нагетса Никола Јокић открио је шта од њега тражи тренер Мајкл Мелоун уочи нове НБА сезоне.

Кошарка 26.09.2018 | 23:07
Шта је Јокић радио током љета...?
Јокић је у протекле три сезоне израстао у једног од кључних играча Нагетса, а у наредној ће управо око њега да се врти систем игре који буде правио Мелоун.

"Жели да много једем. Шалим се. Жели да будем вођа, агресивнији, предводник. Даћу све од себе", рекао је Јокић током дана медија у Денверу.

Српски центар је гостовао у радио емисији, а водитеља је занимало шта значи бити вођа.

"Када кола крену низбрдо ти мораш бити онај који је позитиван, с ким момци желе да играју, да све усрећујеш на и ван терена. Да будеш добар пријатељ са асвима, чак иако мораш да кажеш нешто лоше, што вође некад морају да раде. Погледајте Леброна Џејмса, он је један од најбољих играча и вођа, ради мале ствари, попут вечера са тимом, а када критикује него саиграча, то не значи да га мрзи, већ жели најбоље од њега".

Јокић је протекло лето искористио да додатно ради на индивидуалном напретку.

"Био сам на сунцу и вежбао. Када сам код куће углавном сам напољу. Нисам радио ништа посебно, био сам са породицом, на реци, с коњима, тренирао. Нисам радио ништа лудо", описао је своје лето млади кошаркаш.

Иако је прошло неколико месеци навијачи Нагетса и даље памте последњи меч прошле сезоне и пораз од Минесота Тимбервулвса, у директном окршају за место у плеј-офу.

"То је било у глави до плеј-офа јер је требало да будемо тамо, а нисмо. Остао је горак укус у устима, који је брзо нестао. Али мислим да морамо да запамтимо тај пораз, да нам последња нада не буде једна утакмица. Тај пораз ме није мотивисало током лета, већ треба само да га се сетимо кад почне нова сезоне. Мотивисала ме жеља да будем бољи, да будем своја најбоља верзија. Пораз ме не мотивише".

Јокић је као битне факторе за наредну сезону истакао домаћи терен и одбрану.

"Морамо бити концентрисани на сваку утакмицу, не смемо губити од "слабијих" тимова, посебно код куће. Морамо имати добар скор ту, не смемо дозволити противницима да нас побеђују на нашем паркету. Што се тиче одбране, мислим да постајемо бољи. Пре две године смо били заиста лоши, прошле године мање, али је могао да се види напредак. Спор, али се видео. Можда ове године будемо бољи него што се очекује, ко зна".

Битан део игре је и транзиције, а посебно кретање на противничкој половини паркета.

"Сан Антонио је најбоља верзија, играју брзо. Сваки њихов пас је претња. Морамо бити агресивни, концентрисани".

Приоритет за следећу сезону је, наравно, пласман у плеј-оф.

"Не треба нам тај терет на раменима, али, да", истакао је кратко Јокић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар